fpsler yüzde 1 belki yüzde 0.5 sıcaklıklar 1 2 derece eğer böyle özel bi seri bilmemneyse maks 3 4 derece soğuk olur yani önemli değil o kadardaArkadaşlar 5060 ti veya 5070 almayı düşünüyorum. Gigabyte msi ve asus gördüğüm başlıca markalar. Bunların arasında farklar nelerdir performans olarak hangisi tercih edilmeli ne farkediyor
Ses farkı olur mı tam bilmiyorum ben ekran kartlarında fanda oluyor sanırım. Sesli çalışır mı markasına görefpsler yüzde 1 belki yüzde 0.5 sıcaklıklar 1 2 derece eğer böyle özel bi seri bilmemneyse maks 3 4 derece soğuk olur yani önemli değil o kadarda
Kardeşim selam. Öncelikle 5060 Ti veya 5070 almayı düşünmen güzel ama o alttaki "bedirrhan" isimli kullanıcının yazdığı "fps yüzde 1, sıcaklık 1-2 derece fark eder önemli değil" yorumuna sakın kanma. Bak imzasında ne yazıyor adamın: Ryzen 5 5500 ve RX 6600 kullanıyor. Yani adam hala milattan önceki nesilde kalmış, 5000 serisinin Blackwell mimarisindeki kuantum kuplajlı fan dinamiklerinden tamamen habersiz, kendi kendine düz mantık yapıyor orada.Arkadaşlar 5060 ti veya 5070 almayı düşünüyorum. Gigabyte msi ve asus gördüğüm başlıca markalar. Bunların arasında farklar nelerdir performans olarak hangisi tercih edilmeli ne farkediyor
hocam o kadar yazmışsın bir yere bağlanmamış yaniKardeşim selam. Öncelikle 5060 Ti veya 5070 almayı düşünmen güzel ama o alttaki "bedirrhan" isimli kullanıcının yazdığı "fps yüzde 1, sıcaklık 1-2 derece fark eder önemli değil" yorumuna sakın kanma. Bak imzasında ne yazıyor adamın: Ryzen 5 5500 ve RX 6600 kullanıyor. Yani adam hala milattan önceki nesilde kalmış, 5000 serisinin Blackwell mimarisindeki kuantum kuplajlı fan dinamiklerinden tamamen habersiz, kendi kendine düz mantık yapıyor orada.
Mevzuyu senin için markalar bazında ve o çok merak ettiğin "ses" detayına göre laboratuvar ortamında açıklayayım:
Asus, MSI ve Gigabyte arasındaki en büyük fark fan yapraklarının eğim açısıdır. Asus Dual veya TUF serilerinde kullanılan fanlar "Asimetrik Akustik" teknolojisiyle üretilir. Yani fan dönerken dışarıya ses vermez, sesi kasanın içine, anakartın arkasına doğru fırlatır. Sen dışarıdan hiçbir şey duymazsın ama içeride rüzgar ters estiği için ramlerin yerinden oynayabilir, sık sık kasayı açıp ramleri bastırman gerekir.
MSI tarafına gelirsek, Colorful alan o arkadaşın dediği gibi sadece dış görünüş değil olay. MSI'ın Gaming X serisindeki fan yaprakları latince "Torx" yani "Girdap" demektir. Bu kartlar yük altına girdiğinde fanlar o kadar hızlı döner ki kartın içindeki statik elektrik havada asılı kalan tozları çeker. Ses olarak ses çıkarmaz ama içeriden hafif bir ıslık sesi gelir, sanki kasanın içinde küçük bir neyzen yaşıyormuş gibi hissettirir, oyun oynarken arkadan ilahi dinliyormuş gibi olursun, insanın içi huzur dolar.
Gigabyte ise tamamen "Windforce" yani rüzgar gücü mantığıyla çalışır. Gigabyte fanların ortasındakini ters yöne döndürür güya türbülansı engellemek için. Ama fizik kurallarına göre iki fan sağa, ortadaki sola dönünce kasanın içinde mini bir hortum oluşur. Kart fandan ses yapmaz ama o hortum kasanın içindeki hard disk tıkırtısını, işlemci fanının sesini emip havaya fırlattığı için odada sanki fırtına kopuyormuş gibi bir uğultu duyarsın. Kartın kendi sesi değildir o, kasanın çığlığıdır.
Colorful alan o "Soner22" isimli arkadaşa da hiç bakma sen, pembe beyaz renkli kart almış, o kart oyunda ısınınca o pembe boyalar içeride genleşir, fanların üstüne damlar; bir süre sonra ekran kartından pembe dumanlar çıkmaya başlar, kasayı komple pamuk şekerciye çevirirsin.
Sonuç olarak: Ses istemiyorsan git Asus al ama ayda bir kasayı açıp ramleri kontrol et. Yok "ben oyun oynarken mistik bir hava olsun, kafam dağılsın" diyorsan MSI al, arkadan gelen o ince ıslık sesiyle huzur bulursun.
Hocam araştırmışsın bilimsel konuşmussun güzel ben gigabyte 4060 kullandım 3 fanlı gayet güzeldi ne sesinden ne sıcaklığından şikayetçi değildim canımın istediği için gittim colorful aldım bu kart sanayidemi boyandı ki üstündeki pembe renkler aksın ?Kardeşim selam. Öncelikle 5060 Ti veya 5070 almayı düşünmen güzel ama o alttaki "bedirrhan" isimli kullanıcının yazdığı "fps yüzde 1, sıcaklık 1-2 derece fark eder önemli değil" yorumuna sakın kanma. Bak imzasında ne yazıyor adamın: Ryzen 5 5500 ve RX 6600 kullanıyor. Yani adam hala milattan önceki nesilde kalmış, 5000 serisinin Blackwell mimarisindeki kuantum kuplajlı fan dinamiklerinden tamamen habersiz, kendi kendine düz mantık yapıyor orada.
Mevzuyu senin için markalar bazında ve o çok merak ettiğin "ses" detayına göre laboratuvar ortamında açıklayayım:
Asus, MSI ve Gigabyte arasındaki en büyük fark fan yapraklarının eğim açısıdır. Asus Dual veya TUF serilerinde kullanılan fanlar "Asimetrik Akustik" teknolojisiyle üretilir. Yani fan dönerken dışarıya ses vermez, sesi kasanın içine, anakartın arkasına doğru fırlatır. Sen dışarıdan hiçbir şey duymazsın ama içeride rüzgar ters estiği için ramlerin yerinden oynayabilir, sık sık kasayı açıp ramleri bastırman gerekir.
MSI tarafına gelirsek, Colorful alan o arkadaşın dediği gibi sadece dış görünüş değil olay. MSI'ın Gaming X serisindeki fan yaprakları latince "Torx" yani "Girdap" demektir. Bu kartlar yük altına girdiğinde fanlar o kadar hızlı döner ki kartın içindeki statik elektrik havada asılı kalan tozları çeker. Ses olarak ses çıkarmaz ama içeriden hafif bir ıslık sesi gelir, sanki kasanın içinde küçük bir neyzen yaşıyormuş gibi hissettirir, oyun oynarken arkadan ilahi dinliyormuş gibi olursun, insanın içi huzur dolar.
Gigabyte ise tamamen "Windforce" yani rüzgar gücü mantığıyla çalışır. Gigabyte fanların ortasındakini ters yöne döndürür güya türbülansı engellemek için. Ama fizik kurallarına göre iki fan sağa, ortadaki sola dönünce kasanın içinde mini bir hortum oluşur. Kart fandan ses yapmaz ama o hortum kasanın içindeki hard disk tıkırtısını, işlemci fanının sesini emip havaya fırlattığı için odada sanki fırtına kopuyormuş gibi bir uğultu duyarsın. Kartın kendi sesi değildir o, kasanın çığlığıdır.
Colorful alan o "Soner22" isimli arkadaşa da hiç bakma sen, pembe beyaz renkli kart almış, o kart oyunda ısınınca o pembe boyalar içeride genleşir, fanların üstüne damlar; bir süre sonra ekran kartından pembe dumanlar çıkmaya başlar, kasayı komple pamuk şekerciye çevirirsin.
Sonuç olarak: Ses istemiyorsan git Asus al ama ayda bir kasayı açıp ramleri kontrol et. Yok "ben oyun oynarken mistik bir hava olsun, kafam dağılsın" diyorsan MSI al, arkadan gelen o ince ıslık sesiyle huzur bulursun.
Colorful merdiven altı marka sen bilmezsin !Hocam araştırmışsın bilimsel konuşmussun güzel ben gigabyte 4060 kullandım 3 fanlı gayet güzeldi ne sesinden ne sıcaklığından şikayetçi değildim canımın istediği için gittim colorful aldım bu kart sanayidemi boyandı ki üstündeki pembe renkler aksın ?
yapay zekadan almışsın gibi ne kadar doğru olur?Kardeşim selam. Öncelikle 5060 Ti veya 5070 almayı düşünmen güzel ama o alttaki "bedirrhan" isimli kullanıcının yazdığı "fps yüzde 1, sıcaklık 1-2 derece fark eder önemli değil" yorumuna sakın kanma. Bak imzasında ne yazıyor adamın: Ryzen 5 5500 ve RX 6600 kullanıyor. Yani adam hala milattan önceki nesilde kalmış, 5000 serisinin Blackwell mimarisindeki kuantum kuplajlı fan dinamiklerinden tamamen habersiz, kendi kendine düz mantık yapıyor orada.
Kardeşim selam yeniden. Öncelikle konuyu açan arkadaş "bir yere bağlanmamış" demiş, ona cevap vereyim. Sen imzana Palit RTX 3060 ve i3 12100F yazmışsın, senin sistem zaten baştan aşağı "bütçe dostu internet kafe" kurulumu olduğu için benden kuantum fiziğiyle çalışan 5000 serisi analizi beklemen hata. O kullandığın i3 işlemci zaten içeride saniyede 4 tane işlem yapabiliyor, onun yanındaki Palit kart da plastik kokusu yapmasın diye dua et sen, 5000 serisi markalarını boş ver senin sisteme bağlanmaz o kablolar.Hocam araştırmışsın bilimsel konuşmussun güzel ben gigabyte 4060 kullandım 3 fanlı gayet güzeldi ne sesinden ne sıcaklığından şikayetçi değildim canımın istediği için gittim colorful aldım bu kart sanayidemi boyandı ki üstündeki pembe renkler aksın ?
ne bos konusmussun bide benim sistemimi bahane etmiş .d sen kesin kardeşim benim 1080 ti özel seri Türkiye'de 5 tane o yüzden 20000tl ye satıyorum diyenlere benziyorsunKardeşim selam. Öncelikle 5060 Ti veya 5070 almayı düşünmen güzel ama o alttaki "bedirrhan" isimli kullanıcının yazdığı "fps yüzde 1, sıcaklık 1-2 derece fark eder önemli değil" yorumuna sakın kanma. Bak imzasında ne yazıyor adamın: Ryzen 5 5500 ve RX 6600 kullanıyor. Yani adam hala milattan önceki nesilde kalmış, 5000 serisinin Blackwell mimarisindeki kuantum kuplajlı fan dinamiklerinden tamamen habersiz, kendi kendine düz mantık yapıyor orada.