Xmp Uyumsuzlugu Siyah Ekran

kadir6677

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamünaleyküm bilgisayarımda Expo veya xn p açınca yeniden başlattığım zaman siyah ekranda kalıyor ve direm ışığı yakıyor Expo kapalıyken herhangi bir sorun yok RAM markam corser vegance fabrikasyon 4800'de geliyor xmp eksenpie açınca da 5200'e çıkıyor anakartın b850 gaming plus wi-fi bu sorun neden böyle oluyordur acaba yardımcı olur musunuz ve bu arada ana kartın bazen yeniden başlattığımda parça değişimi uyarısı verip yapıyor sıfırlamamı ya da windows'a geçmemi istiyor

Selamünaleyküm bilgisayarımda Expo veya xn p açınca yeniden başlattığım zaman siyah ekranda kalıyor ve direm ışığı yakıyor Expo kapalıyken herhangi bir sorun yok RAM markam corser vegance fabrikasyon 4800'de geliyor xmp eksenpie açınca da 5200'e çıkıyor anakartın b850 gaming plus wi-fi bu sorun neden böyle oluyordur acaba yardımcı olur musunuz ve bu arada ana kartın bazen yeniden başlattığımda parça değişimi uyarısı verip yapıyor sıfırlamamı ya da windows'a geçmemi istiyor
Ve bu yeniden başlatırken siyah ekranda kalma sorjnundan sonra PC açınca 32 GB ram yerine PC 18 GB goruyor

Öncelikle bios güncel değilse güncelle bilgin yok ise netten biraz araştır çok zor değil youtuba da filan da var genelde bios güncellemesi ile çözülüyor . Olur ki işlem yarıda kalırsa zaten güncellerken bios u flash diske atıp güncelleyeceksin anakart üzerinde bios flashback tuşu var ayrıca clear cmos tuşu da var galiba(bios sıfırlama) problem yaşamazsın yani .

Öncelikle bios güncel değilse güncelle bilgin yok ise netten biraz araştır çok zor değil youtuba da filan da var genelde bios güncellemesi ile çözülüyor
Bios en guncen sürüm baksa. Ne yapabilirim acaba yani 4800 sen 5200 çok yüksek bir hız değil anakartta güçlü bir anakrt böyle hata yapmamasi lazim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ramleri farklı zamanda almıştım ama ikiside ayrı ram sayilari hmz degerleri ikiside xmp profil neden böyle yapıyor anlamadım

Bios en guncen sürüm baksa. Ne yapabilirim acaba yani 4800 sen 5200 çok yüksek bir hız değil anakartta güçlü bir anakrt böyle hata yapmamasi lazim

Ramleri farklı zamanda almıştım ama ikiside ayrı ram sayilari hmz degerleri ikiside xmp profil neden böyle yapıyor anlamadım
Ramlerin mhz ve cl değeri aynı marka mı farklı anlamadım

Biraz şans işi bende de msi b850m-g ile benzer sorun oldu galiba bu konuda en stabili asus galiba ama dediğim gibi şans uyumluluk listesinden anakartın kontrol ettin mi peki

Ekler

• 1000035265.webp
    1000035265.webp
    315.1 KB · Hit: 18
Hocam ramlerim ikiside aynı bilginiz birseh varsa ricam olur yardım edin acayip moral bozan birsey
Hocam bilgim sadece bios güncellemesi ile düzelir sadece bir ihtimal ramlerde de sorun olabilir bende farklı anakartta sorun olmayan xmp bahsettiğim anakartta sorun yaptı üstelik ikiside msi dı

Hayır kontrol etmedim

Ramler doğru takılı nirde biri ikinci biri 4 üncü girişte
Doğru kılavuzundan bakıp emin olmak lazım yinede ama evet standart 2 ve 4 dür ayrıca 1 3 de deneyebilirsiniz zararı yok . Ancak deneyerek çözüme ulaşabilirsiniz iyi yanı takıldığı yerde clear cmos tuşuna basarak bios resetlersiniz görüntü gelmez ise

Hocam bilgim sadece bios güncellemesi ile düzelir sadece bir ihtimal ramlerde de sorun olabilir bende farklı anakartta sorun olmayan xmp bahsettiğim anakartta sorun yaptı üstelik ikiside msi dı
Ben şunu demeyi unuttum kusura bakmayın eskiden a620 anakartim vardı ondada siyah ekran hatta yeniden başlatma vardı kedni kendine anakart sorun dedim degistirdim 2 aydır sorunsuz kullanıyordym sonradan böyle bir şey olmaya başladı hemde devamli

Ben şunu demeyi unuttum kusura bakmayın eskiden a620 anakartim vardı ondada siyah ekran hatta yeniden başlatma vardı kedni kendine anakart sorun dedim degistirdim 2 aydır sorunsuz kullanıyordym sonradan böyle bir şey olmaya başladı hemde devamli
Anakrtin arkasindan bios sifirlayaniliyormuyuz ve sistem kapalı olmasımo.gerek

kendimden örnek vereyim bende de msi h810 da sorun yapmayan ramler b850m-g de yaptı farklı bios sürümleri denedim sadece bir sürümde xmp yerine axmp di galiba çalıştı sonra yine sorun oldu iade ettim anakartı belki yeni sürümde düzeldi bilemiyorum sizde gördüğüm kadarıyla iade şansı da yok o nedenle ya farklı bios sürümlerini deneyeceksiniz yada yeni güncelleme bekleyeceksiniz açıkcası aklıma farklı bir yol gelmiyor

Hocam tüm kabloları sök, güç tuşuna basılı tutup enerjiyi boşalt. Sonra anakarttaki bios pilini yerinden çıkartıp bi 5dk bekle geri tak(yuvarlak bir pil) Sonra kabloları takıp pcyi yeniden çalıştır bilgisayarın açılır. USB den güncel bios at internette videoları var bir de öyle dene eğer güncel bios atmana rağmen xmp açınca siyah ekran veriyorsa artık senin yapacak bir şeyin yok 4800 e kabullen ya anakartın o mhz yi desteklemiyor anakartına bakmadım açıkçası ya da ramler uyumsuz çalışıyor o mhzde. 400mhz ddr5 te neredeyse hiç fark yaratmayacaktır inan.

ayrıca dediğiniz gibi can sıkıcı ve uğraştırıcı bir durum ben baya uğraşmıştım şahsen

Hocam tüm kabloları sök, güç tuşuna basılı tutup enerjiyi boşalt. Sonra anakarttaki bios pilini yerinden çıkartıp bi 5dk bekle geri tak(yuvarlak bir pil) Sonra kabloları takıp pcyi yeniden çalıştır bilgisayarın açılır. USB den güncel bios at internette videoları var bir de öyle dene eğer güncel bios atmana rağmen xmp açınca siyah ekran veriyorsa artık senin yapacak bir şeyin yok 4800 e kabullen ya anakartın o mhz yi desteklemiyor anakartına bakmadım açıkçası ya da ramler uyumsuz çalışıyor o mhzde. 400mhz ddr5 te neredeyse hiç fark yaratmayacaktır inan.
clear cmos tuşu var anakartta gerek yok bunlara

Anakrtin arkasindan bios sifirlayaniliyormuyuz ve sistem kapalı olmasımo.gerek
estağfurullah peki bu sorun bios güncellemeden mi sonra oldu