RTX 2060 Ryzen 5 3600 Lol Düşük Fps Sorunu

Reaksiyon skoru
1
Bu sistemle lolde 100-150 fps alıyorum. Fightlarda 90 100'e kadar düşüyor sizce de çok düşük değil mi?
Termal macunu yeniledim bios ve ekran kartı her şey güncel. İşlemci düşük kalıyorsa fiyat performans odaklı hangi işlemciye geçebilirim? Oynadığım tek oyun LOL
Yardımcı olursanız çok sevinirim uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum

Bu sistemle lolde 100-150 fps alıyorum. Fightlarda 90 100'e kadar düşüyor sizce de çok düşük değil mi?
Termal macunu yeniledim bios ve ekran kartı her şey güncel. İşlemci düşük kalıyorsa fiyat performans odaklı hangi işlemciye geçebilirim? Oynadığım tek oyun LOL
Yardımcı olursanız çok sevinirim uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum
bende 5500 6800 ile 150 civarı alıyordum clientteki tasarruf modu vs açınca fps 400 450 lere çıktı 1-2 ufak ayarla

Hocam fps'ten yiyecek her şey kapalı. Görüntü ayarlarım dahi en düşükte
oyunun optimizasyonunu çok bozdular 1 gb ram pentium 4 ile oynuyorduk oyunu 13 sene önce clientteki tasarruf modu vs kurtarmadıysa en iyi işlemci 5600 şuan ddr4 cephesinde f/p sayılacak 5800x3D ler varda onlar fahiş değil fuhuş fiyat
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1779920406067.webp
1779920418097.webp

bende bu şekilde ayarlar oyun içinde vsync sınırlayıcı varsa onu da kapat monitöre göre 180 fpse sabitleyince 130 fps alıyorum oyunda

Alıntıyı görüntüle

oyunun optimizasyonunu çok bozdular 1 gb ram pentium 4 ile oynuyorduk oyunu 13 sene önce clientteki tasarruf modu vs kurtarmadıysa en iyi işlemci 5600 şuan ddr4 cephesinde f/p sayılacak 5800x3D ler varda onlar fahiş değil fuhuş fiyat

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bende bu şekilde ayarlar oyun içinde vsync sınırlayıcı varsa onu da kapat monitöre göre 180 fpse sabitleyince 130 fps alıyorum oyunda
Hocam boş koridorda fps zaten 350 400lerde. Ayarlar da dediğiniz gibi ama ilerledikce baya düşüyor. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler. Yeni işlemciye geçmek sorunumu çözecekse yeni işlemci almayı düşünürüm gibi
1779920901839.webp

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ayarlar en yüksekte hocam oyunu 10 dk ileri sardım 2. sste

Aynen hocam ramler 8x2 3000
m2 ssd
şuanda farkettim AMD driveri gösterdiği fps ile oyun için fps arasında ortalama 50-60 arası fark var sanırım af/mf ile alınan fpsi gösteriyor driver oyun ham fpsi veriyor ss alınca driver değerleri gözükmediği için telefondan çektim dediğim ayarlarla bendeki fark sslerdeki gibi işlemci yükü rahatlatacaktır ama ne kadar fark olur emin değilim dediğim gibi saçma bir optimizasyon sıkıntısı var oyunda son 2 senedir

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ayarlar en yüksekte hocam oyunu 10 dk ileri sardım 2. sste

Aynen hocam ramler 8x2 3000
m2 ssd
xmp açık mı profilde extra arkada sistemi çok tüketen bir uygulama var mı rx 580 ve 3600 ile arkadaşım 144 sabit alıyor çünkü

Ekler

• 22.webp
    22.webp
    802.3 KB · Hit: 11
  • 24.webp
    24.webp
    828 KB · Hit: 13
şuanda farkettim AMD driveri gösterdiği fps ile oyun için fps arasında ortalama 50-60 arası fark var sanırım af/mf ile alınan fpsi gösteriyor driver oyun ham fpsi veriyor ss alınca driver değerleri gözükmediği için telefondan çektim dediğim ayarlarla bendeki fark sslerdeki gibi işlemci yükü rahatlatacaktır ama ne kadar fark olur emin değilim dediğim gibi saçma bir optimizasyon sıkıntısı var oyunda son 2 senedir

xmp açık mı profilde extra arkada sistemi çok tüketen bir uygulama var mı rx 580 ve 3600 ile arkadaşım 144 sabit alıyor çünkü
Evet hocam xmp de açık. Uygulama falan da yok istemci bile kapalı zaten dün sıfırladım bilgisayarı. Çok can sıkıcı bir durum geçmiş senelerde 1000 fpsleri bile görüyordu şu an durum bu şekilde. Zaten sadece yazdan yaza kullanırım bilgisayarı onda da sadece lole tıklarım

Evet hocam xmp de açık. Uygulama falan da yok istemci bile kapalı zaten dün sıfırladım bilgisayarı. Çok can sıkıcı bir durum geçmiş senelerde 1000 fpsleri bile görüyordu şu an durum bu şekilde.
sıcaklıklar ne alemde sistem bakımı yapılı mı işlemci voltaj kesiyor olabilir mi

sistem formatlı dediniz ısılarda çok bozacak seviyede değil ayarları yüksektede aynı fpsi alıyorsan işlemci güncellemek rahatlatacaktır seni

performans ayar yapılandırmaların doğru yapılı mı son çare nvidida denetim masası ve windows ayarları
İşlemci güncellemekten kastınız işlemciyi yükseltmek mi hocam
Nvidia ayalarına vs. de hiç dokunmadım fabrika ayarı neyse öyle hatta nvidia app'ten de lolü yüksek performansa getirdim

Geri