İ7 8700k Vs İ3 12100f

Tablet123

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,531
Kısaca şöyle sorayım bu iki işlemciden biri sisteminizde olacak olsa hangisi olsun isterdiniz? İki işlemcinin de kendi segmentine uygun seviyede anakartları olduğunu varsayabilirsiniz benim için önemli bir kıyas şuan alacağım parçaları baya etkileyecek o yüzden fikrinizi merak ediyorum.

Kısaca şöyle sorayım bu iki işlemciden biri sisteminizde olacak olsa hangisi olsun isterdiniz? İki işlemcinin de kendi segmentine uygun seviyede anakartları olduğunu varsayabilirsiniz benim için önemli bir kıyas şuan fikrinizi merak ediyorum.
4 nesil fark var i3 seçerim 11. nesilde i3 ile kafa kafayadır muhtemelen 8700k tabi çekirdek zart zurt bilmiyorum düz mantık.

i3-12100f, %21 daha güçlü.

Screenshot_1.webp

şimdi elimde bu ürünlerden hiçbiri yok ve anakart işlemci ram olarak benzer fiyatlara alabiliyorum diyelim
adı i3 de olsa 12100f alırım
neden

en azından soket ömrü tamamlanmış olsa bile
ilerde uygun fiyata yakaladıktan sonra 121000f e sokete ait güçlü bir işlemci upgrade işlemi yapabilirim

ama 8700k da artık böyle bir durum yok

bizim ülkemizde genelde ikinci el uygun bulmak zor oluyor ama
yine de diyelim ki mesela ilerde biraz param oldu 12600k 14600k yakaladım ikinci elden
performansı daha da üst seviyeye çıkarırım

şimdi elimde bu ürünlerden hiçbiri yok ve anakart işlemci ram olarak benzer fiyatlara alabiliyorum diyelim
adı i3 de olsa 12100f alırım
neden

en azından soket ömrü tamamlanmış olsa bile
ilerde uygun fiyata yakaladıktan sonra 121000f e sokete ait güçlü bir işlemci upgrade işlemi yapabilirim

ama 8700k da artık böyle bir durum yok

bizim ülkemizde genelde ikinci el uygun bulmak zor oluyor ama
yine de diyelim ki mesela ilerde biraz param oldu 12600k 14600k yakaladım ikinci elden
performansı daha da üst seviyeye çıkarırım
Upgrade imkanı ikisinde de yok ama yine de 12100F kafa karıştırıyor 😅

En azından 1200F değil de i5 12400F'e falan geçeceğin zaman daha kolay olur yoksa 8700K'da boru değil. Ama yine de güncellik açısından 12000F tabii ki.

Upgrade imkanı ikisinde de yok ama yine de 12100F kafa karıştırıyor 😅
upgrade imkanı konusunu bilemezsin
ilerde eline para geçer
illaki işlemci yükseltmek için para biriktirin anlamında demiyorum ama belli olmaz ilerde eline para geçer

elbetteki imkanlar dahilinde daha yeni nesil ürün tarafındayız ama
indirimde bu soketin daha güçlü işlemcisini yakaladığınızda 8700k lı nesle göre daha iyi olur

amaç bir tarafta i7 yazması bir tarafta i3 yazması ise o aklınızı karıştırmasın

Kısaca şöyle sorayım bu iki işlemciden biri sisteminizde olacak olsa hangisi olsun isterdiniz? İki işlemcinin de kendi segmentine uygun seviyede anakartları olduğunu varsayabilirsiniz benim için önemli bir kıyas şuan alacağım parçaları baya etkileyecek o yüzden fikrinizi merak ediyorum.
Yeni nesil daha iyidir. Saf performans olarak çok farkları olacağını sanmıyorum. Olay zaten uyumlulukları biri 7+ yıllık bir işlemciyken diğeri güncel 12-13-14. nesilden. Daha az kafa ağrıtır. i3 12100f in tek çekirdek performansı hala daha üzmez.

upgrade imkanı konusunu bilemezsin
ilerde eline para geçer
illaki işlemci yükseltmek için para biriktirin anlamında demiyorum ama belli olmaz ilerde eline para geçer

elbetteki imkanlar dahilinde daha yeni nesil ürün tarafındayız ama
indirimde bu soketin daha güçlü işlemcisini yakaladığınızda 8700k lı nesle göre daha iyi olur

amaç bir tarafta i7 yazması bir tarafta i3 yazması ise o aklınızı karıştırmasın
Mevzu denk gelmesi değil de anakartın o işlemcileri kaldırmayacak giriş seviye bir model olması daha çok, en fazla 12400F falan olabilir yükseltme olarak ona da ilerde para olsa da geçmeye ne kadar değer bilemiyorum. İlerde para geçse sıfırdan DDR5 toplarım sanırım.

12100f tabikide. tekli çekirdeği bildiğin 9900k'dan araklanmış gibi. oyunda da iş yapıyor çatır çatır

12100f tabikide. tekli çekirdeği bildiğin 9900k'dan araklanmış gibi. oyunda da iş yapıyor çatır çatır
Çoklu çekirdekte durum ne olur? Benim mevcut işlemci de tekli çekirdekte kötü değil ama yine de çokluda yetmeyebiliyor bazen.

Çoklu çekirdekte durum ne olur? Benim mevcut işlemci de tekli çekirdekte kötü değil ama yine de çokluda yetmeyebiliyor bazen.
çoklu çekirdek düşünüyorsan yanlış adrestesin zaten dostum. ikiside günümüz için çoklu çekirdekte trışka. 12100f'in mantığı çok açılmayayım, oyunlarda ddr4ün dibini sıyırayım diyen alır. sonuçta ryzen 5500den daha güçlü oyun konusunda.

çoklu çekirdek düşünüyorsan yanlış adrestesin zaten dostum. ikiside günümüz için çoklu çekirdekte trışka. 12100f'in mantığı çok açılmayayım, oyunlarda ddr4ün dibini sıyırayım diyen alır. sonuçta ryzen 5500den daha güçlü oyun konusunda.
Şöyle diyim benim 9100F işlemci neredeyse her zaman sabit %100 kullanımda kalmaya başladı artık. Bu da mı öyle sorun çıkaracak başıma?

Diyorsan ki bu bütçelere şunu al daha iyi çoklu çekirdek alırsın, hemen onu değerlendireyim 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,578
Üyeler
197,232
Son üye
hakan_dmrkya
Geri