Sistem Toplicam Sizinde Önerilerinizi Almak İstedim.

rimeg

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
50000
Öncelikle bütçem 40-50 bin tl arasında

İşlemci olarak:R7 7800X3D 14.656tl
Ankart olarak:B650m-r 4535 tl

ram olarak:Lexar Ares Rgb 32gb(2x16) 6400mhz cl30 ddr5 ram 23.000tl

ekran kart:Asus dual 3060gb 12gb(eski sistemden sonradan değişcem ekran kartını)

ssd:msi spatium m450 500gb m2ssd(eski sistemden 6 aylık )

Kasa ve psu: eski kasam var ama psu kaç watt bilmiyorum yenisini alabilirim önerilere açığım

Toplam fiyat:42764tl

Alacaklarımı yazdım anakart ve kasa için bütçeyi çok aşmicak şekilde öneri yaparsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

bu anakart attığından daha iyi değil mi hocam

eski psunun üstünde herhangi bir watt vb ile alakalı bişey yazmıyor nerden bakabilirim

sizin eski sisteminiz şu anakart işlemci ram ekran kartı ssd psu kasa olarak
tam bir şekilde var mı yoksa
elinizde bir tek ekran kartı mı kaldı

ssd ve kasa psu yu gördüm aslında da
yani demek istediğim hali hazırda bir sisteminiz var mı

sizin eski sisteminiz şu anakart işlemci ram ekran kartı ssd psu kasa olarak
tam bir şekilde var mı yoksa
elinizde bir tek ekran kartı mı kaldı

ssd ve kasa psu yu gördüm aslında da
yani demek istediğim hali hazırda bir sisteminiz var mı
Evet sistemim var çalışıyoda yetmediği için yeni sistem toplicam özellikleri:

Asus dual 3060 12gb ekran kartım

i7 7700 işlemcim

be quiet!kule tipi soğutma

8x2gb 3200mhz ram

b250m pro-vd anakartım var

Evet sistemim var çalışıyoda yetmediği için yeni sistem toplicam özellikleri:

Asus dual 3060 12gb ekran kartım

i7 7700 işlemcim

be quiet!kule tipi soğutma

8x2gb 3200mhz ram

b250m pro-vd anakartım var
bende şundan dolayı soruyorum

50k bütçem var dedin ya

elindeki sistemi tamamen sat

50k bütçenin üstüne koy

tek tek parça parça alıp eski ürünlerine monte edeceğine
ve bu ürünlerle şimdilik 360 kullanayım ilerde yükseltirim diyeceğine
git tamamen sıfır sistem al ekran kartlı

ama ne yap
misal
şu an 2x16 ram alacağına tek 16 ram al
ekran kartını yüksek tut

şimdi bu sistemde 32 gb ram ile 3060 kullanıp ilerde ekran kartı yükseltmeye çalışmaktansa
indirimde hazır sistem kovala
ramin 16 olsun ekran kartın güçlü olsun yapıştır geç

16 gb ram paran olduğunda eklersin 1 tane daha 16 gb

Direk sistemi satıp sıfır toplamak yada oem almak daha mantıklı ben de arkadaşa hak veriyorum

ya şimdi o bütçenin üstüne satıp koyamıyorum çünkü satsam reis el koyar,o da yardımcı oluyo çünkü fiyat için ekran kartını da çok takmanıza gerek yok halledicem ben 5060ti 16gb düşünüyorum 30bine düşüyo indirim olduğu zaman ama bakıcaz 5070ti veya 5070de alabilirim.Ramlerde alınır bence çünkü indirimsiz hali 32000 civarı.Oem paket düşündüm ama babam tekde hepsini alcaksak 40-50 bin tlden fazla veremem dedi o da çok içime sinmedi toplicaksam iyi sistem topliyim dedim.
Birde sıfır sisteme demişsiniz ama sistemde tek eski parça ekran kartı ve ssd,ssd de zaten eski değil yeni aldım o yüzden yeni sistem yani bir tek ekran kartım eski onu da yenilersem sistem güzel olur mu diye sormak istedim.

ya şimdi o bütçenin üstüne satıp koyamıyorum çünkü satsam reis el koyar,o da yardımcı oluyo çünkü fiyat için ekran kartını da çok takmanıza gerek yok halledicem ben 5060ti 16gb düşünüyorum 30bine düşüyo indirim olduğu zaman ama bakıcaz 5070ti veya 5070de alabilirim.Ramlerde alınır bence çünkü indirimsiz hali 32000 civarı.Oem paket düşündüm ama babam tekde hepsini alcaksak 40-50 bin tlden fazla veremem dedi o da çok içime sinmedi toplicaksam iyi sistem topliyim dedim.
Birde sıfır sisteme demişsiniz ama sistemde tek eski parça ekran kartı ve ssd,ssd de zaten eski değil yeni aldım o yüzden yeni sistem yani bir tek ekran kartım eski onu da yenilersem sistem güzel olur mu diye sormak istedim.
okurken reis el koyar deyince bir an korktum.

Geri