İşlemci ve Ekran Kartında Macun Mu Termal Pad mi Tercih Edilmeli?

Reaksiyon skoru
34
Arkadaşlar sistemimi 2023'ün Temmuz ayında satın aldım. Bu süre zarfında temizlik yapmamıştım ve şimdi bilgisayar kasamı temizleyeceğim. Bunu yaparken işlemci ve ekran kartının macunlarını da değiştireyim diyorum. Çünkü ekran kartımın hotspot sıcaklık değerleri, Dragon Age The Veilguard ve The First Descendant gibi oyunlarda 2k çözünürlükte 100 dereceyi buluyor.
Yapay zeka macun olarak Arctic MX-6, Thermal Grizzly Kryonaut veya Noctua NT-H2 önerilerinde bulundu. Bunlara bakarken pad şeklinde olan ürünlerden bahsedildiğini gördüm. Pad şeklinde olanlar ise PTM7950 ve Thermalright Heilos ürünleriydi. Biraz araştırdığımda, bu tür ürünlerin bulunması kolay olmuyor sanırım. En azından Honeywell PTM7950'i sarı sitede 2000₺ fiyat ile satanı gördüm. Fakat Thermalright Heilos V2 Termal Pad ürününe denk geldim. Fiyatı ise 450₺ civarında.

Buradaki sorularım şunlar ;
1- Pad mi, macun mu ?
2- Eğer pad ise, bu ürünleri yurt dışından mı getirtmeliyim ?
3- Gelen termal padin sahte olma olasılığı olduğu söyleniyordu, bu ne kadar doğru?
4- Thermalright Heilos V2 ürününü 5 farklı siteden alabiliyorum. Bu sitelerden 4'ünde "Betaplus" adlı satıcı ürünü temin ediyor. Diğerinde ise "GamingGenTR" adlı satıcı var. Bu ürünlerin de Asya'dan getirilmiş olma ihtimali var mı ? Eğer öyle ise sahte olma ihtimali yok mu?
5- Gelen pad sahte ise nasıl anlayabilirim?
6- Eski işlemcim(i5 3350p) ve ekran kartımın(750ti) macunlarını değiştirmiştim. Fakat daha önce termal pad ile bunu denememiştim. Detaylı ve güvenilir bir video ya da rehber var mı ?
7- Macun veya padi iki tane mi satın almalıyım, bir tanesiyle ikisini de halledebilir miyim ? Dediğim gibi hem işlemci hem de ekran kartına uygulayacağım.

Bütçe olarak 1000₺ altında kalırsa iyi olur.

İşlemcim : Ryzen 5 5600
Ekran kartı : Rx 6700xt

5600 işlemci için çok maliyetli bir alışverişe gerek yok MX4 bile yeterli gelecektir çok sıcak çalışan bir işlemci değil.

Ekran kartı için termal padi sök yok kumpas ile ölç doğru mm bul sonra temas ettimi etmedimi işi bana angarya geliyor o kısımda termal putty ile daha kolay bir bakım yapabilirsiniz.

3080ime internetten bakarak termal pad ve macun değişimi yaptım derece 100 lerden 80e düşmüştü. VRAM için termal pad gpu ve hotspot için macun değiştirmen gerekir.

5600 işlemci için çok maliyetli bir alışverişe gerek yok MX4 bile yeterli gelecektir çok sıcak çalışan bir işlemci değil.

Ekran kartı için termal padi sök yok kumpas ile ölç doğru mm bul sonra temas ettimi etmedimi işi bana angarya geliyor o kısımda termal putty ile daha kolay bir bakım yapabilirsiniz.
Termal padi 2 saat buzdolabında beklettiğini söyleyen bir yt videosuna denk gelmiştim böyle bir şey de var mı ? Ve benim elimde kumpas falan da yok. Bir de ben pipirikliyim, gereksiz yere üzerinde uğraşırım ve buzdolabında bekletme gibi bir durumdan çıkarıp takacağım pad eski haline döner ben işimi bitirene kadar :)

Fakat ekran kartı özelinde macunun dışarı tasması(sanırım pumpout gibi bir şey deniyor) durumu olabiliyormuş. Tabi rehberlere falan bakacağım ama bu durum olursa da sıkıntı gibi. Ama dediğiniz gibi ise yani pad kısmında ince işler de varsa macuna yönelmek mantıklı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,481
Üyeler
196,972
Son üye
sntrb
Geri