Anakartta Vga Işığı Yanıyor Lütfen Yardım Edin!

Şimdi anakart değişmene rağmen sorunun devam ettiğini söyledin peki işlemci veya ram değişse suan ki sistem de yine aynısı olurmuydu belki işlemci veya ram ile arasında bir bağlantı kuramıyor olabilir imkanın varsa bunu dene
Arkadaşımdan farklı ram alacam tek deniyim ondaki işlemci 5600 bendeki 5600x pek fark yok aralarında zaten

Arkadaşımdan farklı ram alacam tek deniyim ondaki işlemci 5600 bendeki 5600x pek fark yok aralarında zaten
Olsun onda ki ramleri ve işlemciyi dikkatlice çıkarıp dikkatlice tak dene Eğer açılırsa sorun ya ram ya işlemci de

Olsun onda ki ramleri ve işlemciyi dikkatlice çıkarıp dikkatlice tak dene Eğer açılırsa sorun ya ram ya işlemci de
Ramleri alcam tek tek denicem hangisi çakışıyor kartla bakıcam haber veririm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En son işlemciyi alcam

Bilgisayarcıya sordum ekran kartından olabilir dedi bazı markalar bazen anakart seçiyor dedi biosunda oynama yapmamız gerekiyor dedi

Öncelikle selamünaleyküm sorunum şu sistem normal şekilde çalışıyor testlerde vs geçiyor ağır oyunlarda sorunsuz hiçbir sıkıntı yok ama PC'yi ertesi gün açınca VGA ışığı yanıyor her yöntemi denedim BIOS pilini çıkarıp bekledim RAM'leri tek tek denedim farklı PSU, anakart ile denedim sorun hala devam ediyor başka ekran kartı takıp denedim bazılarında çalıştı bazılarında çalışmadı ve bilgisayar genelde saat 11 den sonra açılır ertesi gün açınca hep VGA ışığı yanıyor sorun nedir daha ne yapacağım.

Sistemim
R5 5600x
Msi Mpg B550 Gaming Plus
16gb 3200mhz ram
500gb m2 ssd
320gb hdd
Corsair Cx750w 80p
Xfx quick rx6700xt
Sorması ayıp Bu sorunun oyunda mı yaşıyorsun oyun adı fa valorant mı

Halledebildinmi dostum bendede VGA ışığı yanmaya başladı yardım lazım
Sorunu buldum hocam bilindik bilgisayarcıya götürdüm dedi bazı ekran kart markaları anakart ile çakışıyor sorun o yani basit birşeymiş biosluk ekran kartından dolayı

Sorması ayıp Bu sorunun oyunda mı yaşıyorsun oyun adı fa valorant mı
Hayır pc de start verdiğimde ışığı yanıyor oyunda yapıyorsa kartlık bir şey var yada çakışıyor

Sorunu buldum hocam bilindik bilgisayarcıya götürdüm dedi bazı ekran kart markaları anakart ile çakışıyor sorun o yani basit birşeymiş biosluk ekran kartından dolayı

Hayır pc de start verdiğimde ışığı yanıyor oyunda yapıyorsa kartlık bir şey var yada çakışıyor
Çözümü nedir hocam peki yine aynı şeyi yapmaya başladı yardımcı olun lütfen

6000 serisi kart kullananlar windows üzerinden hızlı başlatı kapatsın.

6000 serisi kart kullananlar windows üzerinden hızlı başlatı kapatsın.
Bende hızlı başlat seçeneği yok win 11

Ben 2 sebepten ötürü yaşadım biri güç kaynağından diğeri kartın uyumsuzluğundan anakart değiştirdikten sonra açılmadı ama başka anakartlarda açıldı bilgisayarcı bios ile alakalı dedi tekrar kurcakmı oynicakmı öyle bir şey dedi getirirsen kasaylan getir anakartada şey yapacaz diye

Eğer İstanbul'daysan Kadıköy'de profix elektronik var oraya götür istersen çok masraflı bir şey değil basitmiş

Geri