Dengesiz Fps İçin Yardımlarınız Bekliyorum

strafeN

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar selamlar. Öncelikle sistemimden bahsedeyim,
Ekran Kartı : RTX 5060 8GB
İşlemci : R5 7500F
Ram : Corsair 16 GB 4800 mhz
Anakart : Gigabyte A620M S2H (REV 1.2)
Bu sistemimle oyunlarda çok dalgalı bir FPS ye sahibim. Sizlerden ricam yapabileceğim, düzeltebileceğim bir ayar vs varsa yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu sistemimle oyunlarda çok dalgalı bir FPS ye sahibim. Sizlerden ricam yapabileceğim, düzeltebileceğim bir ayar vs varsa yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkür ederim.
Maksimum fps yi sabitlemeyi deneyin.

Hangi oyunlarda

CS2 sizin çözebileceğiniz bir şey yok. Oyun sorunlu, Valorant UE5 geçtiğinden beri %1 FPS'lerde dengesiz. Ama CS2 göre daha oynanabilir. Bunları sürekli oynuyorsanız iyi bir anakart ve X3D işlemci geçilebilir. Genel olarak bütçe varsa bellek miktarı 32 GB yükseltilebilir. Bu oyunlar için gerek yok, ama arkada çok şey çalıştırıyorsan var. Veya arkada planda açık uygulamaları azaltabilirsin.

Bağlantıda önerdiğim konudakileri harfiyen yaparsan genel sistem istikrarı artacaktır. Hatta yer imlerine atın 3-6 ayda bir buradaki güncelleme kontrollerini de yaparsınız.

BF6, COD falan oynarken stutter yaşayabilirsiniz. Benzer bir çıplak anakart ben de kullanıyorum, VRM ısınınca bu oyunlarda ara sıra 3-5 saniye FPS 0-5 arası geziyor. Onun çözümü de kasa soğutmasını geliştirmek veya yan kasa kapağı açık kullanmak.

Ağ tarafındaki sorunlar için ise iyi bir modem geçmek, özellikle Türk Telekom veya Sansüronline kullanmıyorsanız ben direkt Keenetic Hopper öneririm. Wifi-6 içeriyor, cihazlara özel QQS ve profil atayabiliyorsunuz. Bunları yapmadan bile altyapınızın verdiği interneti size çok stabil sunuyor. Ben Keenetic modemlere geçtiğimden beri BF6 ve CS2'de sabit 50 ping alıyorum. Lokasyonum Ankara, İstanbul olsa büyük ihtimalle 30'lara kadar düşecek. Fiyatı bayağı tuzlu, ama buna benzer özellikleri olan ürünler Asus vb. tarafında ₺9000 falan başlıyor öyle diyeyim.

Veya firma değiştirip Türk NET, Netspeed vb. geçiş yapılabilir. Bu firmalarda Discord vb. Cloudflare DNS ile girebileceğinizden, araya eklenen uygulama veya VPN'lerin yarattığı gecikme sorunları da çözülür.

Görev yöneticisinde RAM'ler tam güçte mi çalışıyor kontrol et , çalışmıyorsa bios girip EXPO çalıştır
Onunda FPS değerlerine katkısı olur ama dalgalanmaya ne kadar etki eder bilemem

Görev yöneticisinde RAM'ler tam güçte mi çalışıyor kontrol et , çalışmıyorsa bios girip EXPO çalıştır
Onunda FPS değerlerine katkısı olur ama dalgalanmaya ne kadar etki eder bilemem
Ramler EXPO da çalışıyor 500 fps gözüküyor bir anda 250 ye düşüyor o da ekranda çok kırılmaya sebebiyet veriyor

CS2 sizin çözebileceğiniz bir şey yok. Oyun sorunlu, Valorant UE5 geçtiğinden beri %1 FPS'lerde dengesiz. Ama CS2 göre daha oynanabilir. Bunları sürekli oynuyorsanız iyi bir anakart ve X3D işlemci geçilebilir. Genel olarak bütçe varsa bellek miktarı 32 GB yükseltilebilir. Bu oyunlar için gerek yok, ama arkada çok şey çalıştırıyorsan var. Veya arkada planda açık uygulamaları azaltabilirsin.

Bağlantıda önerdiğim konudakileri harfiyen yaparsan genel sistem istikrarı artacaktır. Hatta yer imlerine atın 3-6 ayda bir buradaki güncelleme kontrollerini de yaparsınız.

BF6, COD falan oynarken stutter yaşayabilirsiniz. Benzer bir çıplak anakart ben de kullanıyorum, VRM ısınınca bu oyunlarda ara sıra 3-5 saniye FPS 0-5 arası geziyor. Onun çözümü de kasa soğutmasını geliştirmek veya yan kasa kapağı açık kullanmak.

Ağ tarafındaki sorunlar için ise iyi bir modem geçmek, özellikle Türk Telekom veya Sansüronline kullanmıyorsanız ben direkt Keenetic Hopper öneririm. Wifi-6 içeriyor, cihazlara özel QQS ve profil atayabiliyorsunuz. Bunları yapmadan bile altyapınızın verdiği interneti size çok stabil sunuyor. Ben Keenetic modemlere geçtiğimden beri BF6 ve CS2'de sabit 50 ping alıyorum. Lokasyonum Ankara, İstanbul olsa büyük ihtimalle 30'lara kadar düşecek. Fiyatı bayağı tuzlu, ama buna benzer özellikleri olan ürünler Asus vb. tarafında ₺9000 falan başlıyor öyle diyeyim.

Veya firma değiştirip Türk NET, Netspeed vb. geçiş yapılabilir. Bu firmalarda Discord vb. Cloudflare DNS ile girebileceğinizden, araya eklenen uygulama veya VPN'lerin yarattığı gecikme sorunları da çözülür.
bana teamviewer dan yardımcı olabilme şansın var mıdır ?

sistemi sizmi topladınız belki sogutucu bloktaki stickerı sökmeden montaj yapmışsınzdır

soğutman nedir ?
kule tipi soğutucu kullanıyorum sistemim oyunlarda çok yüksek derecelere çıkmıyor. sizin de önerdiğiniz gibi ayarların hepsini yaptım şu andan itibaren deneme sürecine geçiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sistemi sizmi topladınız belki sogutucu bloktaki stickerı sökmeden montaj yapmışsınzdır
kule tipi soğutucu kullanıyorum. sistem öyle aman aman pekte ısınmıyor açıkcası
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

maalesef Türktelekom alt yapısı mevcut yaşadığım yerde

bana teamviewer dan yardımcı olabilme şansın var mıdır ?
Özelden yazarsanız yardımcı olurum. Gerçi konudaki yöntemleri uygulayacağım, anlamıyorum çok diyorsanız bildiğim ince ayarları uygularım.

Bu arada fiber değilse TT'yi ben Türk NET'e geçirmenizi öneririm. Fiberse bile Türk NET geçirip ₺100 farkla fiber kullanabilirsiniz. Türk NET portları ve ping değerleri çok daha iyi oluyor. Ayrıca harici modeme izin veriyor. Taahhüt varsa şimdiden Türk NET istediği geçiş belgelerini yaparsanız, taahhüt bitince firma sizin adınıza aynı porttan geçiş yapacaktır. En fazla 2-3 saat internet kesilir, yeni internete de Türk NET verdiği kullanıcı adı ve şifre ile girersiniz.

Driverları güncelle , bios güncel mi kontrol et.
1x16 ram olduğu için yapabilir

Ayarlar > Sistem > Güç > En iyi performans
Ayarlar > Oyun > Oyun Modu açık
Ayarlar > Sistem > Ekran > Grafikler kısmından oyun için Yüksek performans seçin.

Geri