Alacağım Anakart ile Kullandığım Ramler ile Uyuşmazlık Olur Mu ?

ben çalışmaz demedim zaten destekli değilse ramlar xmp veya expo ayarı açamamanız muhtemel veya oc yapamayabilirsiniz. yeni bir anakart mı bilmiyorum bios güncellemesiyle destek gelebilir ileride. Yine de siz bilirsiniz.
şahsen ben b850m force anakartı aldığımda anakart çıkalı 2 ay olmuştu daha bir sürü bios ayarı eksikti. Sonradan yeni bios güncellemeleriyle getirdiler ayarların çoğunu. en son gelen güncellemeyle ramlerin expo açık halinde jedec değerlerine nazaran jedec ve eski expo ayarına kıyasla daha düşük gecikme değerleri veriyor direk otomatik olarak.

Hocam o zaman hiç riske gerek yok b850 m anakart alayım. İleriye dönük de yatırım olur diye düşünüyorum. bu anakart 9070xt ve ryzen 7 78003xd işlemciyi tam vermlilikte çalıştırır mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dediğim gibi debug sıkıntısı yaşayabilirsin bozmaz diyorsan şuna da bakabilirsin bende 7800x3D diğer sistemde bu anakart var şuan ramler xpg

bütçen ne kadar kasa olarak geçen fazeonlar psusuz uygundu gaming gecesindende ortalama 750-850w kaliteli bir psu alınabilir
https://www.incehesap.com/lian-li-s...ower-supply-g9p-sx1000p-w000-eu-fiyati-86713/ bunu düşündüm ama psu olarak

Hocam o zaman hiç riske gerek yok b850 m anakart alayım. İleriye dönük de yatırım olur diye düşünüyorum. bu anakart 9070xt ve ryzen 7 78003xd işlemciyi tam vermlilikte çalıştırır mı
vrm beslemeleri vesaire güzel kartın verim kaybı yaşamazsın

https://www.incehesap.com/lian-li-s...ower-supply-g9p-sx1000p-w000-eu-fiyati-86713/ bunu düşündüm ama psu olarak
hocam psuya gereksiz yatırım yapacağına parçalara yatırım yap kozmetiği zamanla toparlarsın bütçen kısıtlıysa

vrm beslemeleri vesaire güzel kartın verim kaybı yaşamazsın

hocam psuya gereksiz yatırım yapacağına parçalara yatırım yap kozmetiği zamanla toparlarsın bütçen kısıtlıysa
hocam attığım psu iyi mi sizce ?

Öneren sayısı çok az bu psuyu hocam kötü diyenler var
attığın psu bu sisteme çok gereksiz çok fazla satış yaptı ürün bide ürünün çok benzer isim 2 sürümü var diğeri b tierden c tiere kayıyor bu saf b tier denebilir 4-5 e alınabilecek en mantıklı beyaz modüler oluyor indirimde

ASUS Prime AP-850G çok fiyat performans iyidir aradaki farkı anakart eklersin eğer lianli case düzeceksen onun için daha küçük model gerekiyor o zaman lian li psu alınır ama 1000w artı 11k çok saçma onun yerine anakart yatırımı daha mantıklı ilerde 9800x3D geçersin belki ve ram modülü yenilersin 8200mhz lere çıkabilirsin

attığın psu bu sisteme çok gereksiz çok fazla satış yaptı ürün bide ürünün çok benzer isim 2 sürümü var diğeri b tierden c tiere kayıyor bu saf b tier denebilir 4-5 e alınabilecek en mantıklı beyaz modüler oluyor indirimde
Hocam psu da fiyattan kaçmak istemiyorum açıkçası sonuçta dizdiğim sistem iyi bir sistem olacak ve bu sistemi kaliteli bir psuya emanet etmek de lazım diye düşünüyorum

Hocam psu da fiyattan kaçmak istemiyorum açıkçası sonuçta dizdiğim sistem iyi bir sistem olacak ve bu sistemi kaliteli bir psuya emanet etmek de lazım diye düşünüyorum
arada ödediğin para fuzuli bende zira hadron al demiyorum ve her parça birbirinden kıymetli sistemde her zaman temel anakarttır sistemin gidişatını o belirler

önerdiğim parçalar boş markalar değil Lian li kaliteli lafım yok fakat arada ödediğin 2-3k farklık bir fark yok arada belirttiğim o anakarta yatırım yaparsan gelecekte kafan rahat eder önerdiğim asus mesela boş bir psu değil

son tercih senin lianli psu güzel kaliteli fakat ben olsam kendi fikrimce anakarta yatırım yapardım senin içine sinen böyleyse alınabilir güzel psu ama ben kendi fikrimi belirttim sadece göz önünde bulundurmanı öneririm

Hocam o zaman bu b850 m anakartı alıyorum debug sıkıntısından bahsetmiştiniz ama o debug sıkıntısı dediğiniz olay anakart firmasının benim sistemde kullanacağım ramleri daha önce anakart üzerinde test etmemiş olması ve bu da sisteme görüntü vermeyebilir anlamında söylüyorsunuz heralde

Bu arada sistemde samsung 990 t pro m2 2 tb ssd kullanacağım hocam o da bu alacağım b850 m ice anakartta çalışır demi

Bir şey olmaz, Expo açıp stabil olmazsa iade edersin. Stabil olmazsa ramin timingleri fln çok sıkıdır, voltaj düşüktür.

İmzamdaki sisteme bakın sorunsuz çalışıyor EXPO.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,091
Üyeler
196,891
Son üye
caesar142
Geri