Valorant Performans Sorunu

Belki full kullanıyordur remi Rust'ta. Valoda pek yapabileceğin bir şey yok ekran kartın aşırı güçlü olunca oyun motoru GPU'yu kullanamıyor.
uzaktan yakından alakası yok yanlış bilgi verme lütfen valorant her durumda 1080p de işlemciyi kullanıyor zaten valorant gpu yu her durumda neredeyse hiç kullanmıyor

uzaktan yakından alakası yok yanlış bilgi verme lütfen valorant her durumda 1080p de işlemciyi kullanıyor zaten valorant gpu yu her durumda neredeyse hiç kullanmıyor
Keşke oyunu silmeseydim GTX770 ya da RX570'i takar yüzde 100 GPU kullanımını atardım.
VALORANT-Win64-Shipping_2026_05_08_20_46_22_767.webp

(ryzen 5 7600) x3d bir işlemci değil bu yüzden kullandığın ram kalitesine göre fps değişebilir ama dediğin gibi 2 katı bir fark olması hiç olası değil mantıklı gelmiyor.

olabilecekleri söyleyeyim

bi kontrol etmekte fayda var sistemdeki parçaları özellikle ekran kartı ve işlemciyi bi test et bakalım olması gerekn performansında çalışıyorlar mı

valorant gibi bir oyunda çok olsaı değil ama işlemciyi soğutamıyor olabilirsin kullandığın soğutucan ötürü buda işlemcinin kendisini kısıtlamasına sebep oluyor olabilir

sistem ayarlarında bir sıkıntı olabilir

çok düşük ihtimalle amd ekran kartından kaynaklı olabilir yada bios driver gibi şeyler güncel olmayabilir

oyun ayarlarından yada ekran kartı ayarlarından fps i monitör hz ine sabitlemiş olabilirsin

eğer bunlardan ötürü oluşan bir sorun olmadığından emin olursan bi temiz format ve kurulum dene driverları ve güncellemeleri tertemiz yap bide öyle dene bakalım düzelecek mi
Bilgisayarlardan fazla anlamıyorum öncelikle onu söyliyeyim

ekran kartını ve işlemciyi test edebilirim daha önce denemedim.

işlemcim soğutamıyor olabilirim fakat 240mm sıvı soğutma kullanıyorum

sistem ayarlarım normal bir şey ayar falan yapmadım

amd ekran kartından kaynaklı olup olmadıgını bilmiyorum biosum son sürüme güncel.

240hz monitör kullanıyorum ve 360 hz monitör siparişini verdim o yüzden bu konuyu açtım

2 3 kere format attım denedim yinede fps aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu kanallar legit kanallar değil dostum bir çoğu edit videolar paylaşıyor nereden biliyorsun diye sorma.

Rust özürlü bir oyun. O oyun ile sistem performansını anlayamazsın. İstersen bir kaç sentetik test yap işlemcinin ve ekran kartının durumunu değerlendirelim. Bu oyunlarla sorun var mı yok mu anlayamazsın.
test nasıl yapıcağımı bilmiyorum program ile falan mı ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-10 152637.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-10 152637.webp
    39 KB · Hit: 14
  • Ekran görüntüsü 2026-05-10 152647.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-10 152647.webp
    41 KB · Hit: 14
  • Ekran görüntüsü 2026-05-10 152654.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-10 152654.webp
    29.1 KB · Hit: 14
Selam forum halkı, başlıkta da belirttiğim gibi sistemim tam performansında çalışmıyor. Valorant oynarken 300-350 FPS’in üstünü neredeyse hiç göremiyorum, hatta bazen 200 FPS’e kadar düştüğü oluyor. Sistemi alırken YouTube’daki performans videolarını izlemiştim; videolarda 500-600 FPS civarında değerler alıyorlardı.
Sistem özelliklerim:
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 9070 XT 16 GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
RAM: 16 GB
SSD: 1 TB M.2 SSD
Bu arada sistemi geçen yıl temmuz ayında Unlost sistemlerinden biri olarak satın aldım
Bana normal geldi fpsniz 500-600 ü ben 7800x3d ile alıyorum çünkü bazen 450 e falanda düşüyor

Bilgisayarlardan fazla anlamıyorum öncelikle onu söyliyeyim

ekran kartını ve işlemciyi test edebilirim daha önce denemedim.

işlemcim soğutamıyor olabilirim fakat 240mm sıvı soğutma kullanıyorum

sistem ayarlarım normal bir şey ayar falan yapmadım

amd ekran kartından kaynaklı olup olmadıgını bilmiyorum biosum son sürüme güncel.

240hz monitör kullanıyorum ve 360 hz monitör siparişini verdim o yüzden bu konuyu açtım

2 3 kere format attım denedim yinede fps aynı

test nasıl yapıcağımı bilmiyorum program ile falan mı ?
evet şu an kyk yurdunda olduğum için yardımcı olamıyorum detaylı olarak ama bulabilirsen türkçe kaynaklardan işlemci ve ekran kartının yapılan testlerini bul oyun değil sentetik test programlar ile yapılanlar sonra kendin de bu test programlarını kullanarak test gerçekleştir arada belli bir fark varsa sorun orda demektir

tek sorun valorantta değil gibi rustta düşük ayarlarda 80 fpsi falan zor geçiyor
Darboğaz falan mı var acaba ekranın nedir, bide test eklersen iyi olur msi afterburner değerlerini

evet şu an kyk yurdunda olduğum için yardımcı olamıyorum detaylı olarak ama bulabilirsen türkçe kaynaklardan işlemci ve ekran kartının yapılan testlerini bul oyun değil sentetik test programlar ile yapılanlar sonra kendin de bu test programlarını kullanarak test gerçekleştir arada belli bir fark varsa sorun orda demektir
Deniyeceğim.

Darboğaz falan mı var acaba ekranın nedir, bide test eklersen iyi olur msi afterburner değerlerini
1080p kullanıyorum, ekliyeyim hemen

valla hocam rx6800xt - ryzen 5 7500f +200mhz verili - 32gb 6200mhz cl28 özel ram ayarları 2k çözünürlükte low ayarlarda 600fps alıyorum

sen o sistemle 600 700 alman lazım ayarları iyi yapınca

Geri