Bios Update Sonrası Fps Düşüşü

Reaksiyon skoru
138
Arkadaşlar merhaba sistemim imza bölümümde bulunan sistem, bios güncellemesi yaptıktan sonra cs2 de fpsim çok aşırı derecede düştü. Normalde dust2 mirage mapinde 300 ün altına zor inerken şimdi çatışma esnasında 140 150 leri görüyor anlık bi anda geri 250 260a çıkıyor ekranım 240 hz hem ondan dolayı hemde bu dalgalanmadan dolayı aşırı donma takılma hissediyorum. cybershoe, xplay gibi sunucularda fps komutu oluyor oraların fps komutu açık şekilde 24 slotlu dm sunucularında 240fps altına çok nadirdir düştüğü yani ne zaman baksam 300 üzeri oluyordu 24 slot fullken şuan 120 lere falan düşüyor bi anda 200 e çıkıyor.
CS2 ayarlarında her şey düşük çözünürlük düşük denedim olmadı yüksek denedim olmadı normalde 1920x1080 oynuyorum model ve gölge ortada diğer her şey düşük ve performansta oluyor filtre ayarıda 16x de, nvida ayarları zaten belirli bi kaç ayarı var internette herkesin söylediği onlar o şekilde, Bios ayarlarında pbo açık resize bar vesaire açık ramler için DOCP etkin, Yardımcı olacak varsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bu arada windowsun bildiğim bütün ayarlarını yaptım ChrisTitus kullanarak. onun haricinde ekran kartı driveri son versiyonda bios son versiyonda

Bu arada windowsun bildiğim bütün ayarlarını yaptım ChrisTitus kullanarak. onun haricinde ekran kartı driveri son versiyonda bios son versiyonda

daha önceden yapmış olduğun bir ayarı yapmamış olabilirsin detaylı bi ayar videosu izledyisen daha önce tekrar kontrol et

daha önceden yapmış olduğun bir ayarı yapmamış olabilirsin detaylı bi ayar videosu izledyisen daha önce tekrar kontrol et
Kontrol ettim hocam hatırladığım herşeyi de yaptım zaten zaten ddr4 sistem anakart belli çok bi ayar yok yani güncel videolardaki ayarların bi kısmı yok, anlam veremedim bu kadar çok düşmesine acaba bios güncellemesinden dolayı mı oldu yani ayarlar sıfırlandığı için değil de son sürümü ile alakalı genel bi durummu

Kontrol ettim hocam hatırladığım herşeyi de yaptım zaten zaten ddr4 sistem anakart belli çok bi ayar yok yani güncel videolardaki ayarların bi kısmı yok, anlam veremedim bu kadar çok düşmesine acaba bios güncellemesinden dolayı mı oldu yani ayarlar sıfırlandığı için değil de son sürümü ile alakalı genel bi durummu
hocam isterseniz bide unlost fps rehberini deneyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eski sürüm bios da kurmuş olabilirsiniz hocam

hocam isterseniz bide unlost fps rehberini deneyin.

eski sürüm bios da kurmuş olabilirsiniz hocam
hocam anakar marka model sitesinde driver bölümündeki en sonuncusunu indirdim beta değil birde kendi sürümüme baktım 10 küsür sürüm eskiydi bendeki yani

hocam bu sistemler ortalama ayarlarda 200+ fps almanız lazım ama
hocam işte 1920x1080 gölge kalitesi doku kalitesi orta geri kalan her şey düşük kapalı veya performansta cs içinde nvida da ise belirttiğim gibi fps artması için yapılan ayarlarla aynı eskiden dust2 ve mirage de 300 altına çok zor düşüyordu yani çatışma ortasında bomba molotof atınca benim gözüme çarpan en düşük 280 fps falan olmuştur diğer maplerde de 240 altına zor düşüyordu şimdi gene çıkıyor 300 e vesaire ama birde bunun düşüşü oluyor 150 lere vesaire düşüyor ve çok dalgalı olmasından dolayı ekstra monitör 240hz olmasından dolayı çok kasma hissi veriyor. ben zaten önceden stabil 400fps alıyordum yada 300 altına hiç düşmüyordu demiyorum işlemci belli ddr4 sistem zaten öyle beklentim de yok ama şuan çok dalgalanma var ve minimum fps seviyesi çok düşmüş durumda.

Birde hocam ben yeni 2. monitör aldım işim için bu bios güncellemesinden önce dedim inşallah etki etmez yani hiç bi etki etmedi fpse ne donma ne takılma ekstra yan ekranda 1080p video açtım ettim gene fps de bi düşüş olmadı heves ettiğimden dolayı yayın falan açtım obs den kicke o sıra bile böyle kasma donma hissi verecek bi fps düşüşü asla yaşamadım ama şuan öyle değil bios güncelledim böyle oldu format attım pc ye pcnin açılışı vesaire çok hızlandı ama fps gene aynı sırf denemek için gene yayın açtım mesela iyice mi düşecek fps diye yok şuanki düşük halinden en fazla 25 30 fps arası düşüş oluyor yani böyle olduğundan dolayı bana tuhaf geliyorda yapacak bir şey yok sanırım ya ddr5 e geçme zamanı gelmiş :D

Son düzenleme:
Birde cs2 benchmark yaptım bi kaç ayar farklılığı ile min fps 152 ile 176 arasında ama genellikle 154 ve 164 oluyor min fps avgsi ise çok tuhaf 400 altına hiç düşmüyor bi 462 bi 440 falan yani ortalama böyle veriyor birde benchmark da olan botlar vesaire benim işlemcimden kullanıyor yanlış mı biliyorum fikrim yok ama buda bi fps düşüş sebebi olması lazım. Ortalama 400 küsür çıkıyor oyun esnasında 150 görüyorum anlık çatışma sırasında 180 190 210 hep bu aralarda bi anda 250 ye çıkıyor falan aşırı dalgalı yani anlam veremedim.

Birde cs2 benchmark yaptım bi kaç ayar farklılığı ile min fps 152 ile 176 arasında ama genellikle 154 ve 164 oluyor min fps avgsi ise çok tuhaf 400 altına hiç düşmüyor bi 462 bi 440 falan yani ortalama böyle veriyor birde benchmark da olan botlar vesaire benim işlemcimden kullanıyor yanlış mı biliyorum fikrim yok ama buda bi fps düşüş sebebi olması lazım. Ortalama 400 küsür çıkıyor oyun esnasında 150 görüyorum anlık çatışma sırasında 180 190 210 hep bu aralarda bi anda 250 ye çıkıyor falan aşırı dalgalı yani anlam veremedim.
biostan işlemci ayarların tekrar gözden geçir istersen hocam bukadar az fps almaman lazım yine normal fps lerde yinede 1 tık yukarda alman lazım

biostan işlemci ayarların tekrar gözden geçir istersen hocam bukadar az fps almaman lazım yine normal fps lerde yinede 1 tık yukarda alman lazım
sağolasın hocam baktım valla araştırdım herşeyi de bakalım biraz daha araştırayım öyle bakayım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,939
Üyeler
195,210
Son üye
SutluSogan
Geri