Mercusys Mr25be Router Alınır mı?

Kaldırır, yalnız uzak nokta 1000 e yakın sonuç verir mi kablosuzda ?
Test etmeden bilemezsiniz.

Mesh sistem kurmak için bundan 3 tane almayı düşünüyorum fiyatının uygun olması ilgimi çekti ama 1000Mbps interneti sorunsuz kaldırır mı kaliteli midir? Bunu almamı önerir misiniz?
Hocam selamlar. Öncelikle Mercusys, TP-Link'in alt markasıdır, yani donanım olarak merdiven altı değildir, üzmez.
1000 Mbps interneti ana router'a bağlıyken sorunsuz ve kayıpsız alırsın. Ancak diğer arkadaşın da dediği gibi, 3 cihazı kablosuz olarak birbirine bağlayıp (mesh yapıp) evin öbür ucundaki 3. cihazda 1000 Mbps görmeyi bekliyorsan bu fiziksel olarak pek mümkün değil. Kablosuz sinyal aktarımında (wireless backhaul) menzil uzadıkça hız her düğümde mecburen yarı yarıya düşecektir.
Eğer bu 3 cihazı odalar arasından CAT6 kablo çekip birbirlerine kablolu şekilde bağlayacaksan (wired backhaul), işte o zaman evin her köşesinde kayıpsız gigabit hız alırsın, uçarsın. Ama "ben kablo çekemem, sadece fişe takıp kablosuz mesh yapacağım" diyorsan, normal router toplamak yerine doğrudan bu iş için optimize edilmiş TP-Link Deco gibi hazır Mesh kitlerine yönelmen çok daha stabil ve verimli olur.

Kaldırır, yalnız uzak nokta 1000 e yakın sonuç verir mi kablosuzda ?
Test etmeden bilemezsiniz.
3 tanesini kabloyla bağlayıp mesh yapmayı düşünüyorum, çekim gücü neredeyse hiçbir yerde çok zayıf olmayacak ama şuan yaşadığım sorun gibi kablosuzda modemin yanında 300Mbps verip hemen bir yan odada yine iyi çekiyor göstermesine rağmen 50Mbps görmek istemiyorum.

Şuan Huawei AX2 Routerler var, bununla değiştirmek ciddi fark ettirir mi özellikle yan odada hızın hemen düşmesi ve Ping’in çok dalgalı olması konusunda?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam selamlar. Öncelikle Mercusys, TP-Link'in alt markasıdır, yani donanım olarak merdiven altı değildir, üzmez.
1000 Mbps interneti ana router'a bağlıyken sorunsuz ve kayıpsız alırsın. Ancak diğer arkadaşın da dediği gibi, 3 cihazı kablosuz olarak birbirine bağlayıp (mesh yapıp) evin öbür ucundaki 3. cihazda 1000 Mbps görmeyi bekliyorsan bu fiziksel olarak pek mümkün değil. Kablosuz sinyal aktarımında (wireless backhaul) menzil uzadıkça hız her düğümde mecburen yarı yarıya düşecektir.
Eğer bu 3 cihazı odalar arasından CAT6 kablo çekip birbirlerine kablolu şekilde bağlayacaksan (wired backhaul), işte o zaman evin her köşesinde kayıpsız gigabit hız alırsın, uçarsın. Ama "ben kablo çekemem, sadece fişe takıp kablosuz mesh yapacağım" diyorsan, normal router toplamak yerine doğrudan bu iş için optimize edilmiş TP-Link Deco gibi hazır Mesh kitlerine yönelmen çok daha stabil ve verimli olur.
Kablolu yapacağım altyapısı kurulu evde, ama kablo çekili yerler tam ihtiyacım olan odalar değil genelde o odaların bir yanında yoğun kullanım oluyor o zorluyor şuanki Router ile.

3 tanesini kabloyla bağlayıp mesh yapmayı düşünüyorum, çekim gücü neredeyse hiçbir yerde çok zayıf olmayacak ama şuan yaşadığım sorun gibi kablosuzda modemin yanında 300Mbps verip hemen bir yan odada yine iyi çekiyor göstermesine rağmen 50Mbps görmek istemiyorum.

Şuan Huawei AX2 Routerler var, bununla değiştirmek ciddi fark ettirir mi özellikle yan odada hızın hemen düşmesi ve Ping’in çok dalgalı olması konusunda?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kablolu yapacağım altyapısı kurulu evde, ama kablo çekili yerler tam ihtiyacım olan odalar değil genelde o odaların bir yanında yoğun kullanım oluyor o zorluyor şuanki Router ile.
Madem altyapıyı kablolu kuracaksın o zaman işin rengi tamamen değişir.
Şu an kullandığın Huawei AX2 giriş seviyesi, donanımı epey zayıf bir cihaz. Yan odaya geçtiğinde hızın 50Mbps'ye çakılmasının sebebi büyük ihtimalle router'ın 5GHz sinyalinin duvarı aşamayıp cihazını otomatik olarak yavaş olan 2.4GHz bandına şutlamasıdır. Yaşadığın o ping dalgalanmaları da tamamen AX2'nin işlemcisinin anlık yoğun kullanımları kaldıramayıp şişmesinden kaynaklanıyor.
Mercusys cihazlara geçtiğinde donanım çok daha güncel ve kaslı olacağı için ping dalgalanmalarından büyük oranda kurtulursun. 3 tanesini kabloyla birbirine bağlayacağın için de cihazlar kendi aralarında tamamen kayıpsız haberleşir. Yan odadan kablosuz bağlandığında araya giren duvardan dolayı fizik kuralları gereği hızın 1000'den aşağıya mecburen düşer, 5GHz bandı duvarı delip geçemez. Fakat Huawei'deki gibi sistem afallayıp 50'lere çakılmaz, bağlantı kopmaz ve gayet stabil şekilde akmaya devam eder.
Kısacası AX2'den sonra o kurulum sana çağ atlatır, tereddüt etmeden geçebilirsin.

Ax2 80 mhz olabilir, mr25be 160 mhz. Hız artar.
Yalnız test yaptığınız cihazlar
wifi5 ise 300-500
wifi6 ise 500-750
wifi6e veya 7 ise 700 üstü alırsınız gibi.
Ben Everest Ax3000-v1 router aldım, 160 mhz destekli.
Daha önce Zyxel Dx3301-t0 vardı, 80 mhz.
Misal laptop 8852be wifi6 ax1800 de
Zyxelde 500-650, arasırada 700-750 arası.
Everest'te çok rahat 700-800 arası, arasırada 850 civarı. Up 900 zorluyor.
Tel wifi5 destekli, max. 433 destekliyor.
2 cihazda da 300-350 arası, Everest'te bir tık daha iyi bazen 370 i zorluyor.
Yahni routerin hıza etkisi olur, verici olarak.
Ama alıcı cihazların kabiliyetide önemli.
Tel Wifi6 olsa 500 çok rahat, 6e veya 7 destekli olsaydı, 700 -1000 arası çok rahat alırdım.
Laptop içinde, 850-950 arası rahat alırdım.

Ax2 80 mhz olabilir, mr25be 160 mhz. Hız artar.
Yalnız test yaptığınız cihazlar
wifi5 ise 300-500
wifi6 ise 500-750
wifi6e veya 7 ise 700 üstü alırsınız gibi.
Ben Everest Ax3000-v1 router aldım, 160 mhz destekli.
Daha önce Zyxel Dx3301-t0 vardı, 80 mhz.
Misal laptop 8852be wifi6 ax1800 de
Zyxelde 500-650, arasırada 700-750 arası.
Everest'te çok rahat 700-800 arası, arasırada 850 civarı. Up 900 zorluyor.
Tel wifi5 destekli, max. 433 destekliyor.
2 cihazda da 300-350 arası, Everest'te bir tık daha iyi bazen 370 i zorluyor.
Yahni routerin hıza etkisi olur, verici olarak.
Ama alıcı cihazların kabiliyetide önemli.
Tel Wifi6 olsa 500 çok rahat, 6e veya 7 destekli olsaydı, 700 -1000 arası çok rahat alırdım.
Laptop içinde, 850-950 arası rahat alırdım.
Alıcı cihazlar iyi genel olarak, cihazların bir kısmı Wifi 7 bir kısmı Wifi 6, daha düşük standart olan yok şuan (varsa da önemsiz cihazlardır onlar yavaş bağlansın) modem iyi verse sorun çıkmaz sanırım. Tek sorun duvarlar kalın biraz yan odada hız çok düşüyor o yüzden, umarım bu daha iyidir.

Yine de 3 tanesi 10 bin lirayı geçmeyecek şekilde “o kadar para veriyorken şunu al” diyebileceğiniz bir şey varsa değerlendirebilirim bir defa alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum sonuçta 😀

hocam kablosuz için biraz daha yüksek modele yönelmeniz gerek ve aslında burda önemli konu wifi kartınız(veya telefonunuz)
Telefonda Wifi 7 laptopta Wifi 6 var, telefonda 30-80Mbps arası anca alıyorum laptopta da 70-130 civarı değişiyor. 1000Mbps ye yakın bile değilim yani.

O kadar para verip hızı kullanamamak da saçma oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,517
Üyeler
196,983
Son üye
Vergiadam_
Geri