En iyisi diye bir şey yok hepsinin kendi kusuru oldu. Bence sapphiredir biosu gördüğüm en temiz ve en basit bios ama sadece orta ve giriş seviye ana kartları var , çıtır da pahalılar. Gigabyte ve colorful f/p anlamında güzel.Bios,güncelleme, genel kullanım için sizce hangi marka daha iyi? Genelde Asusu yada MSI övüyorlar. Birde alırken nelere dikkat etmek gerekiyor pcle 5.0 gerçekten gerekli mi?
Markaya bakma onun dolu olmasına bagli yani kac gen 5 slotu kac gen 4 slotu kac fazli bunlar onemli ona bakarak almalısın bütçen ne kadar ve işlemci ne olacak ona gore bir anakart onereyimBios,güncelleme, genel kullanım için sizce hangi marka daha iyi? Genelde Asusu yada MSI övüyorlar. Birde alırken nelere dikkat etmek gerekiyor pcle 5.0 gerçekten gerekli mi?
Gigabyte markasını hiç beğenmiyorum asrock falan zaten bakmam Asustan devam o zamanasrock ve mside bazi sorun yasayanlar var.
modele gore degisir ama asus ve gigabyte bakmak lazim gibi.
MSI Pro B850M-P WiFi - ASUS PRIME B850M-A WIFI Bu ikisine bakıyordum şuanMarkaya bakma onun dolu olmasına bagli yani kac gen 5 slotu kac gen 4 slotu kac fazli bunlar onemli ona bakarak almalısın bütçen ne kadar ve işlemci ne olacak ona gore bir anakart onereyim
Bütçe?Gigabyte markasını hiç beğenmiyorum asrock falan zaten bakmam Asustan devam o zaman
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
MSI Pro B850M-P WiFi - ASUS PRIME B850M-A WIFI Bu ikisine bakıyordum şuan
Ürettiği ana kartlar güzel her ne kadar psu ve ekran kartında iyi olmasa daGigabyte markasını hiç beğenmiyorum asrock falan zaten bakmam Asustan devam o zaman
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
MSI Pro B850M-P WiFi - ASUS PRIME B850M-A WIFI Bu ikisine bakıyordum şuan
Zamanında şu ana kart 11-12k civarındaydı o zamanlar rakipsizdi işte.3) Gigabyte x870 Aorus elite - 14.561 TL / Gigabyte X870 Aorus Elite WiFi7 Ice - 15.499 TL
Kişisel favorim , hem tasarımı hem de bileşenleri çok iyi. 4 adet ssd yuvası 3 adet gen5 - 1 adet gen4 , wifi 7 , bt 5.4 ve 16+2+2 60A faz. Alıp istediğiniz gibi oc yapabilirsin çok fazla usb girişi var adamlar her şeyden koymuşlar ana karta.
Bios şöyle gözüküyor :
![]()
![]()
8-9kBütçe?
Resmine bile bakınca premium duruyor zaten fakat şuan 8-9k bütçe ayırdım anakartaÜrettiği ana kartlar güzel her ne kadar psu ve ekran kartında iyi olmasa daekran kartında da gaming oc ve üstü modelleri gayet iyi.
Zamanında şu ana kart 11-12k civarındaydı o zamanlar rakipsizdi işte.
Şu rehberi yaptığım iyi oldu vallahi önerdiğim şeylere detaylı bilgi verebiliyorum 1-2 tık ile xdEn mantıklısı şu olur sanırım.![]()
MSI Pro B850-P WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
MSI Pro B850-P WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.www.epey.com
1) MSI Pro B850-P wifi - 9149 TL
Dostlar fiyatı 9k ancak sık sık 7k civarına düşüyor mümkünse bu anakartı 7k civarında alın 7k civarında müthiş. Özelliklerini sayalım ; 3 adet ssd slotu 1 gen 5 - 2 gen 4 , wifi 7 , BT 5.4 ve son olarak 12+2+1 60A.
Bios böyle gözüküyor :
![]()
Önerimi yaptım hocam milli ana kartımız xd.Resmine bile bakınca premium duruyor zaten fakat şuan 8-9k bütçe ayırdım anakarta
Resmine bile bakınca premium duruyor zaten fakat şuan 8-9k bütçe ayırdım anakarta
Aorus bios en sevdiğimÜrettiği ana kartlar güzel her ne kadar psu ve ekran kartında iyi olmasa daekran kartında da gaming oc ve üstü modelleri gayet iyi.
Zamanında şu ana kart 11-12k civarındaydı o zamanlar rakipsizdi işte.