Ryzen 7 7800X3D vs Ryzen 7 9700X

CPU

• RYZEN 7 7800X3D

Oylar: 83 65.9%
  • RYZEN 7 9700X

Oylar: 43 34.1%

• Oy kullanan toplam üye
    126
Şu -x3d harici oyun oynanmaz diyen tayfaların etkisine hiç kapılmayın hocam. Aynı fiyata bile 9700X alınmalı. Buna rağmen daha ucuz. Amd'den daha iyisini bekleyemezdik herhalde. O bilgisayarda sadece steam ve cs2 yüklü olmayacak. Sadece x3dnin daha iyi olması için diğer her şeyden izole tutmayacaksınız bilgisayarınızı. Bu konu üzerinde araştırmış aklı başında herkes 9700x almalı taaaa ki 9700X 7800x3d'den daha pahalı olana dek. Her şey fiyatına göre yargılanmalı ve bu işlemci fiyatına göre cidden çok iyi.

Hocam forumda size yazılan o kadar çok hurafe görüyorum ki cidden doğru bilgiye ulaşmak imkansıza yaklaşmış.

1. Çözünürlüğe göre bir kere işlemci kıyaslaması yapılmaz. Çözünürlük arttıkça ekran kartı devreye girer ve işlemci ekran kartını beklemeye başlar. O yüzden işlemci testleri 1080p-low ayarda test edilir ki işlemci tek başına ne yapabiliyor görelim. Yani size 2k kullanıyorsan bunu al 1080p kullanıyorsan bunu al diyen kişilere itibar etmeyiniz.
2. 3D V-Cache her zaman üstün değildir. Üstün olduğu oyunlar vardır. Ancak 9700X'in boost hızının 7800x3D'den daha fazla olması sebebiyle kimi zaman 3D V-Cache'in getirdiği avantajla 9700X'in boost clockunun 5.5 GHz olması birbirini nötrler.
3. 7800x3D ile 9700X'in oyun farkı yalnızca en düşük fps değerlerinde var. %1 fps değerlerinde 3D V-Cache sayesinde %5-10 öne geçiyor. Onun dışında kafa kafaya bir işlemci. Güzel bir optimizasyon ile fark hissetmeyeceksiniz.

7800x3D'de Zen4 mimarisiyle 3D V-Cache'in konumlandığı kısım iyi bir yerde değil. 9700X bu açıdan da daha iyi Zen5 mimarisiyle. Hem daha yeni, hem daha ucuz. Hem daha iyi tekli ve çoklu çekirdek performansı veriyor. Eğer ki Xantares değilseniz %1 fps değerlerinizden birazcık (10-20fps aşağı yukarı) feragat ederek neden böyle bir işlemci almayasınız ki? Hem programcılık okuduğunuzu söylüyorsunuz. Hem hikayeli oyunlar hem rekabetçi oyunlar oynayan birisisiniz. Bir +/- tablosunda 9700X'in size getirdiği velinimetler açık şekilde daha fazla olacaktır.
Hocam verdiğiniz cevapların altının dolu olduğuna inanıyorum ve teşekkür ediyorum bir şey daha sormak istiyorum gerçekten oyun ve iş aktivitelerinde iki cpu'nun birbirine üstün bir fark atacağını mı düşünüyorsunuz yoksa eşit baş başa bir kapışma mı söz konusu ? şayet iki işlemci arasındaki iş gücü farkı çok büyük değilse en azından oyun kısmında güçlü olduğundan kesin şekilde emin oldum x3d daha iyi bir seçenek değil mi ?

• Beğen
Reaksiyonlar: kevx
Hocam verdiğiniz cevapların altının dolu olduğuna inanıyorum ve teşekkür ediyorum bir şey daha sormak istiyorum gerçekten oyun ve iş aktivitelerinde iki cpu'nun birbirine üstün bir fark atacağını mı düşünüyorsunuz yoksa eşit baş başa bir kapışma mı söz konusu ? şayet iki işlemci arasındaki iş gücü farkı çok büyük değilse en azından oyun kısmında güçlü olduğundan kesin şekilde emin oldum x3d daha iyi bir seçenek değil mi ?
Hocam rica ediyorum ve şöyle cevaplayayım. İlk olarak x3d'nin ekmeğini yiyen oyunlarda (bir elin parmağı kadar falan) 7800x3d'nin 9700X'e öyle bir fark atma falan gibi bir şeya söz konusu değil. Average FPS değerleri baş başa. %1 fps değerlerinde sadece fark var ve o da anlayabileceğiniz ya da sizi etkileyecek bir değer değil. O dünya klasmanındaki oyuncuları etkileyecek seviyede. Onlarda 9800x3d kullanıyor zaten. İş yükü dediğimiz tekli ve çoklu işlemlerde ise zaten başbaşa değil. 9700X açık ara önde. 9700X sizin kullanım senaryonuza çok çok daha uygun (sadece oyun diyenlere de uygun aslında da onlar iflah olmuyor). Rekabetçi (3D V-Cache isteyen), hikayeli oyunlar, tekli çoklu işlem gerektiren uygulamalar. Bunlar sizin için önemli şeyler ve 9700X tam size göre. Size aşağıda bırakacağım videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. Sadece test kısmını izleseniz bile soracağınız bütün soruların cevabını Nebi Akgün vermiş aslında:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizde atmışsınız zaten aynı videoyu, izlediğiniz şey apaçık şekilde doğru yolu size gösteriyor.

konuda baya tartışma dönmüş, yorumlarda çoğunluk 9700x'ü seçmenizi söylemiş anket 7800x3d yönünde bende 2 aydır bu araştırmayı yapıyorum yerli yabancı çoğu forumda buradakilere benzer yorumlar var ama tersi şeklinde x3d işlemci oyun için üretilen işlemci ama sanki diğer işleri yapamayacak gibi lanse ediliyor diye yorumlar dolu, burada da arkadaşlar 9700x için aynısını söylemiş, işlem için üretilmiş ama sanki oyun oynatmayacak tarzı, ben seçimimi 9800x3d'den yana kullandım umarım pişman etmez.

konuda baya tartışma dönmüş, yorumlarda çoğunluk 9700x'ü seçmenizi söylemiş anket 7800x3d yönünde bende 2 aydır bu araştırmayı yapıyorum yerli yabancı çoğu forumda buradakilere benzer yorumlar var ama tersi şeklinde x3d işlemci oyun için üretilen işlemci ama sanki diğer işleri yapamayacak gibi lanse ediliyor diye yorumlar dolu, burada da arkadaşlar 9700x için aynısını söylemiş, işlem için üretilmiş ama sanki oyun oynatmayacak tarzı, ben seçimimi 9800x3d'den yana kullandım umarım pişman etmez.
Hocam sizin vesilenizle söyleyeyim herkesin ağzına emeğine sağlık bu konuyu görüp bundan yararlanabilecek çok insan var ama aynı zamanda şunu söylemeden edemeyeceğim yemin ederim hala kararsızım :D

Hocam sizin vesilenizle söyleyeyim herkesin ağzına emeğine sağlık bu konuyu görüp bundan yararlanabilecek çok insan var ama aynı zamanda şunu söylemeden edemeyeceğim yemin ederim hala kararsızım :D
bende aynı şekildeydim hatta siz gibi 9700x ve 7800x3d arasında gidip geliyordum 9700x'e kayma sebebim güncel ve ısınmamasıydı, 7800x3d ise oynadığım oyunlardan kaynaklı hep rekabetçi oyunlar oynuyorum ama kasam akvaryum ısınmadan korkuyordum sonra dedim ki ulan 1 kere geliyoruz hayata 6 taksit 9800x3d almamı kim engelleyebilir ki bir de bunu demeden 25 dakika önce evlenme teklifi etmiştim bunun verdiği gaz da vardı yapıştırdım geçtim yoksa bu konunun sonu gelmiyor.

Hocam bu yafta 9700X için var çıktığından beri. Oyun oynatmaz denildi durdu. 9700X mazlum bi çocuk gibi. Ek olarak 9800x3d zaten altın oran gibi işlemci maşallah. Güzel günlerde kullanın hayırlı olsun. Biz aradaki fiyat farkına göre 9700X'î öneriyoruz. Aradaki 3-4k ile bilgisayarın farklı yerlerine yatırım yapmak 9700X yerine 7800X3D almaktan çok daha performans açısından verimli olacaktır. Örneğin hynix a-die ram alamıyorumdur 3-4k fazla verip onu alırım.

Selamlar herkese, iyi forumlar. Bu konunun daha önce birçok kez açıldığını biliyorum ama son kararımı vermeden önce net bir cevap alabilmek adına ben de danışmak istedim.

Yeni bir sistem topluyorum ekran kartımı (ASUS RX 9070 XT OC) ve anakartımı (MSI B850 TOMAHAWK MAX WIFI) çoktan aldım. İşlemci tarafında aslında Ryzen 7 7800X3D almaya karar vermiştim. Ancak son birkaç gündür yaptığım araştırmalarda, Nebi Akgün ve V.O.K gibi kanalların videolarında 9700X modelini görünce biraz kararsız kaldım.

Sistemi tamamen oyun amaçlı kuruyorum ve en az 5 yıl boyunca üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan kullanmak niyetindeyim. Bu yüzden benim için en uzun ömürlü ve verimli olacak işlemciyi arıyorum. Kaynakları incelediğimde, 7800X3D’nin oyunlarda yaklaşık %20 daha iyi performans verdiğini ve düşük güç tüketimi olduğunu gördüm. 9700X’e göre yaklaşık 10 derece daha sıcak çalışıyor ancak 240mm ya da 360mm bir sıvı soğutmayı kasama eklemeyi hali hazırda zaten düşünüyorum.

9700X tarafında ise 105W kilidi ve PBO açıldığında performans ciddi şekilde artsa da güç tüketimi çok yükseliyor ve fiyat-performans dengesi biraz bozuluyor. Hem rekabetçi hem de hikayeli oyunları aktif olarak oynuyorum. Diğer yandan, üniversitede programcılık okuduğum için 9700X’in iş yüklerindeki avantajı ileride bana bir fayda sağlar mı diye de düşünmüyor değilim. İki seçenek arasında oldukça kararsızım.
iki islemcide oyun anlaminda hicbir fark hissetmeyeceksindir. zaten hissedemezsin cs de biri 500 verirken digeri 550 verse ne olacak mesela :ROFLMAO: ben de bu tercihlerden hakkimi 9700x den yana kullandim gayet memnunum

• Beğen
iki islemcide oyun anlaminda hicbir fark hissetmeyeceksindir. zaten hissedemezsin cs de biri 500 verirken digeri 550 verse ne olacak mesela :ROFLMAO: ben de bu tercihlerden hakkimi 9700x den yana kullandim gayet memnunum
bende öyle bakarken 9600x baktım 9700x e çok yakın böyle diye diye 7500 f e kadar iniyoruz galiba çok sıkıntı :))))

ryzen 5 1600 mü alsadırsak acaba ya arada bi fark yok gibi ne diyosunuz
7500f 9600x 9700x olarak bakıyorum fps olarak 2 k da yakınlar böyle bakarsak olur dedim 1600 falan demedım konuyu dağıtmayalım :)

9700x ile 7800x3d ilede fark var özellikle ön bellek farkı olan yerlerde bariz ama yeni yenidir 9700x ısınma olayı ilede önde ben 9700x diyorum 9600x de kötü performans vermemiş oda 3k cıvarı daha ucuz 9700 x den onu demek istedim :)

• Beğen
3d işlemcilerin tek avantajı onlie oyunlar online oyun oynamıyor isen 3d işlemcinin pek bir mantığı yok ihtiyaca göre şekillenen bir şey

Hocam bu yafta 9700X için var çıktığından beri. Oyun oynatmaz denildi durdu. 9700X mazlum bi çocuk gibi. Ek olarak 9800x3d zaten altın oran gibi işlemci maşallah. Güzel günlerde kullanın hayırlı olsun. Biz aradaki fiyat farkına göre 9700X'î öneriyoruz. Aradaki 3-4k ile bilgisayarın farklı yerlerine yatırım yapmak 9700X yerine 7800X3D almaktan çok daha performans açısından verimli olacaktır. Örneğin hynix a-die ram alamıyorumdur 3-4k fazla verip onu alırım.
hocam valla bu o kadar garip bir konu oldu ki az önce 9800x3d işlemciyi iptal ettim yorumları tekrar okudum dedim ki ya ben prof oyuncu muyum 1080p oyuncusu muyum, 9700x alacağım şimdi inş 7500f'e göre fark yaratır biraz.

Geri