Asus Tuf RTX 5060 Ti Vs MSI RTX 5060 Ti Gamıng Oc

Xangetsu

80+
Reaksiyon skoru
222
Bütçe
35000
Herkese iyi bayramlar,

Dostlar, şu iki ekran kartından hangisini satın almam gerektiği hakkında beni biraz aydınlatabilir misiniz?
  • ASUS TUF RTX 5060 Ti 16 GB 3 fanlı -> 35.768 TL
  • MSI Gaming OC RTX 5060 Ti 16 GB 2 fanlı -> 36.499 TL
Çok bir bütçem yok, aslında benim için taksit seçenekleri daha önemli. Aylık 6 bin TL'den fazlası imkansız değil ama beni zora sokacak seviyeler olur artık.

"Zaten fiyatlar neredeyse aynı, 3 fanlı olanı almak her türlü daha mantıklı, bu yüzden bu konunun amacı nedir?" diye sorabilirsiniz.

Benim şu anki sistemim şöyle:
  • Ryzen 5 4650G PRO.
  • Corsair Carbide Spec Delta RGB 650W mid Tower kasa.
  • Yanlış hatırlamıyorsam 16 GB 3600MHz 8x8 DDR4 RAM.
  • Kingston A2000 500 GB M.2 SSD.
  • İşlemciyi kule tipi soğutucu ısıtıyor. Yine yanlış hatırlamıyorsam Snowman T6 Ultra olması lazım.
  • Gigabyte B450M-S2H anakart.
Dolayısıyla merak ettiklerim: Acaba 3 fanlı olan ekran kartı kasama sığacak mı ve anakartım ne kadar destekleyebilecek? 650W (kasayla beraber gelen) güç kaynağı yeterli mi? PCI Express 3.0 - 5.0 muhabbeti duydum, tam ne olduğunu bilmiyorum ancak bu bana ne gibi bir sorun çıkartabilir? Bu ekran kartları PCI 5.0 mı? Yani ekran kartının ömrü kısalmayacaksa benim için o kadar önemli değil. Aynı şekilde işlemci darboğaz yapacaktır, onun da farkındayım ancak onları ileride değiştirmeyi düşünüyorum, hele şu ekran kartını bir alayım da. En kötü ihtimalle ekran kartı kenarda durur yani.

Birçok insan gibi ben de arada sırada oyun oynuyorum ancak asıl amacım oyun oynamak değil. Benim için önemli olan işlem gücü. Yani bütçem yettiğince işlem gücü satın almaya çalışıyorum. Hani ileride hedeflediğim sistem:
  • Yerelde az buçuk LLM çalıştırabilsin, Stable Diffusion gibi image modelleri çalıştırabilsin.
  • Aynı şekilde, görüntü video çözünürlük ve frame arttırma yapay zekâ modellerini çalıştırabilsin.
  • Blender'dan 3 boyutlu modeller ve AE'den video render alabileyim.
  • Oyun motorları tarafında ekran kartına grafik renderlatabileyim.
  • Oyun oynamak biraz daha geri planda, zaten benim oynadığım oyunları şu anki yukarıda yazdığım APU sistemim bile kaldırıyor (Factorio, CIV 6, Bannerlord vs.).
Aslında konuyu açmamın asıl sebebi genel olarak biraz bilgilenmek, bu yüzden her türlü öneri/bilgiye açığım. Yani bu konular hakkında oldukça bilgisizim, bu yüzden aydınlatacak ve bu devirde yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi bayramlar,

Dostlar, şu iki ekran kartından hangisini satın almam gerektiği hakkında beni biraz aydınlatabilir misiniz?
Çok bir bütçem yok, aslında benim için taksit seçenekleri daha önemli. Aylık 6 bin TL'den fazlası imkansız değil ama beni zora sokacak seviyeler olur artık.

"Zaten fiyatlar neredeyse aynı, 3 fanlı olanı almak her türlü daha mantıklı, bu yüzden bu konunun amacı nedir?" diye sorabilirsiniz.

• Ryzen 5 4650G PRO.
  • İşlemciyi kule tipi soğutucu ısıtıyor. Yine yanlış hatırlamıyorsam Snowman T6 Ultra olması lazım.
Dolayısıyla merak ettiklerim: Acaba 3 fanlı olan ekran kartı kasama sığacak mı ve anakartım ne kadar destekleyebilecek? 650W (kasayla beraber gelen) güç kaynağı yeterli mi? PCI Express 3.0 - 5.0 muhabbeti duydum, tam ne olduğunu bilmiyorum ancak bu bana ne gibi bir sorun çıkartabilir? Bu ekran kartları PCI 5.0 mı? Yani ekran kartının ömrü kısalmayacaksa benim için o kadar önemli değil. Aynı şekilde işlemci darboğaz yapacaktır, onun da farkındayım ancak onları ileride değiştirmeyi düşünüyorum, hele şu ekran kartını bir alayım da. En kötü ihtimalle ekran kartı kenarda durur yani.

Birçok insan gibi ben de arada sırada oyun oynuyorum ancak asıl amacım oyun oynamak değil. Benim için önemli olan işlem gücü. Yani bütçem yettiğince işlem gücü satın almaya çalışıyorum. Hani ileride hedeflediğim sistem:
  • Yerelde az buçuk LLM çalıştırabilsin, Stable Diffusion gibi image modelleri çalıştırabilsin.
  • Aynı şekilde, görüntü video çözünürlük ve frame arttırma yapay zekâ modellerini çalıştırabilsin.
  • Oyun oynamak biraz daha geri planda, zaten benim oynadığım oyunları şu anki yukarıda yazdığım APU sistemim bile kaldırıyor (Factorio, CIV 6, Bannerlord vs.).
Aslında konuyu açmamın asıl sebebi genel olarak biraz bilgilenmek, bu yüzden her türlü öneri/bilgiye açığım. Yani bu konular hakkında oldukça bilgisizim, bu yüzden aydınlatacak ve bu devirde yol gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
İkiside alınmaz.

Aşağı yukarı benzer fiyat ancak vrami daha düşük. Bu ekran kartının avantajı nedir hocam?
Hocam gpu compare diye aratırsanız Google da daha açıklayıcı sonuçlar çıkacaktır. Ayrıca YouTube'dan karşılaştırma videoları da izleyin. Bence bu bütçede 5060 ti yerine 5070 daha mantıklı olacaktır.

İkiside alınmaz.
ya adam bi dünya yazı yazmış sen tek cümle yorum yapmışsın.
belli ki merak ediyor ve foruma danışarak yardım talep ediyor.
eğer senin bilgin varsa biraz açıklayıcı olarak bilgilendir ve ne yapılması gerektiği hakkında yorum yap.
alınmaz da neye göre alınmaz, ne yapılmalı ve ne tavsiye edersin ?
forumda bunu merak edenler var belki de;
tavsiyen varsa ben de faydalanmak isterim açıkçası...

Herkese iyi bayramlar,

• Ryzen 5 4650G PRO.

o işlemciyle darboğaz olmaz mı o işlemci ne öyle 4k kullansan bile darboğaz olur galiba
16 gb ram muhtemelen llm çalıştırmak için yetmez eğer iş için kullanacaksan bütçeyi sağlam yükseltsen iyi olabilir

ya adam bi dünya yazı yazmış sen tek cümle yorum yapmışsın.
belli ki merak ediyor ve foruma danışarak yardım talep ediyor.
eğer senin bilgin varsa biraz açıklayıcı olarak bilgilendir ve ne yapılması gerektiği hakkında yorum yap.
alınmaz da neye göre alınmaz, ne yapılmalı ve ne tavsiye edersin ?
forumda bunu merak edenler var belki de;
tavsiyen varsa ben de faydalanmak isterim açıkçası...
Yazmadıysam nedeni var başka konuda başka birisine yardım ediyordum ki gidip bunu almasın, diğer 5070 önerilerini dikkate alsın diye. Dünya kadar yazı yazılmasının anlamı yok 9070xt varken 35K bütçeye 5060Ti alınmaz. İş amaçlı kullanılacaksada 5070 varken alınmaz. Tavsiyem 9070 gibi bir kart alıp işlemci yükseltme yoluna gitmen olur.

o işlemciyle darboğaz olmaz mı o işlemci ne öyle 4k kullansan bile darboğaz olur galiba
16 gb ram muhtemelen llm çalıştırmak için yetmez eğer iş için kullanacaksan bütçeyi sağlam yükseltsen iyi olabilir
İşlemcim apu hocam. Darboğaz yapacaktır ancak ilerde yeni bir işlemci satın alırım diye düşünüyorum.

Yazmadıysak nedeni var başka konuda başka birisine yardım ediyordum ki gidip bunu almasın, diğer 5070 önerilerini dikkate alsın diye. Dünya kadar yazı yazılmasının anlamı yok 9070xt varken 35K bütçeye 5060Ti alınmaz. İş amaçlı kullanılacaksada 5070 varken alınmaz.
seni anlıyorum, belli ki donanımlısın.
fakat forumda soru soranlara da birazcık açıklama yapmamız gerekir diye düşündüğüm için yazdım.
bazıları düz mantık hareket edip herkesin her şeyi alabilme gücü varmış gibi davranıyor...
bak bana verdiğin cevapta nasıl açıklayıcı yazmışsın, teşekkür ederim.
bana da fikir verip aydınlattın mesela...
eyvallah...

Yazmadıysam nedeni var başka konuda başka birisine yardım ediyordum ki gidip bunu almasın, diğer 5070 önerilerini dikkate alsın diye. Dünya kadar yazı yazılmasının anlamı yok 9070xt varken 35K bütçeye 5060Ti alınmaz. İş amaçlı kullanılacaksada 5070 varken alınmaz. Tavsiyem 9070 gibi bir kart alıp işlemci yükseltme yoluna gitmen olur.
Hocam NVIDIA kartaların yapay zeka konusunda AMD'den daha iyi olduğuyla ilgili birkaç farklı yerden duymuştum. Bu yüzden her türlü NVIDIA alırım diye düşündüm. Genel olarak saf ekran kartı gücüne odaklanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ancak iş yerelde yapay zeka çalıştırmaya gelince NVIDIA ve VRAM önem kazanır diye düşündüm.

Tabii yanlış düşünüyorsam beni düzeltin diye buradayım.

İşlemcim apu hocam. Darboğaz yapacaktır ancak ilerde yeni bir işlemci satın alırım diye düşünüyorum.
Bu arada sistemin çok dağınık toplanmış, bir yerden öneri verince diğer taraftan patlıyor. Bence sistemi direk satıp topla daha mantıklı bir hareket olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,032
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri