Öneri 6000 Seri Nwidia Kartı Beklemeli Miyim ?

ZİFX

80+
Reaksiyon skoru
22
aklımda 5070 Tİ 16 GB var ama 5080 de almak istiyorum bütçemi biraz daha zorlayıp çünkü grafik işleri ile uğraşıyorum cuda çekirdeği arttıkça benim için daha hızlı proje bitirmek demek oluyor benim gibi grafik işeri ile uğraşan arkadaşlarımda 6000 serisini beklememi söylüyor çünkü halihazırda elimde 5060 ti 16 gb var.

6000 serisi hakkında net bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

şimdiden dip not düşüyorum amd ekran kartlarında codec ve cuda çekirdekleri olmadığı için render vs sağlıklı alamıyorum ona göre yorum yaparsanız sevinirimm

aklımda 5070 Tİ 16 GB var ama 5080 de almak istiyorum bütçemi biraz daha zorlayıp çünkü grafik işleri ile uğraşıyorum cuda çekirdeği arttıkça benim için daha hızlı proje bitirmek demek oluyor benim gibi grafik işeri ile uğraşan arkadaşlarımda 6000 serisini beklememi söylüyor çünkü halihazırda elimde 5060 ti 16 gb var.

6000 serisi hakkında net bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

şimdiden dip not düşüyorum amd ekran kartlarında codec ve cuda çekirdekleri olmadığı için render vs sağlıklı alamıyorum ona göre yorum yaparsanız sevinirimm
Elinde hali hazırda 5060 ti 16gb varsa bekle evet.

yani bu ram krizinden ötürü 6000 serisinin 2027 son çeyreğine ya da 2028e uzayacağını düşünüyorum eğer acil ihtiyacın varsa satıp üstüne para koyup alabilirsin ama idare ediyorsa bekleyedebilirsin nerden baksan 1.5 2 sene var ekstra olarak 5000 serilerinin super modelleri falan cıkmaya baslayacak daha bu süreçte

yani bu ram krizinden ötürü 6000 serisinin 2027 son çeyreğine ya da 2028e uzayacağını düşünüyorum eğer acil ihtiyacın varsa satıp üstüne para koyup alabilirsin ama idare ediyorsa bekleyedebilirsin nerden baksan 1.5 2 sene var ekstra olarak 5000 serilerinin super modelleri falan cıkmaya baslayacak daha bu süreçte
ben yakın bir zamanda çıkacağı dedikodularını duymuştum

Tam tersi hatta sırf RAM kriznden ötürü Super modellerinin iptali bile söz konusu olabilir.
1778655276064.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

60 Serisinin min VRAMi hakkındada 6060ın 12-16 GB arası olacağını düşünüyorum 8GB artık yapmayacaklardır ama RAM krizine göre bu durum değişedebilir.

sence 6000 serisinde vram olarak min 16gb olarak seriyi başlatırlar mı ?
Hayır nvidia her zaman vramdan kısacak bunun için teknoloji geliştirip insanların gözünü boyayıp belki 6070 ti gibi bir kartı bile 8/12 gb vramle çıkarabilir.

Geri