İkiside kusurlu. Detay icin woled neden alınmaz rehberime bak qd oled icin de yaparımda üşendim.
Tandem W-oled ile sorunların azaltılacağını umut etmiştim ama durumlar değişmedi, hala bir çok sorunu var. Ayrıca fiyatları çok pahalı, 35-40k ya Gen 4 QD-Oled 4k monitörler varken Woled tarafında 4k Glossy bir model isterseniz XG32UCWMG almak zorundasınız. Onun da fiyatı 55-60k civarında...
www.technopat.net
Woledler düşük yenileme hızlarında siyahları griye çeviriyor.
Her modelde bu sorun var mı bilmiyorum. Ayrıca black crush da oluyor. Detay icin paylaştığım kaynaklara göz at.
An issue that's come to the forefront as OLED monitors have become more popular is a gamma shift at low refresh rates. This negatively impacts the picture quality.
www.rtings.com
Exploring issues reported on Tandem WOLED panels with banding artefacts in certain situations. Is this a widespread issue and why?
tftcentral.co.uk
Exploring black crush and shadow detail on OLED panels. Causes, why WOLED is different to QD-OLED and our new testing approach
tftcentral.co.uk
HDR problemine gelecek olursak Peak1000 modunda bu sorun var Trueblack400 de kararma problemi yok. Ancak tepe parlaklık daha düşük. Woled ise en yüksek parlaklık modunda karanlık sahneleri fazla aydınlatıyor. Eğer trueblack kullanırsan yine sorun yok. QD oled karanlık sahneleri fazla aydınlatmıyor yani parlaklığı doğru veriyor. Kısaca her ikisinde de en yüksek parlaklık modu sorunlu ama qd oled sorunu daha cok can sıkıcı.