Ethernet Kablosu Takılı Olduğu Halde Algılamıyor.

Reaksiyon skoru
6
Selamlar. Yeni ekran kartı aldım RTX 5070, ondan önce 2080 Ti Turbo kullanıyordum ethernet kablosunda sorun yoktu sadece bu ekran kartını değiştim sonrasında ethernet kablosu takılı olmasına rağmen gözükmüyor. şu an wifi ile bağlanabiliyorum sadece nasıl düzeltebilirim?

Selamlar. Yeni ekran kartı aldım RTX 5070, ondan önce 2080 Ti Turbo kullanıyordum ethernet kablosunda sorun yoktu sadece bu ekran kartını değiştim sonrasında ethernet kablosu takılı olmasına rağmen gözükmüyor. şu an wifi ile bağlanabiliyorum sadece nasıl düzeltebilirim?
Konuyu yükselticeksiniz mesaj atmayacaksın,driverları kontrol et eğer router kullanıyorsan DHCP ayarını devre dışı bırak

Ekran kartı değişimnden sonra oldu demişsinzi temiz kurulum yaptınızmı ?
Düşük bir ihtimalde olsa modem arayüzünden LAN portları kapatılmış olabilir

Yüksek ihtimalle ekran kartını takarken realtek çipine kısa devre yaptın geçmiş olsun

Gevşemiş olmasın elin falan çarpmıştır alakalı şeyler değiller.
kaç kere çıkartım taktım kontrol ettim kabloyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı değişimnden sonra oldu demişsinzi temiz kurulum yaptınızmı ?
Düşük bir ihtimalde olsa modem arayüzünden LAN portları kapatılmış olabilir
evet temiz kurulum yaptım

Konuyu yükselticeksiniz mesaj atmayacaksın,driverları kontrol et eğer router kullanıyorsan DHCP ayarını devre dışı bırak
kusura bakmayın bilmiyordum öyle bir buton olduğunu ve router kullanmıyorum, driverlerim de güncel fakat hala olmuyor

Yüksek ihtimalle ekran kartını takarken realtek çipine kısa devre yaptın geçmiş olsun
umarım öyle bir şey olmamıştır hocam nasıl kontrol edebiliriz

kusura bakmayın bilmiyordum öyle bir buton olduğunu ve router kullanmıyorum, driverlerim de güncel fakat hala olmuyor

Ekran kartının kasanın arka tarafında kalan aynasını yani demir parçasını geçirirken dokunmuş olabilirsiniz o bölgede anakartta bir ufak çip olacak ona bakın böyle delikli yanik veya patlamış misali ise sıkıntı

farklı bır kablo deneyın hocam olmassa bıos ayarlarında lan portu ayarları olması lazım ordakı ayar kapatılmış olabılır

Ekran kartının kasanın arka tarafında kalan aynasını yani demir parçasını geçirirken dokunmuş olabilirsiniz o bölgede anakartta bir ufak çip olacak ona bakın böyle delikli yanik veya patlamış misali ise sıkıntı
IMG_20260511_193741.webp

Kırmızı isaretteki gibi bir şey yengeç 🦀 işaretli oluyor genelde, 2 tane olabilir ikisine de bakın

farklı bır kablo deneyın hocam olmassa bıos ayarlarında lan portu ayarları olması lazım ordakı ayar kapatılmış olabılır
ordan da kontrol ettim enabled

LAN driverını kurdun mu
evet kurdum yine düzelmedi

Alıntıyı görüntüle
Kırmızı isaretteki gibi bir şey yengeç 🦀 işaretli oluyor genelde
hocam baktım hiçbir sorun yok anakartta yeni zaten

kablonun bozulmuş olma ihtimali gelmişyor aklıma çünkü başka ekran kartı takılıyken yani10 dakika öncesine kadar çalışıyordu ekran kartı değişince çalışmamaya başladı birden anlamadım

ordan da kontrol ettim enabled

evet kurdum yine düzelmedi

hocam baktım hiçbir sorun yok anakartta yeni zaten
hocam kablo gıdık gıbı tek care o kaldı bende
Birde aygıt yönetisinden ağ bağdaştırıcılarına bak ordan güncelleme falan olabılır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,998
Üyeler
196,870
Son üye
nitroboost
Geri