Al sata başlamak istiyorum

Hocam 2.EL Parfüm Satarak bir şey Yapamazsın .

şöyle söyleyeyim parfüme 6500 tl bütçe ayırsam ikinci elde aramam hatta parfümü ikinci el almam o yüzden çok yanlış bir ürün seçimi
Hocam almadım zaten elimde vardı0 ı 10000 tl civarında elimden çıkarmak istiyorum sadece çok kullanmıyorum zaten hiçe yakın 5 binede satsam çok umtumda olmaz satarsam elimde bu işe ayırmak için 13000 tl civarı bir para olacak bununla napabilirims izce

Hocam almadım zaten elimde vardı0 ı 10000 tl civarında elimden çıkarmak istiyorum sadece çok kullanmıyorum zaten hiçe yakın 5 binede satsam çok umtumda olmaz satarsam elimde bu işe ayırmak için 13000 tl civarı bir para olacak bununla napabilirims izce
valla hocam sen onunle ikinci elde çok uğraşırsın onu yakın çevre birine sat. ondan sonra 13000 tl yi komple bir ürüne yatırmak yerine birkaç ürüne yatırabilirsin mesela forumda sıcak fırsatlarda böyle ürün denk gelebiliyor

valla hocam sen onunle ikinci elde çok uğraşırsın onu yakın çevre birine sat. ondan sonra 13000 tl yi komple bir ürüne yatırmak yerine birkaç ürüne yatırabilirsin mesela forumda sıcak fırsatlarda böyle ürün denk gelebiliyor
Hangi tür bir ürün hocam mesela

Hocam al-sat ile para kazanmayı kafaya koyduysan parayı asıl olarak bir ürün alırken kazanacağını da düşünmen gerekiyor. Çünkü piyasanın %70'i ölücü seviyesinde. Ayrıca özellikle cep telefonu gibi bir ürün satmayacaksan hızlı döndürmek için ikinci elde ciddi şekilde fiyat kırman gerekiyor. Mesela sıfırı 20 bin olan bir ürün olsun, senin elinde de kutusu açılmamış sıfır gibi bir ürün olsun. Maalesef 18 bine satamazsın çünkü alıcılar 20 bine 6, 9 taksitle alacağı alışveriş sitelerine yöneliyorlar. Ancak 14 - 15 bine koyarsan hızlı şekilde satabilirsin, bu da kafadan %25 değer kaybı demek.

Ayrıca sorunlu müşteri olayını da aklından çıkarmaman gerekiyor. Sağlam sattığın ürünü bozup "bozuk sattın" diyen cins tiplerle de karşılaşabilirsin. Bu yüzden özellikle elektronik ve pc parçası satışında test ettirerek satmak en garanti yol. Maalesef o da çok fazla zaman alıyor.

Valla ustteki arkadaş çok iyi açıklama yapmış. Ürünün hızlı satılması çok önemli. Ben al sat yapmiyorum ama eğer ufak tefek yapacak olsaydım forumda geçenlerde mesela vatandan devasa Ram indirimleri olmuştu onlardan alırdım. Geçenlerde bir sıvı soğutucu vardı kuponla falan 2500e aldım onu bir pc dükkanına satmayı düşünüyorum. İkinci el ilana koymaya çekiniyorum Ürünün jelatini açılmamış sıfır ben ikinci el zaten düşük fiyata satacam o sattığım kisi jelatini açacak ürünü beğenmeyecek geri iade edecek ben onu aldığım fiyata bile satamam. Bu tür sikintilar var internet üzerinden satışta. Bu tür al sat islerinin geleceği yok ben yapmazdım aslında ama para hesabımda bir süre duracaktı zaten kısa süreli değerlendireyim dedim. Al satın meslek olabilmesi için bir dükkanda toplu mal alım satım yapmak lazim o zaman kazandırır. Ya da araç al sat yapılabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,954
Üyeler
196,862
Son üye
mercedesmandalina
Geri