7 9800X3D/ RTX 5070 Tİ Cinebench R23-26 Sonuçları Nasıl?

Windows değil bro BIOS üzerinden kapalı ayar. Şu şekilde thread görünmesi lazım sende kapalı olduğu anlaşılıyor.
Alıntıyı görüntüle
bios üzerinde hangi kısmı açmam gerekiyor peki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cpu PPT max 113 W görmüş. Ortalama 150 W geçmesi lazım. Birşeyler frekans kısıyor. Bios ta X3D turbo mode u falan aktif ettin mi. O anakartta var mı bilmiyorum.
En kötü bios ta load defaults settings yap. Kaydet ve çık. Expoyu da devreye alma. Böyle test et önce.
https://www.hizliyukle.com/f/6OOO6qKK biosu sıfırladım

bios üzerinde hangi kısmı açmam gerekiyor peki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://www.hizliyukle.com/f/6OOO6qKK biosu sıfırladım
Şimdi normale dönmüş. Puanı daha da yükseltebilirsin. Hem sıcaklık düşürüp hem de frekansı biraz daha yükseltebilirsin.
9800x3D Overclock diye birçok rehber var.
+100 yada +200 Mhz verip -20, -25 gibi voltaj düşürerek o puanı 23-24 K seviyesini çıkarabilirsin.R23 sadece referans bir test prograkı tabi. Amaç FPS artırmak.
Önce sadece expoyu açıp tekrar test et

Şimdi normale dönmüş. Puanı daha da yükseltebilirsin. Hem sıcaklık düşürüp hem de frekansı biraz daha yükseltebilirsin.
+100 yada +200 Mhz verip -20, -25 gibi voltaj düşürerek o puanı 23-24 K seviyesini çıkarabilirsin.R23 sadece referans bir test prograkı tabi. Amaç FPS artırmak.
expoyu açıp test edip geliyorum

overclock olarak şu videoyu yapayım mı?
yada bu

• Beğen
Reaksiyonlar: swan
Aynen Nebi Akgün ün videolarını takip edebilirsin
videonun ilk dakikasındaki ayarları yaptım- 5.2/5.3 filan gördü %99 da
NUxUGo13JE.webp

test sırasında bu hatayı verdi sonra biraz bekleyip yeniden başlattım

Kanki önce videoyu baştan sonra bir kere izlemeni tavsiye ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Nebi abi slikon şansına vs. değişmişti o videoda. Acele etmeden bir kere baştan sona izleyip mevzuyu anlamalısın. Sonrası zaten çok basit olur.

Kanki önce videoyu baştan sonra bir kere izlemeni tavsiye ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Nebi abi slikon şansına vs. değişmişti o videoda. Acele etmeden bir kere baştan sona izleyip mevzuyu anlamalısın. Sonrası zaten çok basit olur.
videodaki işlemcide 7 9800x3d 9000 aşağısında ise deneye deneye yapın diyordu yanlış hatırlamıyorsam ama tekrar izliim

videodaki işlemcide 7 9800x3d 9000 aşağısında ise deneye deneye yapın diyordu yanlış hatırlamıyorsam ama tekrar izliim
Her işlemci maalesef ki birbirinin tıpa tıp aynısı olmuyor. Genel olarak uysa bile belki sizin işlemci daha şanssız üretilmiş olabilir. Verdiğiniz değerler fazla gelmiş olabilir. Biraz azaltmak gerekiyor olabilir. Mantığı videodan anlarsınız zaten hocam.

• Beğen
Reaksiyonlar: swan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,461
Üyeler
196,967
Son üye
EmirArdaGüler
Geri