Yardım 4k OLED Monitör Arıyorum.

Reaksiyon skoru
53
Merhaba arkadaşlar, 70.000TL'ye kadar bütçe ayırabilirim.

ASUS olması biraz tercihim olabilir, XG27UCDMG kullanıyordum, gayet memnundum. Sonrasında MacBook'a geçince satmıştım.

32'' olması daha iyi olur, ofiste kullanacağım arada PlayStation ile de oynarım. Ancak F/P olarak 27'' daha mantıklı olduğu hallerde ise onu kullanabilirim.

Güncel bir model olmasını istiyorum, ilerde model yükseltmek için satarsam da kolay elden çıkartabileyim yani. Dolu bir model olsa iyi olur, uzun süre kulanayım.

Kullandığım sistem;
Ryzen 9 9950X3D
RTX5080.

4K olarak oyun oynarım, ondan dolayı da açıkçası illa ki 1080p 480hz vs muhabbetlerine girmeye gerek yok.

Önerileriniz varsa güzel, kullanıcı deneyimleri iyi olan. Almak isterim.

12859.webp
12858.webp

Merhaba arkadaşlar, 70.000TL'ye kadar bütçe ayırabilirim.

ASUS olması biraz tercihim olabilir, XG27UCDMG kullanıyordum, gayet memnundum. Sonrasında MacBook'a geçince satmıştım.

32'' olması daha iyi olur, ofiste kullanacağım arada PlayStation ile de oynarım. Ancak F/P olarak 27'' daha mantıklı olduğu hallerde ise onu kullanabilirim.

Güncel bir model olmasını istiyorum, ilerde model yükseltmek için satarsam da kolay elden çıkartabileyim yani. Dolu bir model olsa iyi olur, uzun süre kulanayım.

Kullandığım sistem;
Ryzen 9 9950X3D
RTX5080.

4K olarak oyun oynarım, ondan dolayı da açıkçası illa ki 1080p 480hz vs muhabbetlerine girmeye gerek yok.

Önerileriniz varsa güzel, kullanıcı deneyimleri iyi olan. Almak isterim.
Asus Rog Swıft PG32UCDM3 31.5 OLED aklımda olan en iyi model şu anda bu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DP 1.4 bu hocam;
Asus Rog Swıft PG32UCDM3 31.5 OLED buna bakar mısınız?

Bu PG27UCDM3 ün DP 2.1 olmayan rakibi mi

DP 1.4 bu hocam;
Neredeyse 2 katı fiyatı Asus bunun. Dolar milyoneri falan değilseniz çok saçma bi fark açıkçası.

DP 1.4 bu hocam;
DP 1.4 ile dp 2.1 arasında hiç bir fark yok. Teoride daha iyi olsa da DSC sayesinde görüntü veya başka bir fark olmadan kullanabiliyorsun. 35 bin TL farkı kesinlikle vermezdim. Oled tv parası resmen. Ben 41.400 TL ye LG c5 48'' aldım MSI ve Asustan daha iyi HDR performansı var. Tonla özellik var. O paraya gider 55'' veya yeterse 65'' Oled TV alırım daha iyi.

Neredeyse 2 katı fiyatı Asus bunun. Dolar milyoneri falan değilseniz çok saçma bi fark açıkçası.
Hocam OLED korumalarına baktım da Asus daha iyi. Sadece DP farkı yok.

PG27UCDM3 diye bir monitör çıkmadoı. Bahsettiğiniz PG27UCDM ama PG27UCDM ve PG32UCDM3 arasında önemli farklar var. Yeni quantum black kaplaması, Trueblack500 gibi. MAG321UP X24 aslında PG32UCDM3 modelinin DP 2.1 ve yakınlık sensörü olmayan versiyonu sayılır.

Birincisi 321UPX başka bir monitör 321UP X24 başka bir monitör. İkincisi epey den monitör kıyası yapılmaz.
Hocam inceleme için Epey, Akakçe vb link atar mısınız? Ek olarak amacım F/P olarak değil, bütçem dahilinde en iyisini almak. Bu durumda öneriniz nedir?

Hocam inceleme için Epey, Akakçe vb link atar mısınız? Ek olarak amacım F/P olarak değil, bütçem dahilinde en iyisini almak. Bu durumda öneriniz nedir?
Paranın kıymeti varsa MAG321UP X24, kazıklanmaya razıyım diyorsan PG32UCDM3

Epey kullanmadım kullanmayacağım önermiyorum

@korkusuzberitan 77k monitöre verebilecek paran var ama hala epey kullanıyorsun, hala paratuzağı dp 2.1 için para vermek istiyorsun, hala aynı paneli, kaplamayı kullanmasına ve aynı yanma koruyucu özellikler olmasına rağmen 35k fazladan vermek istiyorsun şaşırıyorum. Piksel yenileme mi MSI da var. Logo karartma MSI da var. Piksel kaydırma MSI da var. Yani ne sanıyon hacı MSI markasını aşağıda kalır yanı yok yani. Yakınlık sensörü ek olarak asusun modelinde var ama MSI tarafında da MPG322UR X24 de var. Mag olana eklememiş. Kaldı ki yakınlık sensörü hem düzgün çalışmıyor, hem de Windows üzerinde ekranı 3 dakika hareketsiz bırak ayarını açtığında yakınlık sensörüne para vermeye gerek kalmıyor. Asusun reklam yapıp gözüne sokması seni kandırmasın MSI da aynı özellikler var zaten. OLED care sistemi MSI tarafında da mevcut. Epey de inceleme sitesi değil sadece Asus ve MSI sitesinden verileri kopyalayıp yapıştırıyor.

77k çok uçuk bir miktar büyük kazık var ortada son kullanıcı anlamaz diyerek ''sevme'' derdindeler. Kullanılan panel belli Samsung tarafından üretilen 4.nesil Penta Tandem panel. Kullanılan kaplama belli quantum black. MSI buna dark Armor Asus ise blackshield diyor. İkiside samsung üretimi quantum black kaplaması isimlendirmesi pazarlaması farklı. İkiside aynı teknolojileri kullanıyor isimlendirmeler farklı. Asus MARKA satıyor. 3-5 bin TL değil 33 bin TL fark var burada.

Yani biraz düşünmek lazım tartmak lazım kazıklanmamak lazım. Mesela XG27UCDMG kullanmışsın bunda DP 2.1 yok DSC ile 4k 240hz veriyor bir eksikliğini hissettin mi? Hayır. Çünkü DSC ile aynı şeyleri yapabiliyorsun. En iyisi olmak ile süsleyip en iyisi diyerek 33k farkla satmak başka şey.

Ha mantığın şuysa görüntü, hız, teknoloji farkı olmasına gerek yok adı yetsin ASUS yazsın dp 2.1 fark yaratmasa da ben marka takıntılıyım gerekli olmasa bile tüm özellikleri istiyorum 33 bin TL fazladan verdiğimde neredeyse hiç bir fark hissetmeyecek olsam da bunu almak istiyorum diyorsan alabilirsin satıcıların işine gelir. 😃 Satıcıların en sevdiği tip sorgulamadan alanlar.

Son düzenleme:
@korkusuzberitan 77k monitöre verebilecek paran var ama hala epey kullanıyorsun, hala paratuzağı dp 2.1 için para vermek istiyorsun, hala aynı paneli, kaplamayı kullanmasına ve aynı yanma koruyucu özellikler olmasına rağmen 35k fazladan vermek istiyorsun şaşırıyorum. Piksel yenileme mi MSI da var. Logo karartma MSI da var. Piksel kaydırma MSI da var. Yani ne sanıyon hacı MSI markasını aşağıda kalır yanı yok yani. Yakınlık sensörü ek olarak asusun modelinde var ama MSI tarafında da MPG322UR X24 de var. Mag olana eklememiş. Kaldı ki yakınlık sensörü hem düzgün çalışmıyor, hem de Windows üzerinde ekranı 3 dakika hareketsiz bırak ayarını açtığında yakınlık sensörüne para vermeye gerek kalmıyor. Asusun reklam yapıp gözüne sokması seni kandırmasın MSI da aynı özellikler var zaten. Epey de inceleme sitesi değil sadece Asus ve MSI sitesinden verileri kopyalayıp yapıştırıyor.

77k çok uçuk bir miktar büyük kazık var ortada son kullanıcı anlamaz diyerek ''sevme'' derdindeler. Kullanılan panel belli Samsung tarafından üretilen 4.nesil Penta Tandem panel. Kullanılan kaplama belli quantum black. MSI buna dark Armor Asus ise blackshield diyor. İkiside samsung üretimi quantum black kaplaması isimlendirmesi pazarlaması farklı. İkiside aynı teknolojileri kullanıyor isimlendirmeler farklı. Asus MARKA satıyor. 3-5 bin TL değil 33 bin TL fark var burada.

Yani biraz düşünmek lazım tartmak lazım kazıklanmamak lazım. Mesela XG27UCDMG kullanmışsın bunda DP 2.1 yok DSC ile 4k 240hz veriyor bir eksikliğini hissettin mi? Hayır. Çünkü DSC ile aynı şeyleri yapabiliyorsun. En iyisi olmak ile süsleyip en iyisi diyerek 33k farkla satmak başka şey.
Windowsta boş ekran koruyucuyu 1 dk ya ayarladigin zaman da ayni hesaba geliyor 😀
Tayfun bisey soracagim. Bazı markalar 4 saatte bir piksel yenileme yapıyor. Bende evnia var. Otomatik piksel yenileme 16 saat.
Piksel yenilemeyi monitöre mi bırakayım yoksa 8-10 görünce kendim yapsam daha erken yıpranır mi panel.

Geri