CS2 sizin çözebileceğiniz bir şey yok. Oyun sorunlu, Valorant UE5 geçtiğinden beri %1 FPS'lerde dengesiz. Ama CS2 göre daha oynanabilir. Bunları sürekli oynuyorsanız iyi bir anakart ve X3D işlemci geçilebilir. Genel olarak bütçe varsa bellek miktarı 32 GB yükseltilebilir. Bu oyunlar için gerek yok, ama arkada çok şey çalıştırıyorsan var. Veya arkada planda açık uygulamaları azaltabilirsin.
Bağlantıda önerdiğim konudakileri harfiyen yaparsan genel sistem istikrarı artacaktır. Hatta yer imlerine atın 3-6 ayda bir buradaki güncelleme kontrollerini de yaparsınız.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
BF6, COD falan oynarken stutter yaşayabilirsiniz. Benzer bir çıplak anakart ben de kullanıyorum, VRM ısınınca bu oyunlarda ara sıra 3-5 saniye FPS 0-5 arası geziyor. Onun çözümü de kasa soğutmasını geliştirmek veya yan kasa kapağı açık kullanmak.
Ağ tarafındaki sorunlar için ise iyi bir modem geçmek, özellikle Türk Telekom veya Sansüronline kullanmıyorsanız ben direkt Keenetic Hopper öneririm. Wifi-6 içeriyor, cihazlara özel QQS ve profil atayabiliyorsunuz. Bunları yapmadan bile altyapınızın verdiği interneti size çok stabil sunuyor. Ben Keenetic modemlere geçtiğimden beri BF6 ve CS2'de sabit 50 ping alıyorum. Lokasyonum Ankara, İstanbul olsa büyük ihtimalle 30'lara kadar düşecek. Fiyatı bayağı tuzlu, ama buna benzer özellikleri olan ürünler Asus vb. tarafında ₺9000 falan başlıyor öyle diyeyim.
KeeneticOS 3.7'den itibaren güncellenen Trafik Sınıflandırma Motoru, IntelliQoS uygulamasının temelini oluşturmaktadır. Bu hizmet, 2.200'den fazla uygulamanın ve 470 uygulama katmanı protokolünün İnternet trafiğinin tanımlanmasına yardımcı olur. Uygulamalar arasında Slack, Google Meet, PUBG...
blog.keenetic.com.tr
Veya firma değiştirip Türk NET, Netspeed vb. geçiş yapılabilir. Bu firmalarda Discord vb. Cloudflare DNS ile girebileceğinizden, araya eklenen uygulama veya VPN'lerin yarattığı gecikme sorunları da çözülür.