Arkadaşlar Sistemimden Bir Kaç Parça Değiştircem Yardımcı Olur Musunuz ?

Hocam psu https://www.incehesap.com/xpg-core-..._medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.55.9 bunu alayım diyorum işlemci de şuan zaten indirimde
https://www.pttavm.com/amd-ryzen-7-...120-w-islemci-tray-kutusuz-fansiz-p-678354506
net 10 koduyla 12927 tl ye düşüyor işlemci de
boş bir kasa
anakart
ekran kartı indirim beklemem lazım
ve işlemci soğutucusu kalıyor
işlemci o paraya düşüyorsa hiç bekleme al dursun diğerlerine bakalım zamanla ekle beni

ya alınabilirde kanka kararsızım onda
Ekran görüntüsü 2026-05-31 013845asdasdas.webp

hocam aslında çokda indirim yok gibi psu da

Hocam ekran kartında model çok fark ediyor mu ?
aslında bu soruyu siz bana sordunuz bende size sordum gibi oldu ama ben en ucuzu hangisi ise onu almaya karar vermiştim modele göre ne değişiyor ki aynı ürün değil mi ?
Asrock rt9070xt challenger kullanıyorum 1 aydır felan stok halde 60 derecelerde vramde 90 larda geziyor. Uv yaptım sıcaklık 50 derecelere düştü vram 72 derecelerde kasada çok kaslı tank gibi görüntüsü güzel çekinerek aldım ama şuan öneririm

Hocam kasayı pslu almayı düşünüyorum nedeni ise montaj hiç yapmadım monatjlı gelmesinden yanayım bide işlemci soğutucusu şu olamaz mı ?
https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
yoksa illa sıvı soğutma mı gerek

Yeterlidir hocam b650m-r 7800x3d ile kullanıyorum şu ana kadar yaptığım hiç bir testte 82 derece üstünü görmedim gayet güvenli çalışma aralığı var 5-6k ya alacağın çoğu sıvı soğutmadan kaliteli ve uzun ömürlü olacaktır. OC gibi işlemler yapmak gibi düşünceniz yoksa gereksiz masraf.

Ekteki videoyu izlemeni tavsiye ederim piyasadaki bir çok soğutucu 7800x3d üzerinde test ediliyor.

Arkadaşlar merhabalar sistem toplayacağım.
Ekran kartı 9070 Xt düşündüm.
İşlemci Ryzen 7 78003xd düşündüm.
Ssd şuanki sistemimdeki ssdyi kullanacağım ssd Samsung 990t pro 2tb m2 ssd piyasadaki en iyi ssdlerden birisi değiştirmeyeceğim.
Ramlerim Twinmos 32gb 16x2 cl 46 ramlerim onuda şuanki sistemimden söküp kullancağım ramleri hiç değiştiremem çünkü çok pahalı ramler
Anakartım şuanki sistemdeki anakart MSI 620 M-E DDR 5 için giriş düzeyinde bir anakart anakart mecburen değiştirmek zorundayım.
İşlemci soğutucum kule tipi M4 Strong diye bir kule tipi soğutma sanırım ryzen 7 7800 3xd ısınan bir işlemci olduğu için birde kule tipi veya sıvı soğutma alacağım.
Kasam Gamepower Darkside kasa bu sistemi tabi ki gamepower psu'suna emanet edemem. onun için bir de kasa değişitmek zorundayım.
Sonuç olarak 3 tane parça değiştirmek zorundayım.
Ryzen 7 78003xd ve 9070 Xt ekran kartı için bir anakart önerisi alabilir miyim bu parçaları tam verimlilikte çalıştırabilen
Kasa olarak 9070 xt ekran kartının içine sığabileceği bir kasa psu'su iyi olan bir kasa hava akışı iyi olan bir kasa olursa sevinirim
bide işlemcimin soğutucusu içinde bir kule tipi soğutma veya sıvı soğutma önerisi yapabilir misiniz ?
Biliyorum bütçe belirtmedim. Bütçem henüz belli değil.
Önerilerinizi bekliyorum yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden
Sıvı soğutma çok gereksiz olur bu sisteme. Phantom spirit fazla fazla yeter. Hem daha uzun ömürlü olur. Anakart bu sisteme b850 ideal. PSU kasa seçimine göre değişir. Kasa akvaryum mu istiyorsun mesh mi ? Masa üstüne koyacaksan akvaryum öneririm.

Sıvı soğutma çok gereksiz olur bu sisteme. Phantom spirit fazla fazla yeter. Hem daha uzun ömürlü olur. Anakart bu sisteme b850 ideal. PSU kasa seçimine göre değişir. Kasa akvaryum mu istiyorsun mesh mi ? Masa üstüne koyacaksan akvaryum öneririm.
Hocam b850 ideal dediniz ama şuan çok pahalı geldi gözüme 13 k fiyatı var forumda dün xpg psu vardı onu da almak mantıklı olur mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam akvaryum düşünüyorum da bunda hava akışı iyi olmuyor diyorlar

Hocam b850 ideal dediniz ama şuan çok pahalı geldi gözüme 13 k fiyatı var forumda dün xpg psu vardı onu da almak mantıklı olur mu

Hangi akvaryumu aldığına göre çok farkediyor. Düzgün bir marka alırsan gidipte gamebooster falan harici içinde düzgün RPM fanları olan akvaryumların hava akışları güncel modellerde çok iyi. Hatta mesh kasaların çoğunu geçiyorlar. Sadece S Tier mesh kasaları geçemiyorlar. Akvaryumlar şuan A Tier soğutmada. Kaldı ki akvaryum alanların hepsi 3 fanlı falan alıyor ekran kartını. Kullandığın sistemi soğutmaya akvaryum fazla fazla yeter, S Tier mesh kasaların avantajını sadece render sistemlerinde görürsün. Senin kurduğun sistem gibi 7800x3d 9070xt F/P oyuncu sistemlerinde mesh kasanın bir artısı olmaz.

Alacağın kasayı belirledikten sonra ona göre PSU bakman daha sağlıklı olur. Edge PSU falan gerekir belki. Kızaklar vardır PSU büyük gelir, kızakları çıkarmak gerekir vs. B850 altyapısı birsürü b850 kart var. En F/P şuan gigabyte ve msi anakartlarda olması lazım 8,5 9 küsür bandında oluyorlar.

Hangi akvaryumu aldığına göre çok farkediyor. Düzgün bir marka alırsan gidipte gamebooster falan harici içinde düzgün RPM fanları olan akvaryumların hava akışları güncel modellerde çok iyi. Hatta mesh kasaların çoğunu geçiyorlar. Sadece S Tier mesh kasaları geçemiyorlar. Akvaryumlar şuan A Tier soğutmada. Kaldı ki akvaryum alanların hepsi 3 fanlı falan alıyor ekran kartını. Kullandığın sistemi soğutmaya akvaryum fazla fazla yeter, S Tier mesh kasaların avantajını sadece render sistemlerinde görürsün. Senin kurduğun sistem gibi 7800x3d 9070xt F/P oyuncu sistemlerinde mesh kasanın bir artısı olmaz.

Alacağın kasayı belirledikten sonra ona göre PSU bakman daha sağlıklı olur. Edge PSU falan gerekir belki. Kızaklar vardır PSU büyük gelir, kızakları çıkarmak gerekir vs. B850 altyapısı birsürü b850 kart var. En F/P şuan gigabyte ve msi anakartlarda olması lazım 8,5 9 küsür bandında oluyorlar.
Hocam o zaman önce bir kasa belirleyelim kasa önerin nedir acaba ?

https://www.akakce.com/power-supply...n2850br-h12s-gen5-850-w-fiyati,806647169.html bir arkadaş bu psu yu önerdi mesela hocam

Renk tercihin beyazmı siyahmı ?
Hocam aslında başta net olarak beyaz bir kasa tercih edeyim demiştim ama şimdi bazı parçaları şuanki güncel sistemimden söküp yeni kasaya takacağım için o beyaz sistem güzel durmayacak gibi çünkü ramler siyah ve kırmızı renkte ssd de siyah kırmızı renk sizce bu sistemin görünüşünü bozar mı bide beyaz sistem dizsem siyaha göre çok mu uçuk fiyat çıkar anakart kasa psu ekran kartı işlemci soğutucusu alacağım daha

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,908
Üyeler
196,852
Son üye
Yusufk09
Geri