Asus, Ram Piyasasına Girdiğini Duyurdu!

wolkryy

80+
Reaksiyon skoru
12
İlk kit 2x24GB DDR5 6000MHz fakat CL26-36 gecikme değerine sahip. Fiyat: 880 dolar.

Kapasite: 48GB DDR5

IC: SK Hynix (M-Die)

Çıkış tarihi: Haziran sonu
Instagramda gordum ama dogrumu acaba boyle bisey olursa ramlerde fiyat dususu yasanirmi.

Konunun biraz cahili olarak soruyorum 3 üretici yokmuydu bu çiplerde asus da üretim işine mi girmiş yada patrot vs markalar gibi bu üreticilerden çip alıp mı yapacak bu işi eğer öyle ise pek bir anlam ifade etmez fiyat düşüşü konusunda
Zaten çıkış fiyatıda pahalıymış baya

Konunun biraz cahili olarak soruyorum 3 üretici yokmuydu bu çiplerde asus da üretim işine mi girmiş yada patrot vs markalar gibi bu üreticilerden çip alıp mı yapacak bu işi eğer öyle ise pek bir anlam ifade etmez fiyat düşüşü konusunda
Çipi alıp satıyor. Limited set olduğu için böyle pahalı.

aynı özellikteki herhangi S class bir ram 50k-aynı özellikte asus 72k

Ram çipini alıp kendi soğutma ve rgb çözümleriyle piyasaya sürüyor. 3 tane ram üreticisi varDI

Samsung
Sk hynix
Micron. Bide nanya var ama onun pazar payı fazla düşük.

Micronda bellek piyasasından çekildiği için (en azından biz tüketicilere çalışmayacak) sadece sk hynix ve samsung kaldı

Hynix ve samsungdan ramleri alıp kendi takacak. Asus bizzat ramin çipini üreten değil kısacası

Ekran kartı mantığıyla aynı. Nvidia ve amd çipi üretiyor kartı üretenler powercolor, sapphire, msi, gigabyte, palit vs vs.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,050
Üyeler
197,354
Son üye
Vatov
Geri