tercih edilebilir, ama bilmeniz gereken kritik şeyler var.
kasım 2025'den beri Mo27q28g kullanıyorum, şu ana kadar benim görüşlerim şöyle
- gigabyte bu modelinde düzenli firmware getiriyor, en son F07 hypernits özelliği geldi. parlaklığı daha da vurguluyor kısaca bu özellik,
- tandem oled'ler gerçekten hiç ısınmıyor eski samsung g60sd monitörüme kıyasla, 1 saat kullanım sonrası arkası alev gibi yanarken bunda sıcaklık yok gibi bir şey
- Parlaklık olarak ben %80'de kullanıyorum daha fazlasına çıkmadım gözümü alıyor bir noktadan sonra
- gray banding tandem oledlerin kronik sorunu grinin belli tonlarında bu bantlanma fark ediliyor. şu ana kadar asus, lg, gigabyte modellerin hepsinde çıktı büyük ihtimalle alırsanız sizde de çıkar, bende yok diyen youtube gray banding videosu açıp baksın %60 üzeri gri tonlarında fark etmeye başlarsınız, %90 gri tonunda peak noktası ayan beyan gözükür, çok ciddi bir sıkıntı mı derseniz sabahtan akşama kadar gri ekrana bakmıyorsanız fark etmeniz zor, benim gri ekranla işim var derseniz QD alın, piksel temizleme ile azaldığını söyleyenler var. ne kadar doğru bilemiyorum zaman gösterecek. ben düzenli piksel temizleme yapmıyorum yaparsa'da kendi otomatik yapıyor herhalde banding %70 üzeri gri tonları üzerinde fark ediliyor.
- bazı oyunları açarken yükleme ekranında screen flickering var misal BF6 yükleme ekranında bariz flicker var, ama oyun içinde böyle bir durum yok sadece BF6'da var bu durum
- 3 yıl yanmada dahil garanti veriyor gigabyte
- kendi dahili hoparlörü var fena değil bu arada ses sisteminize bir şey olsa yenisini alana kadar bunla devam edebilirsiniz.
- G ile biten model Mat, R ile biten ise glossy arkadaşlar bu kullanıcı tercihine kalan bir durum yansıma seviyorsanız glossy, yansıma olmasın istiyorsanız G modelini alacaksınız.
- kutu içinden çıkan güç kablosu adaptör kısa priz uzaktaysa adaptör havada kalabilir dikkat
bu duruma karşılık en iyi çözüm QD-OLED ama onda da siyah arka planda morlaşma sorunu var. g60sd'de o morlaşma çok kötüydü yeni serilerde çözdüler mi bilmiyorum. o morlaşmadan ötürü satıp buna geçtim.