Yardım RX 9060 XT Aldım, Yedek Sisteme Fazla mı? İade Etmeli Miyim?

Reaksiyon skoru
1
Selamlar herkese,

Geçen gün tamamen idarelik/yedek dursun diye parça parça bütçe dostu bir masaüstü sistem topluyordum.Topladığım yedek sistemin bazı parçaları şu şekilde:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • RAM: 16GB (2x8) 3200MHz Ram
Asıl Planım Şuydu bu sisteme ikinci elden 3.000 TL civarına bir GTX 1650 Super veya RX 5500 XT takıp geçecektim.İşte yedekde dursun ne olur olmaz köşede beklesinlik bir pc kurmaktı.Tam kart ararken Vatan Bilgisayar’da RX 9060 XT Pulse 8GB modelinin 11.996 TL’ye düştüğünü gördüm. Piyasadaki RX 6600'lerin bile 7-8k civarında gezdiğini düşününce fiyat bana inanılmaz uygun geldi ve ani bir refleksle kartı satın aldım. Kart şu an elimde, kutusu açılmamış, jelatinli duruyor.Şimdi çok büyük bir kararsızlık içindeyim ve iade süremin bitmesine çok az kaldı. Kafamdaki seçenekler şunlar:
  1. Kartı İade Etmek: Zaten çok iyi bir başka bilgisayarım var, idarelik sistem için 11.996 TL fazla gibi geliyor.
  2. Kutuyu Açmadan Al-Sat Denemek: Aldığım fiyat iyi gibi herhalde sanırım kapalı kutu haliyle piyasanın biraz altına ilana koyabilirim. (ama satilabilir mi emin değilim)
  3. Sisteme Takıp Kullanmak: R5 5500 ile deli gibi darboğaz yiyeceğimi biliyorum ama bu fiyat bir daha bulunamaz (?) olduğu için darboğaz falan idare ederim bi türlü.
Sizce bu fiyata yakalanmış sıfır RX 9060 XT 8 GB iade edilir mi, yoksa yedek sistem medek sistem demeyip ne yapıp edip tutmalı mıyım?Kısacası benim için mevzu bu kart bu fiyata çok mu uyguna mı geldi ve kesinlikle iade edilmemeli yoksa iade edilse sorun olmazlık mı bir fiyat?Veyahut ileride daha da değerlenir mi?

11.996 TL’ye sıfır RX 9060 XT bence iade edilmez. Yedek sistem için fazla güçlü olduğu doğru ama bu fiyata güncel nesil bir kart bulmak oldukça zor. Al-sat yapacaksan da zarar etme ihtimalin düşük. R5 5500 ile bazı oyunlarda darboğaz olur ama yine de kart rahatlıkla kullanılabilir. Ben olsam kutuyu açıp kullanırdım ya da en kötü kapalı kutu şekilde satardım, iade son tercihim olurdu.

bende 16gb olan rx 9060xt almıştım gayet memnumum 20kya falan almıstım suan senin aldigin fiyat 12bin aşırı iyi bence gayet fiyat performans bir kart gönül rahatligi ile kullanabilirsin
11.996 TL’ye sıfır RX 9060 XT bence iade edilmez. Yedek sistem için fazla güçlü olduğu doğru ama bu fiyata güncel nesil bir kart bulmak oldukça zor. Al-sat yapacaksan da zarar etme ihtimalin düşük. R5 5500 ile bazı oyunlarda darboğaz olur ama yine de kart rahatlıkla kullanılabilir. Ben olsam kutuyu açıp kullanırdım ya da en kötü kapalı kutu şekilde satardım, iade son tercihim olurdu.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.İade fikri ise ben kartı aldıktan sonra sanki tam emin olmamakla beraber itopyada olması lazım mağazalara özel 13.5k'ya satıldığını gördükten sonra oluştu.O yüzden acaba o kadar iyi bir fiyat farkıyla almadığım kanısına vardım.Ama siz daha bu fiyata bulunmaz diyorsanız iade etmiyeyim madem 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,049
Üyeler
196,879
Son üye
jeagereren
Geri