Sıfır A520'Mi 2.El B450 Mi?

sıfır olsun kafa rahat olsun a520 devam b550 olsa 2. el derdim hiç bulaşma b450ye

Hiçbirinin standart A520 den farkı yok bunları alacaksan sıfır A520 al geç.
Hocam son olarak bir sorum daha var bu anakart fabrikadan 5600 uyumlu mu çıkıyor yoksa bios güncellemesi ister mi başka işlemci yok o yüzden soruyorum bazı fotoğraflı yorumlarda gördüğüm kadarıyla kutunun üstünde Amd ryzen 5000 desktop ready yazıyor bazı yerlerde güncelleme ister diye görmüştümde o yüzden soruyorum

Hocam son olarak bir sorum daha var bu anakart fabrikadan 5600 uyumlu mu çıkıyor yoksa bios güncellemesi ister mi başka işlemci yok o yüzden soruyorum bazı fotoğraflı yorumlarda gördüğüm kadarıyla kutunun üstünde Amd ryzen 5000 desktop ready yazıyor bazı yerlerde güncelleme ister diye görmüştümde o yüzden soruyorum
Sıfır A520 lerin hepsi uyumlu gelir 5 yıldır depoda bekleyeni yoktur herhalde o anakartların 😀

Arkadaşlar merhaba şuan 6600xt var yanınada 5600 düşünüyorum Gigabyte a 520 mk v2 sıfır 1800tl civarına geliyor kuponum var sıfır bu a520 mi yoksa 2.el b450 mi alırsınız b550ler 3k civarı falan gördüklerim o kadar bütçem çıkmıyor a520 çok kötüleniyor okuduğum yerlerde cidden çok mu kötü siz olsanız hangisini alırsınız
kesinlikle sıfır b550 al para çıkmazsa biriktir bence çünkü işlemcin ile pcie 4.0 kombinasyonu aktif olur yeni ekran kartlarında da geçerli

Hocam biostar çok duymadım güvenilir mi birde bekleyin gerekirse dediniz ya o kadar fark ediyor mu

Hocam biostar çok duymadım güvenilir mi birde bekleyin gerekirse dediniz ya o kadar fark ediyor mu
biostar güvenilir markalardandır chipset olarak b550 olduğu için diğerlerini her türlü bin basar yani çakma fason çin markalarından değil sağlam kaliteli markadır bu fiyata kesinlikle bu anakart diyorum her türlü farkı hakkediyor pişman olmazsınız.

(gemini den teknik olarak anlatı) İşte kısa ve net farklar:

1. PCIe 4.0 Desteği (En Kritik Fark)

• B550M: PCIe 4.0 desteğine sahiptir. R5 5600 ile kullanıldığında, PCIe 4.0 destekli ekran kartları ve NVMe SSD'ler tam hızında çalışır.
  • A520M: PCIe 3.0 ile sınırlıdır. Bu, yeni nesil hızlı SSD'lerin hızını yarı yarıya düşürür ve bazı giriş seviyesi ekran kartlarında (RTX 4060, RX 6500 XT gibi) ufak performans kayıplarına neden olabilir.

2. Overclock (Hız Aşırtma)

• B550M: İşlemciye hız aşırtma yapmanıza olanak tanır. İşlemciyi daha yüksek frekanslara zorlayarak performans artışı elde edebilirsiniz.
  • A520M: İşlemci çarpan kilidi kapalıdır, overclock yapamazsınız.

3. Besleme ve Isı Yönetimi (VRM)

• B550M: Genellikle daha iyi güç fazlarına ve soğutma bloklarına sahiptir. Bu da uzun süreli yük altında sistemin daha kararlı ve serin çalışmasını sağlar.
  • A520M: Giriş seviyesi bileşenler kullanır, ağır yük altında daha fazla ısınma eğilimindedir.
NOT: Siz ryzen 5 5500 kullanıcam deseydiniz kesinlikle a520m derdim ama 5600 ile bu chipsetten şaşma. Bulabilirseniz daha uygun 2.el bakın ama genelde fuhuş fiyatlara koydukları için sıfırdan daha pahalı oluyor ya da ömrünü doldurmuş kartları satıyorlar.

Son düzenleme:
Geri