Occt Testi Cpu Hatası

yanlış konuya yazmışım pardon :')

Tamam da bu işlemcinin bu kadar güç çekmemesi gerekiyor. Bios'unu sıfırla.
Oyunda bile 120W ları görebiliyor o işlemci, 11. Nesil berbat güç tüketimi olarak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam testi tekrardan kasanın camı kapalı şekilde gerçekleştirdiğimde bu sefer 1.5 dk sonunda hata vermeye başladı. Bu süreden önce ghz düşmeler başlamıştı test sırasında 1.29v ve 161w güç çekmeye başladı teste başlar başlamaz. Bu voltaj ve güç değerlerini yaklasık 40-50 saniye aralığında koruyabiliyor sonrasında aşağıda bıraktığım görseldeki gibi çektiği watt ı ve voltajı anlık düşürdüğünden bundan sebep çekirdek hızında da anlık düşmeler oluyor bu sırada vrm mosları maksimum 111 dereceyi gördü.
Hatalar anakart kaynaklı gibi duruyor, mümkünse işlemciye W limiti koy PL2 yi komple kapat PL1 de 95W olsun en fazla.

Oyunlarda ekran kartının sıcak havası üst kısımdaki bileşenlere etki ediyor oyundayken VRM sıcaklıklarını da takip ettiniz mi?
Diablo 4 oynuyorum hocam yaklasık 25 dklık bir oyun oturumunda maksimum 89 dereceleri gördü moslar ama genel olarak 80-85 arasıydı. Ekstra bir şey farkettim RX 6650 XT 8gb modeli kullanıyorum ben. Oyundayken GPU belleği kullanımım şehirlerde özellikle 7700-7800 MB civarlarında. Content yaptığım sırada o contentin mapinde genelde bu 6700 MB'lere düşüyor. Zaten genelde şehirlerde yaşıyorum bu donmaları. Acaba GPU belleği kaynaklı bir problem yaşıyor olabilir miyim?

Ekler

• görsel_2026-05-18_161856828.webp
    görsel_2026-05-18_161856828.webp
    8.3 KB · Hit: 9
Diablo 4 oynuyorum hocam yaklasık 25 dklık bir oyun oturumunda maksimum 89 dereceleri gördü moslar ama genel olarak 80-85 arasıydı. Ekstra bir şey farkettim RX 6650 XT 8gb modeli kullanıyorum ben. Oyundayken GPU belleği kullanımım şehirlerde özellikle 7700-7800 MB civarlarında. Content yaptığım sırada o contentin mapinde genelde bu 6700 MB'lere düşüyor. Zaten genelde şehirlerde yaşıyorum bu donmaları. Acaba GPU belleği kaynaklı bir problem yaşıyor olabilir miyim?OL
Olabilir, OCCT'den VRAM testi de yap. İşlemci hatası tam yüke girdiği için OCCT'ye özel olarak ortaya çıkıyor olabilir

Oyunda bile 120W ları görebiliyor o işlemci, 11. Nesil berbat güç tüketimi olarak.

Hatalar anakart kaynaklı gibi duruyor, mümkünse işlemciye W limiti koy PL2 yi komple kapat PL1 de 95W olsun en fazla.
Hocam akşam eve döndüğümde limit koyup test edeceğim lakin hiçbir zaman dediğim gibi oyun sırasında vs o limitlere ulasmıyor vrm mos 80-85 derece arası çalışıyor. En son farkettiğim gibi oyunlarda donma oluyor iki ekranlı kullanıyorum pcyi uzun süre açık kaldığında diablo 4 e geçiş yaparken bir anda ekranım donuyor ve pcyi mecburen açma kapama tuşundan kapatıp tekrar başlatmak zorunda kalıyorum.
Olabilir, OCCT'den VRAM testi de yap. İşlemci hatası tam yüke girdiği için OCCT'ye özel olarak ortaya çıkıyor olabilir
Tamamdır hocam akşam bu testi de gerçekleştireceğim.

Beslemeler overheat, egsoz fanını ve işlemci fanını fulle.

Beslemeler overheat, egsoz fanını ve işlemci fanını fulle.
Hocam sıvı soğutma mevcut 240mm fanlar kasanın üst tarafından tahliye gerçekleştiriyor egzoz fanı da full durumda.

Hocam testi gerçekleştirdim %90 oranını seçerek. 6 dk boyunca süren testte hiçbir hata vermedi ekran kartı.

Son düzenleme:

Hocam oyunlarda gözlemlediğim kadarıyla hiçbir şekilde 85 derecenin üstüne cıkmıyor moslar. Değerleri internette araştırdığımda herhangi bir güç kısması yapmayacağını söylüyorlar bu derecelerde. Ekran kartının VRAM kullanımını %90 a cekip OCCT de teste soktuğumda da herhangi bir hatayla karşılaşmadım işlemci hatası da galiba OCCT ye özel bir hata bilgisayar hiçbir zaman bu hatayı alacak kadar güç çekmiyor 30-40dk lık oyun oynayıp sensörlerden sürekli değerleri kontrol ettiğimde anormal bir değer göremedim.

Hocam sıvı soğutma mevcut 240mm fanlar kasanın üst tarafından tahliye gerçekleştiriyor egzoz fanı da full durumda.

Hocam testi gerçekleştirdim %90 oranını seçerek. 6 dk boyunca süren testte hiçbir hata vermedi ekran kartı.
Beslemeler aşırı ısınıyor demek ki kurtarmıyor fanlar, ortalama bir anakart işini çözer aslında.

Z490 Prime tarzı kartlar işini görür.
hocam piyasada bunlar maalesef yok veya cok absürt pahalılar ikinci elleri de çok gereksiz pahalı. Sadece bir tane bulabildim o da galiba kripto para farmları için üretilmiş özel seri eğer iş görecekse bunu satın alabilirim.
link

hocam piyasada bunlar maalesef yok veya cok absürt pahalılar ikinci elleri de çok gereksiz pahalı. Sadece bir tane bulabildim o da galiba kripto para farmları için üretilmiş özel seri eğer iş görecekse bunu satın alabilirim.
link
3 4 arası bulunabilir aslında ya.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,493
Üyeler
196,975
Son üye
dodoempire
Geri