Oyunlarda Düşük Fps Alıyorum Sebebi Nedir

Snchallw

80+
Reaksiyon skoru
10
Dostlar selamlar yeni sistem aldım.Fakat cs 2 de 200 fps alıyorum.Herhangi bi ayar yapmadım.Tavsiyelerinize açığım.Sistemim darboğaz oluyor mu?İkinci bi ram almak sorunumu çözer mi ya da ekran kartı ram ayarlarını nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler

Ekler

• IMG_4557.webp
    IMG_4557.webp
    118.3 KB · Hit: 57
sisteminde dar bogaz yok düşük fps alıyor olamanın birkaç nedeni var 1 ramin tek slot ddr4 sistemlerde çok fps fark ettiriyor 2 oyun ayarlarını cs de düzgün yapman önemli valo gibi degil çok fps fark ediyor

benimde aynı sistem hemen hemen pubg de falan bende düşük fps alıyom neden böyle oluyı anlamıoyrum

İkinci bir ram almam sorunu çözer mi acaba ram veya ekran kartının performansı düşük olabilir mi herhangi bi ayar yapmadım

Sistem çok kötü. Iade edebiliyorsan iade et . Daha yüksek fps alamazsin o işlemci ile

Nedeni söyleyebilir misin iade etme imkanım yok nasıl daha yukarı çekerim fps değerlerini
Geçmiş olsun hocam. Işlemcin oyun işlemcisi değil, sistem ddr4 , ekran kartin 8gb modeli . Ne kadara aldın sistemi

pubg ayarlarına internetten bakarak optimize bir ayar yap birde ramin tek slotsa en yakın zamanda cift slot yap
çift slot ram bende işlemci ryzen 7 5700x anakartta a520m farklı olarak bundan ama bende pubgde düşük alıyom bakmadığım ayar kalmadı cs de 400 falan alıyom da pubg de bazen baya düşüyo kasar gibi oluyo

Dostlar selamlar yeni sistem aldım.Fakat cs 2 de 200 fps alıyorum.Herhangi bi ayar yapmadım.Tavsiyelerinize açığım.Sistemim darboğaz oluyor mu?İkinci bi ram almak sorunumu çözer mi ya da ekran kartı ram ayarlarını nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler
birde bu ayarları denermisin birde çift slot ram yap sistemi
1777986430520.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çift slot ram bende işlemci ryzen 7 5700x anakartta a520m farklı olarak bundan ama bende pubgde düşük alıyom bakmadığım ayar kalmadı cs de 400 falan alıyom da pubg de bazen baya düşüyo kasar gibi oluyo
pubg oynamadıgım için ona bir şey diyemem

Geçmiş olsun hocam. Işlemcin oyun işlemcisi değil, sistem ddr4 , ekran kartin 8gb modeli . Ne kadara aldın sistemi
52 bin sistemin fiyatı

Yani herşeye rağmen çok düşük değerler değil mi bu sistem için 200 fps bi bana mı az geliyor

52 bin sistemin fiyatı

Yani herşeye rağmen çok düşük değerler değil mi bu sistem için 200 fps bi bana mı az geliyor
o paraya aynı sistemin DDR 5 halını alırdın işlemcin ve ram daha iyi olurdu paran oluncada bi 16 gb daha ram takardın bu örnekteki gibi
1777987120116.webp

52 bin sistemin fiyatı

yukarıda cs 2 ayarları için ekran görüntüsü attım onu yapıpda denermisin birde

Nedeni söyleyebilir misin iade etme imkanım yok nasıl daha yukarı çekerim fps değerlerini
İşlemcin Ryzen 7 5700
16mb L3 cache belleği var.

İşlemci Ryzen 7 5700x olsaydı
32mb L3 cache belleği olurdu.
CS2 ve valorantta fps çok farkederdi o zaman.
Online o tür oyunlar işlemcinin L3 cache belleğine bakar. Ne kadar büyükse o kadar rahat çalışır ve kare/sn sayısı artar.

Anakartın B 450 anakart. Bilerek almamışsındır sanmıyorum. Ryzen 7 5000 serisine b550 veya x570 anakart daha iyi gider.
Sisteminin artı ve eksileri bunlar. FPS düşük olması büyük ölçüde işlemci L3 cache ön belleğine bağlı olduğundan.

Dahası, Ekran kartın yeni nesil, ana kartın eski.
Ekran kartın Pci Express 5.0 x8 arayüzünü kullanıyor.

Anakartın pci express 3.0 destekliyor.

O ekran kartı pci express 4.0 destekli x570 anakartta çok daha performanslı çalışacak. Performans kaybı yüzde 10 un üzerinde. 16gb model olsaydı vram desteğiyle performans kaybı yüzde 5 lerde gezerdi.

Şu anda yapabileceğin, ucuz yollu x570 anakart bulmak. İşlemcini satıp 5700x ya da 5900x modelline terfi etmek.

Ramin aynısından 1 tane daha alırsan performans yüzde 10-20 arası artar. Saydıklarımın hepsini yaptın diyelim performansının yüzde 50 artması çabası. Min 400 fps alırsın.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,950
Üyeler
194,751
Son üye
Ganmulll
Geri