Güç Kaynağı Yetersizliği Oyunlarda Fps Drop'larına Sebep Olur Mu?

Ğ Fedaisi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
355
500W Aerocool VX Plus psu'um var ve aşağıda yazdığım sistemde CS2'de ve diğer hikayeli oyunlarda Aşırı fazla FPS Drop yiyorum, CS2'de FPS'i 60 80'e çekince stabilleşiyor, sırf bu sorundan dolayı rami çift slot 32GB yaptım yine düzelmedi.
He birde bugün CS2 ve furmark açınca sistem birden kapanıyordu psu'nun kablosunu değiştirdim düzeldi, şu fps drop için her şeyi yaptım denedim olmadı. İlla yeni PSU almam şart mı hem gpu hem ram aldım fps drop yiyom diye param bitti nalet olsun.

Sistem: RTX 3060 TI 8GB
2x16 GB DDR4 3600MHz RAM
Kioxia G2 1TB M2 SSD
B450M S2H
Ryzen 5 5600
Segotep FZ6 Pro (Kutusunda TDP 260W yazıyor ya bilemedim)

500W Aerocool VX Plus psu'um var ve aşağıda yazdığım sistemde CS2'de ve diğer hikayeli oyunlarda Aşırı fazla FPS Drop yiyorum, CS2'de FPS'i 60 80'e çekince stabilleşiyor, sırf bu sorundan dolayı rami çift slot 32GB yaptım yine düzelmedi.
He birde bugün CS2 ve furmark açınca sistem birden kapanıyordu psu'nun kablosunu değiştirdim düzeldi, şu fps drop için her şeyi yaptım denedim olmadı. İlla yeni PSU almam şart mı hem gpu hem ram aldım fps drop yiyom diye param bitti nalet olsun.

2x16 GB DDR4 3600MHz RAM
Kioxia G2 1TB M2 SSD
B450M S2H
Ryzen 5 5600
psu nedir

2x16 GB DDR4 3600MHz RAM
Kioxia G2 1TB M2 SSD
B450M S2H
Ryzen 5 5600
ucu ucuna yetiyo 650w lık bi psu alabilirsin ve evet fps droplarına sebep olur

evet sorun olur ama yınede o 500w oyle aman aman bır sorun felan yaratmaz yınede ıyı bır psu almalısınız

Voltajları da bir kontrol et.

Kanka değiştir psu yu. 650w kaliteli güç kaynağı pek yok o yüzden 750 almanı tavsiye ederim
Onlarda çok pahalı oluyor ama. Şu psu iyi değil mi işte?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne kadar sacma bır mesaj 650w tas gıbı psu lar var aldıgın markaya sertıfakaya gore onemlı 750w dandırık psu larda var
Bencede, linkini attığım psu nasıl hocam?

2x16 GB DDR4 3600MHz RAM
Kioxia G2 1TB M2 SSD
B450M S2H
Ryzen 5 5600
Psu kaynaklı fps drop olacağını düşünmüyorum ssd sağlığını kontrol edebilirsin güç kaynağı yetmeseydi sistem kendini kapatıp korumaya alırdı bu yettiği anlamına geliyor.

Psu kaynaklı fps drop olacağını düşünmüyorum ssd sağlığını kontrol edebilirsin güç kaynağı yetmeseydi sistem kendini kapatıp korumaya alırdı bu yettiği anlamına geliyor.
Öyle oluyordu kablo değiştirdim düzeldi.
Fps Drop'un sebebi psu hocam ekran kartına güç yetiştiremiyor, witcher'dayken kartın çektiği w değeri sürekli yükselip düşüyordu, w limitini 70 e çektim afterburnerdan oyunda fps stabilleşti tabi cs2'de hiç bir şey değişmedi. SSD'imin sağlığı 98 bu arada.

Öyle oluyordu kablo değiştirdim düzeldi.
Fps Drop'un sebebi psu hocam ekran kartına güç yetiştiremiyor, witcher'dayken kartın çektiği w değeri sürekli yükselip düşüyordu, w limitini 70 e çektim afterburnerdan oyunda fps stabilleşti tabi cs2'de hiç bir şey değişmedi. SSD'imin sağlığı 98 bu arada.
Şuna bakabilirsin hocam. Senin attığın FSP modelde C tier olarak gözüküyor ama açıklama kısmında hakkında çok veri yok diye eklenmiş. https://www.akakce.com/power-supply...-7b3bb-eu-gen5-1-750-w-fiyati,1258861885.html

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,312
Üyeler
196,926
Son üye
airixs
Geri