Çözüldü✓ Samsung 970 Evo Plus Vs 990 Pro

boeasy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
989
Elimde 1 TB Samsung 970 evo plus ssd vardı. 3,5 senelik arızalandı. BIOS vs görmüyordu. Samsung Türkiye garantili almıştım. Ankaradaki yetkili servise kargoyla gönderdim ürünü bugün samsung müşteri hizmetleri aradı. Ellerinde 970 evo plus olmadığı için 1 TB 990 pro önerdi ürün olarak. SSD fiyatları bariz uçtuğu için değişim ürününü kabul ettim. Hangi SSD daha iyi net bir bilgi bulamadım. 990 Pro daha yeni onu biliyorum. Zamanında SSD'yi iyi ki Samsung almışım dedirtti bu arada. Başka firma olsa muhtemelen 1300 TL ücret iadesi verir değişim yapmaya yanaşmazdı. 990 Pro modelinde dram mevcut mu? 970 evo plusta vardı.

https://www.samsung.com/tr/memory-s...er-live-chat_a-chat_none_none_link_cs-inbound B372

Evet 2 modelde de dram mevcut
O zaman güzel. SSD alacak arkadaşlar için biraz daha para koyup Samsung almalarını öneririm bu saatten sonra. Adamlar hiç ugraştırmadan direkt değişim verdiler. 3.5 senelik SSD'ye. 5 sene garanti olması ve firma kalitesi önemli faktör. Açıkçası iade/değişim raporu verirler diye düşünüyordum. Trendyoldan almıştım trendyol 1300 tl fatura bedelini ücret iadesi yapar diye bekliyordum. Direkt teknik servis olaya el atıp üst model SSD ile değiştirdi. Zamanında kioxia marka SSD'im arızalanmıştı 2 senelik direkt ücret iadesi verilmişti distribütör firma tarafından.

990 Pro daha iyi, degisim teklifi cok avantajli olmus.

Her 2 SSDye (2x4TB 990Pro, 2TB 970 Evo Plus) de sahibim. 970 Evo Plus benim sistemde biraz daha isiniyor.

SSD geldiginde, Samsung Magician yazilimda, firmware guncellemesi cikiyorda mutlaka yapin, 990 Pronun omru icin kritik bu guncelleme. Heatsinkli modeli gondermiyorlarsa anakartin (eger varsa) heatsinkli slotuna yerlestirin, anakartinizda yoksa haricen alin takin derim.

990 Pro daha iyi, degisim teklifi cok avantajli olmus.

Her 2 SSDye (2x4TB 990Pro, 2TB 970 Evo Plus) de sahibim. 970 Evo Plus benim sistemde biraz daha isiniyor.

SSD geldiginde, Samsung Magician yazilimda, firmware guncellemesi cikiyorda mutlaka yapin, 990 Pronun omru icin kritik bu guncelleme. Heatsinkli modeli gondermiyorlarsa anakartin (eger varsa) heatsinkli slotuna yerlestirin, anakartinizda yoksa haricen alin takin derim.
Teşekkürler verdiğin bilgi için. Heatsinkli slot mevcut ama ekstra alsam mı bilemedim. Düz versiyon gönderecekler.

Teşekkürler verdiğin bilgi için. Heatsinkli slot mevcut ama ekstra alsam mı bilemedim. Düz versiyon gönderecekler.
Bende de heatsinksiz modeller var, simdilik yukte max 44-48° arasi gordum, yaz sicaklarinda degisebilir. Anakartim X870E Edge Ti, kendi heatsinkleriyle kullaniyorum. Oda sicakligi tahinen 20°, kasa da Lian Li 216. Kendi kullaniminiz ve odanin cevre kosullarina gore ihtiyac olup olmadigini test edersiniz, herkesin ortami ayni olmayabilir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,883
Üyeler
196,842
Son üye
abdllherdm
Geri