Ryzen 5 3600 yeterli olur mu

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
3000
Merhaba vatandan 0 a520m a pro anakarti ve indirimde 2x8 3600mhz ripjaws ram almistim. Ikinci el aldigim ryzen 5 2600 ile kullanmaya calistim ancak nedeni anlamadigim bir sekilde ramlerin ikisini algilamiyor veya birini takip 3000mhz ve uzeri yapinca pc kendine res atip tekrar basliyo hiz 2133 e geri dusuyor
Son olarak ramler ikisini ayni anda takinca biosta ikiside takilmis gorunuyor ama 8gb ram gorunuyor ve solda tekken calisiyo ancak sag taraftaki porta takinca ekran gelmiyor acaba sikinti anakrtta mi ramde mi yoksa islemcide mi ?
Simdi sattim islemciyi ryzen 5 3600 alicam ne dusunuyorsunuz rx580 ekran kartim

Bios güncellemiş miydin?

Ryzen 5 2600 işlemci 3600 MHz RAM’i çoğu zaman stabil çalıştıramaz hocam, genelde 2933–3200 MHz civarında kalır. Bu yüzden 3600 MHz kullanamaman normal.

Ryzen 5 3600 alırsan büyük ihtimal 3600 MHz’i XMP ile sorunsuz kullanırsın.

Diğer ram görmeme sorunu için ise, 2933 MHZ'de denedin mi ? Belki işlemcinin bellek kontrolü en fazla 2933 MHZ destekliyordur.

Ayrıca, iki ram'i de takıp bios'tan 2133 MHZ seçtiğinde sonuç nedir?

Ryzen 5 2600 işlemci 3600 MHz RAM’i çoğu zaman stabil çalıştıramaz hocam, genelde 2933–3200 MHz civarında kalır. Bu yüzden 3600 MHz kullanamaman normal.

Ryzen 5 3600 alırsan büyük ihtimal 3600 MHz’i XMP ile sorunsuz kullanırsın.

Diğer ram görmeme sorunu için ise, 2933 MHZ'de denedin mi ? Belki işlemcinin bellek kontrolü en fazla 2933 MHZ destekliyordur.

Ayrıca, iki ram'i de takıp bios'tan 2133 MHZ seçtiğinde sonuç nedir?
Hocam merhaba ryzen 5 2600 ile 3600mhz calistiramyacagimi gormustum ama 2800de bile pc res atip 2133e dusuruyo ikisini takip 2133 mhz yaptigimda ise biosta takili olarak gounuyo ramler ama 8gb bellek var diyo

Hocam merhaba ryzen 5 2600 ile 3600mhz calistiramyacagimi gormustum ama 2800de bile pc res atip 2133e dusuruyo ikisini takip 2133 mhz yaptigimda ise biosta takili olarak gounuyo ramler ama 8gb bellek var diyo
Tek ram olarak denedin mi hocam iki ram'i de ? İkisini de aynı slota takıp denediğin halde ramlerden biri sorunsuz iken diğer ram'de sorun var mı? Bu testi yaparken 2 slotta da denemen faydalı olur.
(Problemin ram'lerden birinde olup olmadığını anlamak için)

Hocam merhaba ryzen 5 2600 ile 3600mhz calistiramyacagimi gormustum ama 2800de bile pc res atip 2133e dusuruyo ikisini takip 2133 mhz yaptigimda ise biosta takili olarak gounuyo ramler ama 8gb bellek

Tek ram olarak denedin mi hocam iki ram'i de ? İkisini de aynı slota takıp denediğin halde ramlerden biri sorunsuz iken diğer ram'de sorun var mı? Bu testi yaparken 2 slotta da denemen faydalı olur.
(Problemin ram'lerden birinde olup olmadığını anlamak için)
Hocam suan islemci olmadigi icin suanda tekrar deneyemiyorumda islemci varken her ikisinide tekli iki slottada denedim soldaki portta ikiside calisiyo sagdakine tek takinca anakartta dram isigi yaniyor ekran gelmiyo bilmedigimden gptye sordum anakartta yada islemcini bellek yolunda mi ne oyle bise dedi bende hem ramlerden tam performans almak icin hemde belki duzleri diye 3600 aldim bakalim duzelir umarim ama sanirim anakartra problem

Hocam suan islemci olmadigi icin suanda tekrar deneyemiyorumda islemci varken her ikisinide tekli iki slottada denedim soldaki portta ikiside calisiyo sagdakine tek takinca anakartta dram isigi yaniyor ekran gelmiyo bilmedigimden gptye sordum anakartta yada islemcini bellek yolunda mi ne oyle bise dedi bende hem ramlerden tam performans almak icin hemde belki duzleri diye 3600 aldim bakalim duzelir umarim ama sanirim anakartra problem
Evet hocam ramlerin ikisini takınca 8 gb olarak göstermesi de yine aynı şekilde anakartın o ram slotunda sorun olabileceğinin göstergesi. Yine de umarım böyle bir durum yoktur.

Ryzen 2000 lerin imcsi 3600 mhzyi desteklemiyor

3000 e geçip en güncel biosu kurduktan sonra 3600 mhz kullanmayı deneyebilirsiniz. Stabil olmazsa 3466 veya 3200

Geri