@Razdrap @Yphen
Sataları veya usb'nin arkasına takılan kabloyu takmasına gerek yok. Onlar güç yetersizse/yer yoksa kullanılsın diye. Her fan veri alıcısından çıkan 2 4 pin (bir tane 4pin'in içi 2 pin) kabloyu anakarta taksa yeter. USB yi de direk kasanın ön veya arka girişine tak, böyle fanlara veya aioya komut verebilirsin. Ancak Aio'nun usb kablosunu anakarta takmalısın, o ekrana güç veriyor diye biliyorum, onsuz ekran çalışmaz. Aio'nun kapakçık tarafından çıkan... 2 tane mi 4 pin çıkıyor? Biri pompa için. Diğerini hatırlamıyorum(belki de bir tane çıkıyordu jsjsj)
Sata kablosunu ancak anakartın üzerinde kablo görmek istemiyorsun tercih edebilirsin ki bence boş iş kabloları düzenli koyunca baya şık duruyor. Şimdi her şey back connect oluyor ama ben bazı kablolarında önde durmasının daha şık gösterdiğini düşünüyorum. Orası senin bileceğin iş.
Nedense Hydroshift II alınca daha fazla kablo kalabalığı oluyor. Her fan seti için 2li 4 pin kablo çıktığı için üstüne usb ve pompa için ayrı kablo olunca anakart üstündeki her headers kapanıyor, özellikle 9-10 fan kullanıyorsan
Compact'da arka fanları bilmemde bence de radyatörü egzoz yap, öndekiler arkaya itsin, sonra radyatörün arkasına bir üç daha koy, onlarda aynı şekilde önü çeksin arkaya itsin. Orası gözükmeyeceği için reverse veya düz olmasının önemi yok. Eski fanlar varsada olur. Ancak kasanın arkası mesh oluğu için oradaki ışık veya ledstrip gözüküyor, ben olsam ayrıca bir set çekerdim. Pull Push yani 6 egzoz, sadece yanda.