Keenetic Hero Kn-1012 Router

ertekizm

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar daha forumda yeniyim
öncelikle yeni bir router aldım yakın zamanda evime fiber gelecek türk telekomun sağladığı bir alt yapıyı kullanarak türknet aboneliğimi devam ettireceğim bu modemi gpon cıhazı olarak kullanmak mı doğru yoksa sfp modülü alarak kullanmam mı daha doğru onu bilemedim bana yardımcı olur musunuz?
2. olarak bu router bi usb flash bellek alarak nash sistemi yapacağım fakat yt olsun başka yerlerde olsun tam bir destek bulamadım wifi üzerinden de bu depolamaya ulaşabiliyor muyuz?
3. olarak ise bu routerın en iyi bufferbloud ayarı nedir ?

Merhabalar daha forumda yeniyim
öncelikle yeni bir router aldım yakın zamanda evime fiber gelecek türk telekomun sağladığı bir alt yapıyı kullanarak türknet aboneliğimi devam ettireceğim bu modemi gpon cıhazı olarak kullanmak mı doğru yoksa sfp modülü alarak kullanmam mı daha doğru onu bilemedim bana yardımcı olur musunuz?
2. olarak bu router bi usb flash bellek alarak nash sistemi yapacağım fakat yt olsun başka yerlerde olsun tam bir destek bulamadım wifi üzerinden de bu depolamaya ulaşabiliyor muyuz?
3. olarak ise bu routerın en iyi bufferbloud ayarı nedir ?
Selamlar, foruma hoş geldin. Sorularına sırasıyla net cevaplar vereyim:
1. Türk Telekom altyapısında SFP modülü macerasına girmene hiç gerek yok. TT'nin sistemleri dışarıdan takılan SFP modüllerine (seri no ve PLOAM şifresi uyumsuzluğu yüzünden) genelde otomatik onay vermez, günlerce ayar yapmakla uğraşır saç baş yolarsın. Ekiplerin getireceği kutu şeklindeki standart GPON (ONT) cihazını kullanıp, oradan Keenetic'in WAN portuna kaliteli bir ethernet kablosu çekmek en temiz, en stabil ve baş ağrıtmayan yöntemdir. Hızında veya ping değerlerinde herhangi bir kayıp yaşatmaz.
2. Evet, rahatlıkla ulaşabilirsin. Keenetic cihazların içindeki işletim sistemi (KeeneticOS) bu tarz NAS işlemleri için çok kullanışlıdır. USB belleği taktığında arayüzden "Windows Ağı (SMB)" bileşenini aktif edip belleği yerel ağda paylaşıma açman yeterli. Evdeki Wi-Fi ağına bağlı telefonundan, bilgisayarından veya akıllı televizyonundan kablosuz bir şekilde o belleğin içindeki dosyalara anında erişebilirsin.
3. Bufferbloat sorununu kökten çözmenin tek yolu hattı tam kapasitede boğulmaktan kurtarmaktır. Keenetic arayüzünden "Trafik Şekillendirme (IntelliQoS / SQM)" ayarlarına girip, indirme ve yükleme hız limitlerini Speedtest'te gördüğün gerçek hızının %90 - %95'i seviyesine sabitlemelisin. Ben de CS2 ve LoL'de anlık ping sıçramalarının bütün maçı zehir etmesine katlanamadığım için ağı sürekli bu şekilde limitli tutuyorum. Hat kapasitesinin tamamını doldurmasını engellediğin an ağda veri kuyruğu oluşmaz ve ping değerlerin dümdüz, stabil bir çizgiye oturur.

teşekkür ederim cevaplarınız için bu qos denilen şeyi sadece ağa yani wifi ye mi etkisi oluyor yoksa lan ile bağlı olan cihazlarada mı aynı durum oluyor ben pcmi lan ile bağlayıp altyapım neye yetiryorsa hepsini kullanmak istiyorum
tekrardan teşekkür ederim ellerinize sağlık gayet açık ve net bir cevap olmuş

teşekkür ederim cevaplarınız için bu qos denilen şeyi sadece ağa yani wifi ye mi etkisi oluyor yoksa lan ile bağlı olan cihazlarada mı aynı durum oluyor ben pcmi lan ile bağlayıp altyapım neye yetiryorsa hepsini kullanmak istiyorum
tekrardan teşekkür ederim ellerinize sağlık gayet açık ve net bir cevap olmuş
Lan a da etkisi olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,216,280
Üyeler
196,923
Son üye
zorba52
Geri