Forza Horizon 6 İçin 8 GB Vram Yetersiz Olabilir!

benim emektar 5600xt ile orta ayarlarda 60 70 fps akıyoruz
yüksek ayarlarda bile mapin yarısı yok oluyorken japonyayı artık çöl niyetine oynarsınız. Amaç dümdüz araba sürmekse tabii ki sorun yok ama benim için görsel daha öenmli. Extremede oynamadıktan sonra bir anlamı yok bence. Yoksa aynı oyun olmuş oluyor forza 4 5 6 map olmadıktan sonra dümdüz yol :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Boyle rezalet konulari acip show yapiyor veletler forumda moderasyon ekibinin akrabasi sanirim bu tipler
Ne yetmemesi ya buyrun
ray tracing açmadıktan sonra rtx kart kullanmanın mantığı ne peki o zaman. Saf güç olarak amd kart da kullanabilirsiniz ki daha uygun fiyatlı oldukları için halen çoğu kişi tercih ediyor. Rtx açıp extreme preset aldığınız zaman çok rahat 12gb vram kullanımına çıkıyor diyor hardware unboxed videosunda. Native resolution ve sadece dlss açıkken tabi oynatır. Burdaki asıl mantığı anlamamışsınız siz bence.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
2K da o test ayrica extreme ile exreme rt arasinda cok fark var yani 8 gb yeterli. Crimson deserte bakin o bike 6 gb vram le dehset goruntu veriyor. Su an fsr ve dlss teknolojileri yapay zeka ve machine learning ile yeni cikan oyunlarda vram gereksinimi azaliyor. Bircok haber cikti zaten adamlar 2 gb vram yerine 60kilobayt kullanan orman foruntusu olusturdu. Diger 3 boyutlu objelerde de yine ml ile cok daha dusuk boyutta vram kullaniyorlar. Seneye 8gb vram ile 8k oyun oynamak mumkun olacak sabirsizlikla fsr5 ve dlss5 i bekliyorum
seneye 8gb vram ile 8k oyun oynamak mümkün mü olcak. Patladım bu yoruma. Ne anlatıyon be dayı. 8kya alıp lowest settingste dlss performance alacaksan bide fg x4 felan sar yanına. Çamur gibi grafiklerle 8kda oynarsın xd.

yüksek ayarlarda bile mapin yarısı yok oluyorken japonyayı artık çöl niyetine oynarsınız. Amaç dümdüz araba sürmekse tabii ki sorun yok ama benim için görsel daha öenmli. Extremede oynamadıktan sonra bir anlamı yok bence. Yoksa aynı oyun olmuş oluyor forza 4 5 6 map olmadıktan sonra dümdüz yol :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ray tracing açmadıktan sonra rtx kart kullanmanın mantığı ne peki o zaman. Saf güç olarak amd kart da kullanabilirsiniz ki daha uygun fiyatlı oldukları için halen çoğu kişi tercih ediyor. Rtx açıp extreme preset aldığınız zaman çok rahat 12gb vram kullanımına çıkıyor diyor hardware unboxed videosunda. Native resolution ve sadece dlss açıkken tabi oynatır. Burdaki asıl mantığı anlamamışsınız siz bence.
Yav surekli hware unboxed videosu. Unnboxed bagimsiz bir kurulus degil guvenilir hic degil. Sen kendi mamtigini az kullan. Ray tracing goruntusu bu oyunda cok fazla gorsele etki etmiyor etki edecek ortam ve oyun degil zaten. Olsa bu kadar ayar koymazlar doom gibi ray tracing cakar gecerlerdi. Bu oyunu ray tracing yoksa da gayet guzel grafiklerle oynarsin . Yaris oyunu zaten cevreye degil yola bakman lazim o da ayri boyut. Simdi bu dediklerimden birini cekip algiyi oraya yonlendirmeni bekliyorum

• Hahaha
Yav surekli hware unboxed videosu. Unnboxed bagimsiz bir kurulus degil guvenilir hic degil. Sen kendi mamtigini az kullan. Ray tracing goruntusu bu oyunda cok fazla gorsele etki etmiyor etki edecek ortam ve oyun degil zaten. Olsa bu kadar ayar koymazlar doom gibi ray tracing cakar gecerlerdi. Bu oyunu ray tracing yoksa da gayet guzel grafiklerle oynarsin . Yaris oyunu zaten cevreye degil yola bakman lazim o da ayri boyut. Simdi bu dediklerimden birini cekip algiyi oraya yonlendirmeni bekliyorum
ben belki autodrive alıp etrafı izlemek istiyorum. Görsel kalite daha önemli benim için diyorum sen çamur gibi görsellerle oynamak istiyorsan buyur. Rtx kartın var nvidia bunu pazarlıyor ama kullanmayacaksın ; niye 8gb vramın var. Ee o zaman neden amd kart almayasın daha ucuza. Ayrıca hardware unboxed'a da bok atmazsın. Adam emek veriyor o kadar videoya ve kaliteli içerikleri var. Madem sen daha iyi biliyorsun sen test et anlat abisi farkı. Biz de senden dinleyelim.

Videoda RAM usage miktarına bakılırsa ciddi bir RAM swap işlemide oluyor demektir. Yeni DLSS VRAM cost düşürme(upscale vs.) teknolojileri kullanılacak olsa bile normal RAM konusunda baya bol kullanım olacak bu durumda. VRAM sınırda olduğunda ya da yetersiz olduğunda performansı toparlaması için hem RAM bant genişliği hem de RAM kapasitesi gerekecek. Oyunlar donanım gereksinimi olarak iyice cozutmaya başladı. Birkaç yıla 24-32 GB bellekli ekran kartları ve 64 GB RAM standart hale gelmeye başlar bu sebepten (upscale ile illa VRAM düşürürler fakat saf performans için bu şart olur).

Konuyu kim açmış baktın mı? 5050 ile 5060 Ti'ın güçleri sence birbirine yakın mı?
1778779732080.webp

Hadi be rx6700 10 gb beni 3 senedir üzmedin senden son bir dileğim var dayan aslanım :) 2k da bu oynuda 80 -90 fps oynatırsa tadından yenmez

Boyle rezalet konulari acip show yapiyor veletler forumda moderasyon ekibinin akrabasi sanirim bu tipler
Ne yetmemesi ya buyrun
Buradaki tek rezil şey, 5060 ti gibi güçlü bir GPU’ya 8GB olmaz diye bağıran medyanın içerik ve yorumlarına karşı 5050 8GB yorumu yazman! öncelikle gpu gücü ile vram arasındaki bağlantıya çalış sonra bir tartışma içine gir (bilsen zaten tartışmazsın)

Forum velet doldu hangisi actiysa acti. 5050 gucleri birnirine yakinmi diye soran yonetici olmasi da ayri rezalet neresinden tutsak elimizde kaliyor forum donanimhaber forumuna dondu alakasi olmayan es dost akraba moderasyon ekibi paralel olarak forumu ele gecirip istedigi ati kosturuyor orada forumluktan cikiyor yani
Sen bilgisiz misin yoksa bilgisiz rolu mu yapıyorsun? Eski ve güçsüz ekran kartına 1 GB Vram bile yeter çünkü onu işleyecek kadar gücü var. 5050'nin 16 GB vram dolduracak kadar gücü mü var ne saçmalıyorsun sen?

Buradaki tek rezil şey, 5060 ti gibi güçlü bir GPU’ya 8GB olmaz diye bağıran medyanın içerik ve yorumlarına karşı 5050 8GB yorumu yazman! öncelikle gpu gücü ile vram arasındaki bağlantıya çalış sonra bir tartışma içine gir (bilsen zaten tartışmazsın)
Ne alaka adam 8gb vram yetmez demis bende en dandik 8gb vram testlerini koydum demekki yetiyormus. Rezaletin daniskasisiniz topluca

Sen bilgisiz misin yoksa bilgisiz rolu mu yapıyorsun? Eski ve güçsüz ekran kartına 1 GB Vram bile yeter çünkü onu işleyecek kadar gücü var. 5050'nin 16 GB vram dolduracak kadar gücü mü var ne saçmalıyorsun sen?
Sen sacmaliyorsun 8 gb vram yetiyor iste 16 gb ne alaka saptirmaya calismaktan baska sey yapmiyorsunuz

• Hahaha
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,091
Üyeler
196,891
Son üye
caesar142
Geri