Hangi Bilgisayar Bileşenlerini 2. El Almak Mantıklı?

Than SKYWALKER

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
173
Bu Konuyu Herkes yararlansın bende Bilgilenmiş Olayım Diye Açıyorum Fikir Belirtirseniz Sevinirim

Fiyatlar Bu Kadar Yükselmişken Aklıma Takıldı Hangi Bilgisayar Bileşenlerini 2. El Almak Ne Kadar Güvenli ve Mantıklı diye Sormak İstedim

Cevaplarınız Bekliyorum İyi Forumlar Dostlar.

Ssd ömrü olan bir parça diye biliyorum araba gibi ne kadar sorunsuz olsa da km si yüksek olduğu yani kullanılmış olduğu bir gerçek değil mi. Anakart konusunda da bi konuda teşhir ürünü alan bi arkadaşa baya yüklenmişlerdi iade etmesi için statik sorunlar çıkarabilir diye ekran kartı ve ram önerisi gelmesini beklerdim. Ekran kartı neden önermiyorsunuz hocam?
%95 ve üstü sağlıkta alırsan ne olabilir ki

Bu Konuyu Herkes yararlansın bende Bilgilenmiş Olayım Diye Açıyorum Fikir Belirtirseniz Sevinirim

Fiyatlar Bu Kadar Yükselmişken Aklıma Takıldı Hangi Bilgisayar Bileşenlerini 2. El Almak Ne Kadar Güvenli ve Mantıklı diye Sormak İstedim

Ram ve işlemci banko hocam. Ekran kartının testlerini yapıp al veya pg ile alırsan problem olmaz. Aslında pg ile alırsan hepsini alabilirsin ama anakartı ve ssd yi 0 almak en sağlıklısı her zaman. SSD sağlık kısmında gösterilen % ye bakmayın gerçeği pek yansıtmıyor.

işlemci , ram , kasa ve ekran kartı.

En risksiz olan işlemcidir ve kasadır.

Gerekli testler yapılırsa çoğu alınır gibi.
Özellikle Ram , İşlemci , GPU

Gerekli testler yapılırsa gönül rahatlığıyla kullanabilirsin , arkadaşım gitti testlerini yaptı ikinci el ekran kartı işlemci vs. aldı testlerini yaptı rahat rahat kullanıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el piyasasıda çok normal değil gibi , sıfır 7500f 6000TL adamlar ikinci elini 4.5 5k arasına satıyolrlar.
Giderim kredi kartıyla hem taksitle alırım hem de sıfırını alırım daha iyi .

Son düzenleme:
Gerekli testler yapılırsa çoğu alınır gibi.
Özellikle Ram , İşlemci , GPU

Gerekli testler yapılırsa gönül rahatlığıyla kullanabilirsin , arkadaşım gitti testlerini yaptı ikinci el ekran kartı işlemci vs. aldı testlerini yaptı rahat rahat kullanıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el piyasasıda çok normal değil gibi , sıfır 7500f 6000TL adamlar ikinci elini 4.5 5k arasına satıyolrlar.
Giderim kredi kartıyla hem taksitle alırım hem de sıfırını alırım daha iyi .
Bende özellikle ram baktım hani en alınabilir parça diye cl ve mhz değerlerine çok dikkat etmedim ama 0 fiyatı 20k olan 16x2 32 gb ram leri 15k ya satıyorlar 5k bi fiyat avantajı var gibi
Ama burda da şu devreye giriyor cl değerleri benim için önemli sanırım x3d işlemci almadım çünkü

Bende özellikle ram baktım hani en alınabilir parça diye cl ve mhz değerlerine çok dikkat etmedim ama 0 fiyatı 20k olan 16x2 32 gb ram leri 15k ya satıyorlar 5k bi fiyat avantajı var gibi
Ama burda da şu devreye giriyor cl değerleri benim için önemli sanırım x3d işlemci almadım çünkü
MHz hız limiti , CL ise kalkmadan önceki bekleme süresi gibi düşünebilirsin.

Sanırım CL30 VE 36 arasında öyle abartıldıkları kadar bir fark yok.
İnternetten baktığımda Ram Mhz aynı ise CL30 10nano saniye CL36 12 nano saniye olarak söylüyor , aralarında %15 - 20lik fark var deniyor

Geri