Toplanıp Şu Monitör Panel Olayına Bir El Atalım

hocam 2k oled alınabılecek sıkıntı çıkarmıcak en iyi monitör hangisi
Xg27acdms ömür ve görüntü kalitesi açısından mantıklı seçeneklerden birisi.

Samsung odyssey oled g6 2k 240hz olanı
Samsung lar kötü hocam diğer modellere göre mat kaplaması sıkıntı. Işıkta mini led den daha kötü oluyor. TV de daha iyi kaplama kullanıyor samsung monitörlerde kötü.
11962.webp

Bir de glossy qd ye bakın
11967.webp

10172.webp
11968.webp

Xg27acdms ömür ve görüntü kalitesi açısından mantıklı seçeneklerden birisi.

xg27acdms alınabilecek en iyi monitör diyorsanız tamamdır hocam teşekkürler

Selamlar, öncelikle herkese hayırlı forumlar, uzun zamandır monitör paneli konusu kafamı baya kurcalıyor. Monitör bakıyorum ama hangi paneli araştırsam bir yerde çok övülüyor başka yerde yerden yere vuruluyor 😅

IPS bakıyorum glow diyen var, VA bakıyorum ghosting diyen var, OLED zaten görüntü olarak efsane deniyor ama burn-in korkusu var. TN tarafı desen hız iyi ama görüntü zayıf diyorlar. Kısacası insan neyin gerçekten mantıklı olduğunu şaşırıyor.

Ben açıkçası bu konularda çok bilgili biri değilim o yüzden teknik bilgi ve kullanıcı deneyimini merak ediyorum. Gerçekten uzun süre kullanmış, araştırmış insanların yorumları çok önemli geliyor bana.

Sizce şu an en mantıklı panel hangisi?
Sizce En iyi F/P panel nedir?
Hem oyun hem günlük kullanım için en sorunsuz tercih ne olur?
Uzun kullanımda “iyi ki bunu almışım” dediğiniz panel veya monitör var mı?

Biraz tecrübe paylaşımı olsa güzel olur. Her kafadan bir ses çıkıyor sonuçta 😄 Hem farklı görüşleri görmüş oluruz hem de ileride monitör almayı düşünen benim gibi bilgi eksiği olan kişiler yorumları okuyup az çok fikir sahibi olur diye düşünüyorum.

Önceden böyle bir konu açıldıysa da bilmiyorum, en azından bilgi tazelemesi olur :)
Tam olarak saydığın nedenlerden dolayı MiniLED monitörler var ama ülkemizde yok maalesef doğru dürüst. Özellikle asya pazarında Innocn Ga27T1M diye bir model var 60 bin yene satılıyor japonyada muhteşem f/p bir monitör. Ama dediğim gibi ülkemizde seçenekler sınırlı olduğu için IPS monitör alınabiliyor sadece makul fiyatlarda. Onlardada glow vs. problemler çıkabildiği için hepsiburada satıcılı amazon satıcılı almak en doğrusu. Bir problem yaşadığınızda iade kolaylığı açısından. Monitörler en çok problemin çıktığı parçalar olduğu için haricinde alınmaması daha iyi olur.

Aslında Mat ekranlı daha kötü diğeri daha iyi diye ayrım yapmak tam doğru olmayabilir. Çünkü parlak ekranlarda da kendi yansımanı veya çevredeki ışık kaynaklarını görmek dikkat dağıtıcı oluyor.
Mat ekranlı samsung oled monitör kullanıcısı olarak, aydınlık ortamlarda siyahları hafif mor görmek, kendi yansımamı görmekten daha iyi.

Tamamen şahsi tercihine bağlı.

Tam olarak saydığın nedenlerden dolayı MiniLED monitörler var ama ülkemizde yok maalesef doğru dürüst. Özellikle asya pazarında Innocn Ga27T1M diye bir model var 60 bin yene satılıyor japonyada muhteşem f/p bir monitör. Ama dediğim gibi ülkemizde seçenekler sınırlı olduğu için IPS monitör alınabiliyor sadece makul fiyatlarda. Onlardada glow vs. problemler çıkabildiği için hepsiburada satıcılı amazon satıcılı almak en doğrusu. Bir problem yaşadığınızda iade kolaylığı açısından. Monitörler en çok problemin çıktığı parçalar olduğu için haricinde alınmaması daha iyi olur.
Mini LED’i hiç duymamıştım 😄 Kesinlikle bir göz atacağım. Satın alım konusunda da bence dediğiniz çok doğru, özellikle monitör gibi işlerde iade/değişim süreci düzgün olan sitelerden almak baya önemli.

Mini LED’i hiç duymamıştım 😄 Kesinlikle bir göz atacağım. Satın alım konusunda da bence dediğiniz çok doğru, özellikle monitör gibi işlerde iade/değişim süreci düzgün olan sitelerden almak baya önemli.
Temelde IPS veya VA panel olabilir. Benim tavsiyem çok amaçlı kullanıyorsan IPS MINI LED olanları araştırman yönünde olur. Ama siyahları çok iyi olsun dersen VA miniledler OLEDlere en yakın deneyimi sunar.
Miniled dediğimiz şey temelde monitörün arka aydınlatmasında küçük küçük bir sürü ışık kaynağı kullanır. Bu yüzden OLed yanığından korkan fakat kaliteli bir görüntü isteyen insanlar minilede yöneliyor. Özellikle TV lerde aşırı fazla kullanıyorlar bu teknolojiyi.

Temelde IPS veya VA panel olabilir. Benim tavsiyem çok amaçlı kullanıyorsan IPS MINI LED olanları araştırman yönünde olur. Ama siyahları çok iyi olsun dersen VA miniledler OLEDlere en yakın deneyimi sunar.
Miniled dediğimiz şey temelde monitörün arka aydınlatmasında küçük küçük bir sürü ışık kaynağı kullanır. Bu yüzden OLed yanığından korkan fakat kaliteli bir görüntü isteyen insanlar minilede yöneliyor. Özellikle TV lerde aşırı fazla kullanıyorlar bu teknolojiyi.
Hocam ben her türlü oyunu oynadığım için hikayeli oyunlarda maksimum zevki, FPS oyunlarında da maksimum performansı istiyorum valla. Dual monitörler hakkında ne diyorsunuz? Benim gibi kullanıcılar için iyi gibi duruyor ama teknik tarafta çıkaracağı sorunları falan bilmiyorum. Bu konuda tecrübeli biri varsa deneyimini anlatırsa güzel olur.

Hocam ben her türlü oyunu oynadığım için hikayeli oyunlarda maksimum zevki, FPS oyunlarında da maksimum performansı istiyorum valla. Dual monitörler hakkında ne diyorsunuz? Benim gibi kullanıcılar için iyi gibi duruyor ama teknik tarafta çıkaracağı sorunları falan bilmiyorum. Bu konuda tecrübeli biri varsa deneyimini anlatırsa güzel olur.
Hocam dual monitörler 4K/FHD şeklinde çalışıyor. Şahsen ben tercih etmem çünkü bana göre 5090 haricinde 4K da iyi performans veren kart yok.
Ama 5070Ti-5080 ile NVIDIA teknolojilerini kullanarak 4K oynayan insanlar da var ama dediğim gibi bana çok gelen bişey değil. 2K Ultrada 150 FPS almayı tercih ederim. Ben olsam 2K 27 inç 300 HZ model IPS ler var onlardan birini çekerim cs oynarken zaten 1280x960 4:3 şeklinde oynadığımdan çok görüntü çamur olmuş olmamış farketmiyor akıcı olsun yeter. Hikayeli oyunlardada 2K ya çekip oynardım. Miniled olayı ülkemizde pek yaygın olmadığından ya OLED alacaksınız yada IPS. VA panel karma kullanım için çok tavsiye etmiyorum ben. Başarılı 1 belki 2 model vardır yoktur.

Geri