Yeni Alınan Asus Tuf Vg259qmrl5a Monitör Nasıl İade Edilebilir?

Reaksiyon skoru
2
Monitörümde ölü pixel çıktı daha yeni aldığım için cayma hakkımı kullanmak istiyorum ama kutu açıldığı için idefix müşteri hizmetleri iade yapamayacağımı, ASUS teknik servisinden rapor almamı gerek gösterdiler.
İnternetten araştırınca cayma hakkımı her türlü kullanabileceğimi söylüyorlar. Müşteri hizmetlerine ne demem lazım?
Yasal olarak hangi maddede geçiyor bu kural? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

ayıplı mal olarak sayılması için fazla derecede ölü pixel olması lazım onun alt limiti var 5 adet diye biliyorum yani rahatsız etmesi lazım serviste bunu onaylayıp tamir olmadan direkt değişim sağlanır diğer türlüsü paketi açtım şu bu olmaz ki zaten forumda herkes diyor amazondan alın diye 300 500 fazla olsun amazondan al direkt iade kabul ediyordu

Monitörümde ölü pixel çıktı daha yeni aldığım için cayma hakkımı kullanmak istiyorum ama kutu açıldığı için idefix müşteri hizmetleri iade yapamayacağımı, ASUS teknik servisinden rapor almamı gerek gösterdiler.
İnternetten araştırınca cayma hakkımı her türlü kullanabileceğimi söylüyorlar. Müşteri hizmetlerine ne demem lazım?
Yasal olarak hangi maddede geçiyor bu kural? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Kardeşim
1) 14 gün iade hakkın var
2) iade talebini oluşturduktan sonra da 10 gün içinde kargoya verme günün var
3) iade et niye değişimle sen uğraşıyorsun rapormuş şuymuş buymuş niye canın sıkılsın ver iadeyi gitsin kapalı kutu açmadan sorununu bilemezsin ki sana yokuş yapmışlar sen iade oluştur git başka satıcıdan başka ürün al veya aynı ürünü başka satıcıdan tekrar al
4) değişim için gidecek gelecek 15 iş günü bilmem ne çok yorar seni sonuçtada tamir falan çıkar sıfır değişiminde garantisi yok belki panel değişip gelir E sen sıfır parası verdin niye tamirli ürün kullanasın
5) hiç heyecan arama iade oluştur mecbur alacak süre içindeysen eğer

Kardeşim
1) 14 gün iade hakkın var
2) iade talebini oluşturduktan sonra da 10 gün içinde kargoya verme günün var
3) iade et niye değişimle sen uğraşıyorsun rapormuş şuymuş buymuş niye canın sıkılsın ver iadeyi gitsin kapalı kutu açmadan sorununu bilemezsin ki sana yokuş yapmışlar sen iade oluştur git başka satıcıdan başka ürün al veya aynı ürünü başka satıcıdan tekrar al
4) değişim için gidecek gelecek 15 iş günü bilmem ne çok yorar seni sonuçtada tamir falan çıkar sıfır değişiminde garantisi yok belki panel değişip gelir E sen sıfır parası verdin niye tamirli ürün kullanasın
5) hiç heyecan arama iade oluştur mecbur alacak süre içindeysen eğer
Hocam sitelerinde
"
Cayma Hakkının geçerli olmadığı ürünler nelerdir?

Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde ve maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin ürünler (Toner,kartuş vb. her türlü)

Satış değerini kaybetmiş ürünlerin(ambalajı hasarlı/açık/sim kart takılmış cep telefonları) ambalajlarının açılması durumunda değişim/iade işlemleri cayma hakkı kapsamında değerlendirilmemektedir.
"
Kısaca ; paketi açılmış ürün iadesi yapılamamaktır diyor.
Satın alım yaparken bu sözleşmeyi onaylıyoruz ama bu kanunen geçerli bir sözleşmemi ben direkt iade edeyimmi ürünü?

Geri