❌İndirim Bitti! AOC Q27G42XNE 27" Fast VA 2K Monitör 7599 TL

Vg27aq5a görüntü ve hz olarak rog dan iyi. Ölçüm verileri daha iyi çünkü.

Ayrıca kıtasını buradan görebilirsin. Rog olanı en baştan ele.

TUF olan rekabetçi oyun, hareket performansı, renk gamutu ve parlaklık açısından q27g42xne den biraz daha iyi. Q27G42XNE de bu konularda iyi ama üzmez. Ayrıca q27g42xne IPS glow sorunundan müzdarip değil ve kontrast oranı daha iyi. Kontrast oranı genel görüntüye etki ettiğinden bu büyük bir artı. Ayrıca siyah derinliği de daha başarılı IPS gibi gri göstermez. Yani tuf olan daha dengeli performans gösterir ama q27g42xne görüntü anlamında genel olarak daha başarılı. Aradaki fiyat farkını da düşündüğümüzde rekabetçi ağırlıklı oynamıyorsan asusa çıkmak saçma. Artı ve eksi durumu var ve daha pahalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vg27aq5a da iyidir.

ASUS 27'' XG279CNS ROG STRIX 0.3Ms 380Hz FULL HD IPS

FPS oyunları için söyle bi monitörüm var fikirleriniz neler acaba iyi mi kötü mü kazık mı yedik

TUF olan rekabetçi oyun, hareket performansı, renk gamutu ve parlaklık açısından q27g42xne den biraz daha iyi. Q27G42XNE de bu konularda iyi ama üzmez. Ayrıca q27g42xne IPS glow sorunundan müzdarip değil ve kontrast oranı daha iyi. Kontrast oranı genel görüntüye etki ettiğinden bu büyük bir artı. Ayrıca siyah derinliği de daha başarılı IPS gibi gri göstermez. Yani tuf olan daha dengeli performans gösterir ama q27g42xne görüntü anlamında genel olarak daha başarılı. Aradaki fiyat farkını da düşündüğümüzde rekabetçi ağırlıklı oynamıyorsan asusa çıkmak saçma. Artı ve eksi durumu var ve daha pahalı.

Vg27aq5a da iyidir.
Rekabetçi oyunlar oynuyorum özellikle cs2 oynuyorum. Bu yüzden rog ve tuf arasında kalmıştım. Geçen gün açtığım konuda tuf önerilince biraz daha araştırıp siparişi verdim, bugün elimde olucak. Çok teşekkürler

Ben kullandım harbici gariban oledi ölü pixel vardı iade ettim birde inanılmaz kıl kuyruk bir insan iseniz ghosting tarayıcıda fark edebilirsiniz ama rahatsız edici hiç değil birde değişken od var hikayeli oyunlara geçince overdrive ayarını değiştirmeniz lazım overshoot gibimsi bir şey yapıyordu.

Vg27aq5a da iyidir.
Bahsi geçen tuf modelini 3 Philips Pa/00 1 AOC Xne ardından alıp kullandım aoc IPS e göre oled gibi resmen o kusursuzdu ama IPS istiyorsan Tayfun hocanın üst mesajda bahsettiği tuf monitörü kullanıyorum genel olarak diğer IPS monitörlere göre ciddi anlamda IPS glow çok az. Glow olsada sarımtırak acayip sarı bir şey değil. Çok hoşuma gitti philipsten sonra siyahları ve glow meselesi.

ihtiyacım yok ama çekesim geldi

Ekler

• IMG_8065.webp
    IMG_8065.webp
    33.4 KB · Hit: 23
Benim monitör geldi siyahlar cidden çok fark ediyormuş ipsin yanında oled gibi kalıyor renkler de canlı soluk vs değil kesinlikle. Oyun oynarken gölgelenme hissetmedim aktı gitti en hızlının bir altı ayarda kullanıyorum. Görüş açısı olarak 20-25 derece payınız var sonrasında görüntü keyifsizleşiyor. Hoparlörü kullanılacak gibi değil hoparlörü yokmuş gibi düşünebilirsiniz. Genel olarak monitörün malzeme kalitesi kötü elimdeki Ktc H25T7 monitörün malzeme kalitesi daha iyi. Monitörün sadece paneli iyi. Kendi ayağıyla beraber monitör bana göre çok aşağıda kalıyor monitör kolu şart bence. Maalesef bende 2 adet ölü piksel çıktı bu sebeple değişim yapacağım ama kesinlikle oled almadığım sürece va panelden devam edeceğim hikayeli oyunlarda filmlerde vs bambaşka bir deneyim ipse göre

Benim monitör geldi siyahlar cidden çok fark ediyormuş ipsin yanında oled gibi kalıyor renkler de canlı soluk vs değil kesinlikle. Oyun oynarken gölgelenme hissetmedim aktı gitti en hızlının bir altı ayarda kullanıyorum. Görüş açısı olarak 20-25 derece payınız var sonrasında görüntü keyifsizleşiyor. Hoparlörü kullanılacak gibi değil hoparlörü yokmuş gibi düşünebilirsiniz. Genel olarak monitörün malzeme kalitesi kötü elimdeki Ktc H25T7 monitörün malzeme kalitesi daha iyi. Monitörün sadece paneli iyi. Kendi ayağıyla beraber monitör bana göre çok aşağıda kalıyor monitör kolu şart bence. Maalesef bende 2 adet ölü piksel çıktı bu sebeple değişim yapacağım ama kesinlikle oled almadığım sürece va panelden devam edeceğim hikayeli oyunlarda filmlerde vs bambaşka bir deneyim ipse göre
Umarım yenisi temiz gelir. Şahsen giriş seviye VA bile fena değil bir de orta-üst segment VA monitörleri düşünmek lazım. Onların renkleri daha canlı, parlaklığı daha yüksek, panelleri daha hızlı vs

Keşke TV gibi kaliteli VA panellerde yaygınlaşsa.

Geri