Yardım 2k Oled Seçimi Xg27aqwmg, Xg27acdms, Mo27q3, Q27g41zdf

yan ekran olarak bana yaptığın önerileri kaydettim zaten tayfun hocam ben sadece suan kullandığım monitörü yorumlamanı istemiştim
Kullandığın Asus modelin incelemesini görmedim görsüysemde hatırlamıyorum. Fps odaklı bir model görüntü kalitesi sınırlı olacaktır o yüzden tavsiye etmemiştim. Edge Lit ve 1080p monitörden görüntü kalitesi açısından pek bir şey beklememek lazım.

O zaman görüntü odaklı bir model arıyorsun.

20-25k aralığında aoc q27g41zdf, eğer HDR istersen 27gx704a-b alabilirsin.

LG daha iyi olur aoc modele göre.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Throvision

Orta yol:

AOC dan iyi ama Asustan kötü. Trueblack glossy kaplama mevcut. 30k çok geliyorsa bunu al. HDR deneyimi gayet iyi.
1779717019310.webp

Şimdilik bayram arası girmesin diye siparişi verdim. Akşam mo27q3'ün hz'si için net bir karar vermeye çalışacağım çünkü zaten hali hazırda 240hz ips monitörüm var. 360'ın farkını OLED'de ciddi hissedeceğim gibime geliyor ama bakalım.

Özellikle Amazon'dan alacağım, hem kartın ciddi indirimi var hem de değişim&iade konularında çok daha iyiler.

Alıntıyı görüntüle
Şimdilik bayram arası girmesin diye siparişi verdim. Akşam mo27q3'ün hz'si için net bir karar vermeye çalışacağım çünkü zaten hali hazırda 240hz ips monitörüm var. 360'ın farkını OLED'de ciddi hissedeceğim gibime geliyor ama bakalım.

Özellikle Amazon'dan alacağım, hem kartın ciddi indirimi var hem de değişim&iade konularında çok daha iyiler.
Bunu da kur:

FPS oyunlarında destek yok olsa bile kullanma ban yiyebilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Bunu da kur:

FPS oyunlarında destek yok olsa bile kullanma ban yiyebilirsin.
Rehberlerinizin çoğunu okumuşumdur çoktan indirdim bile monitörü bekliyor program.

Özellikle FPS oyunlarını desteklememesi beni iyice hz farkından mo27q3'e itiyor.

Bir kaç kere gigabyte'ın IPS monitörlerini denedim, anakartlarını ve ekran kartlarını da çokça denedim ve kullandım. Bana hep asus (özellikle rog serisi)'dan kalitesiz gelmiştir marka olarak.

O yüzden Asus daha ağır basıyor satın alma kısmında. mo27q3'ü aldığımda kalitesi yüzünden ''keşke asus alsaydım'' demek istemiyorum açıkçası.

Ama bir yandan da 360hz faktörü var.

Rehberlerinizin çoğunu okumuşumdur çoktan indirdim bile monitörü bekliyor program.

Özellikle FPS oyunlarını desteklememesi beni iyice hz farkından mo27q3'e itiyor.

Bir kaç kere gigabyte'ın IPS monitörlerini denedim, anakartlarını ve ekran kartlarını da çokça denedim ve kullandım. Bana hep asus (özellikle rog serisi)'dan kalitesiz gelmiştir marka olarak.

O yüzden Asus daha ağır basıyor satın alma kısmında. mo27q3'ü aldığımda kalitesi yüzünden ''keşke asus alsaydım'' demek istemiyorum açıkçası.

Ama bir yandan da 360hz faktörü var.
Destekleyen oyunlara buradan bakabilirsin:

CS2 desteği varmış. Ama ban falan yersen niye kullandırttın deme. Online oyunlar riskli her zaman.

Mo27q3 muadili Asus rog Xg27aqdng modeli. Yan yana koy %99 aynı gözükecek. Yani fark o kadar az olacak. Malzeme kalitesi, tasarım, özellik vs farklı olur orası ayrı. Asus parlaklık olarak daha fazla tolerans gösteriyor yüksek parlaklık sağlayabiliyor kısıtlamıyor. Ama renk, hız, metin netliği, homojenlik, panel vs MO27Q3=XG27AQDNG

IPS monitörlerde bir sürü panel ve üretici var. Arka aydınlatma kalitesi var. Piksel overdrive optimizasyonu var. Varda var yani.

Xg27aqwmg ve mo27q3 farklı panel ve farklı kaplama kullanıyor. Xg27aqdng ise mo27q3 ile aynı panel ve kaplamayı kullanıyor. Aqdng ve giga da pek fark bekleme. Aqwmg ve giga da fark olur tabii.

Son düzenleme:

CS2 desteği varmış. Ama ban falan yersen niye kullandırttın deme. Online oyunlar riskli her zaman.

Mo27q3 muadili Asus rog Xg27aqdng modeli. Yan yana koy %99 aynı gözükecek. Yani fark o kadar az olacak. Malzeme kalitesi, tasarım, özellik vs farklı olur orası ayrı. Asus parlaklık olarak daha fazla tolerans gösteriyor yüksek parlaklık sağlayabiliyor kısıtlamıyor. Ama renk, hız, metin netliği, homojenlik, panel vs MO27Q3=XG27AQDNG

IPS monitörlerde bir sürü panel ve üretici var. Arka aydınlatma kalitesi var. Piksel overdrive optimizasyonu var. Varda var yani.

Xg27aqwmg ve mo27q3 farklı panel ve farklı kaplama kullanıyor. Xg27aqdng ise mo27q3 ile aynı panel ve kaplamayı kullanıyor. Aqdng ve giga da pek fark bekleme. Aqwmg ve giga da fark olur tabii.
Teşekkür ederim bilgilendirmeler için. İş yoğunluğundan dolayı mo27q3'e akşam bakıp netleştireceğim kararımı.

Aynı paneli marka farkından dolayı ucuza almak mantıklı geliyor. O yüzden giga'ya bir tık daha yakınım.

1779734736326.webp

İkisini de aldım. mo27q3'ü deneyip beğenmezsem en kötü iade ederim. aqwmg'yi açıp iade etmeye çalışırsam gaming gen sıkıntı yaratabilir.

mo27q3'ün parlaklığını ve malzeme kalitesini beğenirsem devam ederim gibime geliyor.

Alıntıyı görüntüle
İkisini de aldım. mo27q3'ü deneyip beğenmezsem en kötü iade ederim. aqwmg'yi açıp iade etmeye çalışırsam gaming gen sıkıntı yaratabilir.

mo27q3'ün parlaklığını ve malzeme kalitesini beğenirsem devam ederim gibime geliyor.
HDR için OSD menüsünde hypernits modunu veya Trueblack400 kullan. Ayrıca oyunlarda Renodx kullanmak şart. Masaüstünde HDR kötü çalışır bir şey bekleme.

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

mo27q2a var bende ayağı hariç herşeyi beğenirsin bence ama bir monitor kolu 1050 lira en kötü

HDR için OSD menüsünde hypernits modunu veya Trueblack400 kullan. Ayrıca oyunlarda Renodx kullanmak şart. Masaüstünde HDR kötü çalışır bir şey bekleme.
5070 ti için hangisini almalıyım FPS ve battle royale oynuyorum

Amazon'dan aldığım için iade konusunda ikisi de problem yaşatmayacak o yüzden ikisini de dikkatli açıp dediğin ayarları uygulayıp karar vereceğim.

Özellikle Renodx ile farkını merak ediyorum açıkçası. Masaüstünde SDR ile idare ederim.

mo27q2a var bende ayağı hariç herşeyi beğenirsin bence ama bir monitor kolu 1050 lira en kötü
NB-F80'i indirime girdiğinde almıştım 2 hafta önce. Açmadım hiç oled'ini bekliyor zaten standsız kullanılmaz onun rahatlığı bambaşka hocam.

mo27q3'ü 6-7 saat kadar kullandım. Malzeme kalitesi vs. fena değil gibi ekrandaki jelatini sökmedim iade vs. olursa diye.
Bir problem yaşadım monitörde. Biraz araştırma yaptım Redditte, pixel shift stuck on one side diye geçiyor galiba. Sağ taraf sol tarafa göre daha fazla siyahtı.
Pixel shift yaparken yazılımsal olarak öyle kalıyormuş ama firmware ile düzeliyor yazmışlar.
Böyle sıkıntılarla uğraşmamak için 3k farkla XG27AQDNG alayım diyorum; bu sefer de 4k 240hz oled parasına çıkıyoruz. Garip bir piyasa var cidden.

Bayramda bir kaç gün daha kullanıp karar vereceğim. Ani kararla iade etmek istemiyorum.

mo27q3'ü 6-7 saat kadar kullandım. Malzeme kalitesi vs. fena değil gibi ekrandaki jelatini sökmedim iade vs. olursa diye.
Bir problem yaşadım monitörde. Biraz araştırma yaptım Redditte, pixel shift stuck on one side diye geçiyor galiba. Sağ taraf sol tarafa göre daha fazla siyahtı.
Pixel shift yaparken yazılımsal olarak öyle kalıyormuş ama firmware ile düzeliyor yazmışlar.
Böyle sıkıntılarla uğraşmamak için 3k farkla XG27AQDNG alayım diyorum; bu sefer de 4k 240hz oled parasına çıkıyoruz. Garip bir piyasa var cidden.

Bayramda bir kaç gün daha kullanıp karar vereceğim. Ani kararla iade etmek istemiyorum.
Hocam benim de kullanımım sizinkiyle aynı anladığım kadarıyla, bende aynı şekilde %90 fps oyunları oynuyorum bu sebeple hz çok önemli benim için. Ama öte yandan hz yüksek olsun diye görüntüden de feragat etmek istemiyorum, sonuçta sadece oyun da oynamıyoruz.
En az 30k parayı gözden çıkarmış bulunmaktayım ancak seçenekler ve düşünülmesi gereken taraflar çok fazla.
Bende hz farkından dolayı mo27q3’ü daha uygun buluyordum ama sizdede pixel shift muhabbeti olmuş bilemedim. Ayrıca asusun neo sensör muhabbeti de hoşuma gitmiyor değil yalan yok.
Bir diğer konu ise 5k daha ekleyip 4k lara bakmak ama bu sefer de yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Öncelikle acaba 2k ve 4k arasında ne derecede bir fark oluyor oledlerde bunu merak ediyorum.
İkincisi de 4k bir monitörde fps oyunu oynadığımız zaman çözünürlükten ötürü fps olarak monitörün verebildiği maksimum hz değerine ulaşabilecek miyiz acaba? Ulaşamadığımız takdirde çözünürlüğü düşürmek istesek görüntüde ne oranda bozulmalar olur bu da merak konusu.
Kafam gerçekten allak bullak oldu ne yapsam bilemiyorum.
@Tayfunns hocam bu vesileyle size de soru sormuş olayım bahsettiklerim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,139
Üyeler
197,139
Son üye
flyingatm
Geri