Netspeed VDSL internetim gün içerisinde defalarca kez kopuyor

essedir

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba uzun bir süredir internetimde sürekli kopmalar oluyor. Her arayışımda bana sadece modemin fişini çekin 30sn bekleyin modem resetleyin çözüm arıyoruz bi süre bekleyeceksiniz gibi anlamsız cevaplarla geldiler. Şikayet edeceğimi belirttikten sonra ertesi gün sihirli bir şekilde uzun süredir çözülemeyen kopma sorunumun modem kaynaklı olduğunu ve yeni modem satın almam gerektiğini söylediler. Sorunun modem kaynaklı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Gün içinde abartısız 100 kere kopma oluyor ve 3-5 dakikalık kopmalarda modem ışıkları normalken uzun süreli kopmalarda modem üzerinde ki internet ışığı kırmızıya dönüyor modem resetleyince 10 15dakika kendine geliyor sonrasında kopmalar devam ediyor. Lol'de bi aram oyunu oynamak için 5 kere aç kapa yapmak zorunda kalıyorum. Sorunun modemden mi yoksa onlardan mı kaynaklandığını öğrenmek istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Not: Bu mevzulardan hiç anlamıyorum bu yüzden detaylı bi yardıma ihtiyacım var

Detaylı yardım için epey mesai harcamak lazım çünkü size modem ayarlarını tek tek göstermek, modem marka modelinize özel anlatım yapmak gerekir fakat ben size denemeniz için birkaç kısa şey söyleyebilirim, siz ayrıca araştırıp dediklerimi yapabilirsiniz.

Eğer kablo ve modem sorunu yoksa, genelde sık kopmalar internet bağlantınızın kaldırabileceği hızdan fazlasına erişmeye çalıştığınızda olur. Bunu modem ayarlarınıza gidip snr değerlerini kontrol ederek anlayabilirsiniz. Genelde bu sorunu insanlar şöyle çözer:

İnternetinizin 100mbps download, 20 mbps upload olduğunu varsayalım. Snr değeriniz ise 8. Bu internetinizin kopmadan ucu ucuna dayandığını gösterir. Düşük değer kötüdür. Genelde 10 ve üzeri olması beklenir sağlıklı bir bağlantı için. Eğer modeminizin ayarları buna müsade ediyorsa indirme hızınızı 70 mbps, upload hızınızı 15 mbps'e sabitlemek bu kopmaları düzeltebilir.

Bence modem veya kablo değiştirmeden hız düşürme / sabitleme yöntemini denemenizi öneririm. Eğer bu ayarı yaptıktan sonra internetiniz kopmuyorsa sorun bağlantı kalitenizin, halihazırdaki hızınızı kaldırmadığı anlamına çıkar. Siz daha sağlıklı bir değere indirip kopmaların önüne geçmiş olursunuz.

Bu söylediklerim kablo ve modem sorunları olmadığı varsayımını içerir. Umarım sorununuz düzelir, geçmiş olsun.

Detaylı yardım için epey mesai harcamak lazım çünkü size modem ayarlarını tek tek göstermek, modem marka modelinize özel anlatım yapmak gerekir fakat ben size denemeniz için birkaç kısa şey söyleyebilirim, siz ayrıca araştırıp dediklerimi yapabilirsiniz.

Eğer kablo ve modem sorunu yoksa, genelde sık kopmalar internet bağlantınızın kaldırabileceği hızdan fazlasına erişmeye çalıştığınızda olur. Bunu modem ayarlarınıza gidip snr değerlerini kontrol ederek anlayabilirsiniz. Genelde bu sorunu insanlar şöyle çözer:

İnternetinizin 100mbps download, 20 mbps upload olduğunu varsayalım. Snr değeriniz ise 8. Bu internetinizin kopmadan ucu ucuna dayandığını gösterir. Düşük değer kötüdür. Genelde 10 ve üzeri olması beklenir sağlıklı bir bağlantı için. Eğer modeminizin ayarları buna müsade ediyorsa indirme hızınızı 70 mbps, upload hızınızı 15 mbps'e sabitlemek bu kopmaları düzeltebilir.

Bence modem veya kablo değiştirmeden hız düşürme / sabitleme yöntemini denemenizi öneririm. Eğer bu ayarı yaptıktan sonra internetiniz kopmuyorsa sorun bağlantı kalitenizin, halihazırdaki hızınızı kaldırmadığı anlamına çıkar. Siz daha sağlıklı bir değere indirip kopmaların önüne geçmiş olursunuz.

Bu söylediklerim kablo ve modem sorunları olmadığı varsayımını içerir. Umarım sorununuz düzelir, geçmiş olsun.
cevabınız için teşekkürler. Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda çözüm için hızımı 70mbpsden 35e düşürmüşlerdi ama bu sorunumu çözmedi malesef

cevabınız için teşekkürler. Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda çözüm için hızımı 70mbpsden 35e düşürmüşlerdi ama bu sorunumu çözmedi malesef

O zaman tek çareniz önce şikayet talebi ile telekom ekiplerinin binanıza gelen hattı kontrol etmelerini sağlamak, eğer sorun yoksa yine teknik destek talebi oluşturup evinizin içinde bu kontrollerin yapılması. Bu son dediğim ücretliydi sanırım.

Hız düşürüp sabitlemek sorunu çözmüyorsa sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok, anca başka bir modemle vs. denemeler yapmanız lazım ki yeni modem almadan başka modemi nasıl bulasınız vs. vs.

Modemin bozuk olduğundan emin olmadan yeni modem almak da bana pek mantıklı gelmiyor. Boşuna modem alma gibi bir ihtimal de söz konusu ki modemler öyle kolay kolay bozulmaz.

Son düzenleme:
O zaman tek çareniz önce şikayet talebi ile telekom ekiplerinin binanıza gelen hattı kontrol etmelerini sağlamak, eğer sorun yoksa yine teknik destek talebi oluşturup evinizin içinde bu kontrollerin yapılması. Bu son dediğim ücretliydi sanırım.

Hız düşürüp sabitlemek sorunu çözmüyorsa sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok, anca başka bir modemle vs. denemeler yapmanız lazım ki yeni modem almadan başka modemi nasıl bulasınız vs. vs.

Modemin bozuk olduğundan emin olmadan yeni modem almak da bana pek mantıklı gelmiyor. Boşuna modem alma gibi bir ihtimal de söz konusu ki modemler öyle kolay kolay bozulmaz.
sorun da burada başlıyor zaten. Yaklaşık 6 aydır devam eden şikayet talebime rağmen onların demesine göre hala ekiplerin evime gelmesi için gereken şartlar sağlanmamış. Gelmeleri için daha ne olması gerekiyor anlamadım

sorun da burada başlıyor zaten. Yaklaşık 6 aydır devam eden şikayet talebime rağmen onların demesine göre hala ekiplerin evime gelmesi için gereken şartlar sağlanmamış. Gelmeleri için daha ne olması gerekiyor anlamadım

Şartlar diye bir şey yok aslında saçmalamışlar eğer müşteri talep ediyorsa telekom ekiplerini yönlendirmek zorundalar. Ücret alınıyor zaten müşterinden bu işlemin sonucunda. İsterseniz Türknet'e geçin orada ekip yönlendirmesinde ben bir sıkıntı yaşamamıştım geçmişte.

Sizin sorununuzun nerede olduğu ancak iç-dış tesisat ve modem kontrolü sonucu ortaya çıkar. Başka bir türlü çözüm yolunuz yok gibi duruyor.

Netspeed kullanıyorum bende de bazen anlamsız kopmalar oluyor. Gelip ilgilenme gibi durumları olmuyor. En iyisi türk Telekom altyapısı kullanıyosan direkt Türk Telekom' a geçmek. Kendi müşterileri olunca daha hızlı sorun çözüyorlar.

Modem hat değerlerine bakmak lazım, hat zayıflama yüksek snr düşükse modem değişimi işe yaramayabilir.
Sizin yapabileceğiniz, test amaçlı farklı modemle deneme imkanı varsa deneyin.
Modeme farklı adaptör takıp deneyin.
Kablonuzda ek varsa yenileyin.
Jakı yeniden çakın.
Kablo kaliteside etki eder. Daha kaliteli, bakır tek parça kablo yenilemesi gibi.
Bina içi dolaptan kendinize ait kabloyu kontrol edin.
Kablo ucu pas, korozyon ya da gevşeklik varsa, temasdan dolayı olabilir.

Geri