Pc Rastegele Kendini Resetliyor

Reaksiyon skoru
3
yakın zamanda arkadaşımdan ikinci el bir pc aldım işlemcisi ryzen 5 5600 ekran kartı arızalıydı değiştirdim ve 9060 xt 16gb ekran kartı aldım lakin yeni ekran kartını takmadan dahi eski bir rx 580 8gb ile kullanıyordum o zaman bile bilgisayar genellikle yük altında rastsgele saat aralıklarıyla kendini resetliyordu bazen 2-3 saat sonra bazende 30 dakika içerisinde yeni ekran kartını takmama rağmen bu sorun devam ediyor donanımlar herşeyi kaç kez kontrol ettim bi sıkıntı gözükmüyor her şey normal takılı gözüküyor ama bu sorun bir türlü geçmedi yardımcı olun kafayı yiyeceğim

Anakart: Asus tuf gaming b450m pro s
İşlemci: Amd ryzen 5 5600
Ram: 2x8gb gskill ripjaws ddr4 3600 mhz
Ekran kartı: rx 9060 xt pulse oc 16gb
Güç kaynağı: xigmatek x-power series psu 650w 80 plus

acaba güç kaynağı kalitesiz bir marka olduğu için midir anlam veremedim

şimdik donanımsal sorunu test etmek için yöntemimiz şu. aida64 occt gibi bişi açıp sıcaklık testi yap. aynı anda furmarklada ekran kartına yap. hwinfo progrmaı ile kayıt al ve sıcaklıkları gözlemle. olası bakman gereken yerler.

işlemci sıcaklık hem temp hem hotspot.
ekran akrtı da aynısı
anakartda mos çipset sıcaklıklarına bak.
m2ssd sıckalıkları.
anakartındaki voltage değerlerinide yazar.

bunların hepsini en son testleri kapamadan geminiyede atabilirsin sıckalık değerlerindn iyi anlıyor burayada atabilirsin.

testi 30dk yap ztn sorun bunlardaysa 30dk da ısınıp kendini kapar :D
gözün sıcaklıklarda olsun çok ekstrem gördüğün varsa testi kapa sıkıntı çıkmasın.

sorun bunalrda değilse olası sorunlar şunlar.
psu voltaj dalgalanmaları ve bozuklukda sistem kararlılık için kpaar.
expo xmp gibi ram boostlarını kapat.
oc yaptığın bir parçan varsa normale çek.
biosa reset at biosa girip reset atabilir yada anakarttaki bios pilini çıkar tak yapabilirsin :)
bios güncelle.
driverlarını temiz kurulum silip güncelle.

son olarak windows zamanla kendin kendini bozar ve çökme yapabilir bunlar sorununu çözmediyse güncellemelerle birlikde buraya billdir ve format at bazen tek sorun microsoft oluyor. aynı şeyleri ramlerinden birini çıkar öbürünü dene slot değiştir şeklindede kullanabilirsin.

ekran kartı cpu gpu kabloların gevşek ve dalgalanma sonucu reset atıyo olabilir kontrol et.

malesef sorun yerleri çok fazla deneyerek daraltman lazm dediklerimi uygularsna büyük ihtimal çözeriz gibi.

iyi şanslar

şimdik donanımsal sorunu test etmek için yöntemimiz şu. aida64 occt gibi bişi açıp sıcaklık testi yap. aynı anda furmarklada ekran kartına yap. hwinfo progrmaı ile kayıt al ve sıcaklıkları gözlemle. olası bakman gereken yerler.

işlemci sıcaklık hem temp hem hotspot.
ekran akrtı da aynısı
anakartda mos çipset sıcaklıklarına bak.
m2ssd sıckalıkları.
anakartındaki voltage değerlerinide yazar.

bunların hepsini en son testleri kapamadan geminiyede atabilirsin sıckalık değerlerindn iyi anlıyor burayada atabilirsin.

testi 30dk yap ztn sorun bunlardaysa 30dk da ısınıp kendini kapar :D
gözün sıcaklıklarda olsun çok ekstrem gördüğün varsa testi kapa sıkıntı çıkmasın.

sorun bunalrda değilse olası sorunlar şunlar.
psu voltaj dalgalanmaları ve bozuklukda sistem kararlılık için kpaar.
expo xmp gibi ram boostlarını kapat.
oc yaptığın bir parçan varsa normale çek.
biosa reset at biosa girip reset atabilir yada anakarttaki bios pilini çıkar tak yapabilirsin :)
bios güncelle.
driverlarını temiz kurulum silip güncelle.

son olarak windows zamanla kendin kendini bozar ve çökme yapabilir bunlar sorununu çözmediyse güncellemelerle birlikde buraya billdir ve format at bazen tek sorun microsoft oluyor. aynı şeyleri ramlerinden birini çıkar öbürünü dene slot değiştir şeklindede kullanabilirsin.

ekran kartı cpu gpu kabloların gevşek ve dalgalanma sonucu reset atıyo olabilir kontrol et.

malesef sorun yerleri çok fazla deneyerek daraltman lazm dediklerimi uygularsna büyük ihtimal çözeriz gibi.

iyi şanslar
hocam daha testi yapmadım lakin ramleri bios ayarından profil 1 olarak 2133 mhz den 3600 e çekmiştim onları geri düşürdüm ve 2 gündür şuana kadar bir reset problemi yaşamadım 3600 mhz de güç kaynağımı yetmiyordur acaba

hocam daha testi yapmadım lakin ramleri bios ayarından profil 1 olarak 2133 mhz den 3600 e çekmiştim onları geri düşürdüm ve 2 gündür şuana kadar bir reset problemi yaşamadım 3600 mhz de güç kaynağımı yetmiyordur acaba
ramler voltage tüketmez psu ile alakalı dğeil anakartınla alakalı. anakartının biosunu güncelle. birde her anakart her rame özel test edilmiyo yüzlerce ram modeli var bazen o sorun çıkarabilir. bios update sonrası yüksek profili tekrar deneyebilirsin. yada çökme eşiğinden biraz daha düşük olan mhz ye elinle manuel boost yapabilirsin :)

ramleri direkt hazır profille yükseltmemek lazım . aynı sorun bende de var 2 kere pc yükselttim hep yaşadım . Şuan 7800x3d 5070 var yine yaşıyorum hala çözemedim bende uğraşmadım saf haliyle kullanıyorum kdmfkdf

yakın zamanda arkadaşımdan ikinci el bir pc aldım işlemcisi ryzen 5 5600 ekran kartı arızalıydı değiştirdim ve 9060 xt 16gb ekran kartı aldım lakin yeni ekran kartını takmadan dahi eski bir rx 580 8gb ile kullanıyordum o zaman bile bilgisayar genellikle yük altında rastsgele saat aralıklarıyla kendini resetliyordu bazen 2-3 saat sonra bazende 30 dakika içerisinde yeni ekran kartını takmama rağmen bu sorun devam ediyor donanımlar herşeyi kaç kez kontrol ettim bi sıkıntı gözükmüyor her şey normal takılı gözüküyor ama bu sorun bir türlü geçmedi yardımcı olun kafayı yiyeceğim

Anakart: Asus tuf gaming b450m pro s
İşlemci: Amd ryzen 5 5600
Ram: 2x8gb gskill ripjaws ddr4 3600 mhz
Ekran kartı: rx 9060 xt pulse oc 16gb
Güç kaynağı: xigmatek x-power series psu 650w 80 plus

acaba güç kaynağı kalitesiz bir marka olduğu için midir anlam veremedim
Güç kaynağı kalitesiz duruyor. Direkt aklıma o geldi başta onu değişin hiç bir sebep olmasa bile

Geri