Yardım R9 9900X-Genel Sistem Cinebench ve OCCT Test Sonuçları

eyvallah hocam çok sağol. son olarak cs 2 performansını çok sevmiyorum sistemin. bu sistem bazı maplerde 280 300 fps alıyor. işlemci kullanımı çok düşük. bu kullanımı nasıl artırırız? 4:3 scale 1080 p de oynuyorum
BE5EF8A4-F983-4126-97DA-A0AF2D255535.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cpu de bu kullanımda bu sıcaklığı nasıl gördü onu da merak ettim. İdeal mi gerçi bilmiyorum da

Ses coil whine yükte oluşabilen yaygın bir ses korkulacak bir şey yok , işlemci OCCT gibi ultra ağır bir teste rağmen iyi soğutulmuş oyunlarda muhtemelen 10 derece daha serin çalışacaktır. Değerler güzel duruyor silikon kalitesi olarak şansızın yaver gitmiş gibi. Ekran kartının sıcaklığı biraz şaşırttı biraz daha sıcak bekliyordum. Throttle falan yapmıyor yüke girdiğinde sıcaklıktan performansını kısmıyor yani sorun yok demektir. Power testini 4 dakika değil de 15-20 dakika yapın tam garanti olsun diye.
IMG_8243.webp
IMG_8244.webp

Macun kondisyonu kötü sanırım. Şimdi bi çıkarıp temizleyeyim dedim. Bir de am5 braket almıştım onu takacağım

Ryzen 9 9900X için 95°C tehlike değil, hedef sıcaklıktır. İşlemci kendini bu sıcaklığa kadar boostlamaya programlıdır. Freezer III görevini yapıyor, sentetik testlerde 95°C görmen normaldir. Oyunlarda bu sıcaklıkları görmezsin.
İşlemcinde veya soğutucunda sorun yok. O ses de(video silinmiş ama en yüksek olasılığı söylüyorum) büyük ihtimalle Coil Whine, kulağını dayayıp fanları kontrol et, kablo değmiyorsa sesi takmana gerek yok.

Ryzen 9 9900X için 95°C tehlike değil, hedef sıcaklıktır. İşlemci kendini bu sıcaklığa kadar boostlamaya programlıdır. Freezer III görevini yapıyor, sentetik testlerde 95°C görmen normaldir. Oyunlarda bu sıcaklıkları görmezsin.
İşlemcinde veya soğutucunda sorun yok. O ses de(video silinmiş ama en yüksek olasılığı söylüyorum) büyük ihtimalle Coil Whine, kulağını dayayıp fanları kontrol et, kablo değmiyorsa sesi takmana gerek yok.
cs2 de bazı haritalarda 300 fps i zor veriyor. görüntü ayarları olarak 24 inç 1080 p monitörde 4:3 scale ile oynuyorum. işlemci kullanımı %23 lerde geziyor. bunu arttırmanın ya da fps i artırmanın bir yolu var mı?

cs2 de bazı haritalarda 300 fps i zor veriyor. görüntü ayarları olarak 24 inç 1080 p monitörde 4:3 scale ile oynuyorum. işlemci kullanımı %23 lerde geziyor. bunu arttırmanın ya da fps i artırmanın bir yolu var mı?
İşlemci kullanımını arttırmanın bir yolu yok, çünkü CS2 motoru o kadar çekirdeği kullanabilecek kapasitede değil. Amacın ghz hızını ve RAM hızını maksimize etmek olmalı. PBO ayarını yap, farkı görürsün.

İşlemci kullanımını arttırmanın bir yolu yok, çünkü CS2 motoru o kadar çekirdeği kullanabilecek kapasitede değil. Amacın ghz hızını ve RAM hızını maksimize etmek olmalı. PBO ayarını yap, farkı görürsün.
garantiden çıkar diye yapmak istemiyorum.

O zaman AMD'nin sitesinden en güncel Chipset Driverı indirip kur. Sonra Windows Ayarları'ndan Oyun Modunu mutlaka AÇIK yap. Bu ikili, oyunun en hızlı çekirdeklerde çalışmasını sağlar.
Hepsi yapılı hocam. Windows 10 kullanıyorum. Mevcut olarak sürekli güncelleme var gözüküyor. Güncellemeyi yapıp bilgisayarı tekrar açıyorum, bir süre sonra yine güncelleme çıkıyor. Sürekli tekrarlıyor kendini. Yani hiçbir şekilde güncellenmiyor sürekli güncelleme var gözüküyor. Hem Windows 10 olması hem de sürekli güncelleme gerekmesinden dolayı da performans kaybı olabilir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,517
Üyeler
186,074
Son üye
Tales1832
Geri