İnceleme Leobog Hi75c Mekanik Klavye İncelemesi

nyha

80+
Reaksiyon skoru
30
Merhabalar değerli Donanım Arşivi üyeleri, bugün sizlere yakın zamanda ülkemizde en çok satılan, fiyat performans oranı gayet yüksek olan leobog Hi75C klavyesini inceleyeceğim. İlk olarak Ulugames'e çok teşekkür ederim, kendileri indirim konusunu açtığımda benimle tanışmak istediler ve birlikte sohbet ettik, çok samimi ve iyi kalplilerdi. Buradan selam olsun. Klavyeyi 23 Mayıs'ta eforsuz kodu ile Ulugames'in kendi sitesinden aldım. Siz de bu linkten ulaşabilirsiniz. Link
Not: Bu inceleme hiçbir sponsorluk içermemektedir. Kendileriyle iletişimde olmam sizi yanıltmasın; tamamen kendi bütçem ile satın almış bulunmaktayım, sponsor oldukları insanlara da objektif yorum yapmalarını öneriyorlar.
İlk olarak kutudan başlayalım.

1780433424627.webp

1780433489295.webp

1780433514570.webp

1780433584033.webp

Evet iki adet kutu çıkıyor, birisi dış kutu diğeri ise klavyenin kendi kutusu bence bu düşünce bayağı iyi olmuş, kutularımın zarar görmesini asla ama asla istemem, gayet sade tasarımları var. Şimdi kutuyu açmaya geçelim.

1780433718074.webp

Kutuyu açtığımızda bizi dolu dolu bir kutu içeriği ve klavyemiz karşılıyor. Hadi babaya ve içindekilere bakalım.

1780433806696.webp

Evet kutu içeriği bu şekilde, içinden;
• Leobog Hi75C Pro klavye.
• 2 adet yedek switch.
• Coiled (sarmal) kablo.
• Switch ve keycaps çıkarıcı.
• Toz kapağı.
• Bilgilendirme kartı ve kitapçık.
Kutu içeriğimiz cidden dolu, en güzel yanı ise coiled kablo çıkması ancak kalitesi orta seviyelerde çok bir şey beklemeyin. Gelelim klavyemize;

1780433978072.webp

1780433994157.webp

Cidden fenasal duruyor, benim sahip olduğum renk baileys rengi. Her rengin kendine ayrı switchleri ve platesi oluyor. Ulugames zaten bunu sitesinde bayağı bir anlatmış bakabilirsiniz. Benim sahip olduğum baileys renginde FR4 PLA'te ve turquoise switch ile gelmekte bunların hepsini konuda anlatacağım. Hadi klavyemize az daha bakalım.

1780434263582.webp

1780434273447.webp

1780434346371.webp

1780434376722.webp

1780434406421.webp

1780435452163.webp

1780437019682.webp

1780437030879.webp

Evet klavyemizin tasarımı gayet güzel, açıkçası en beğendiğim kısım arkasındaki satürn gezegeni olması hoşuma gitti, arkasında ayna ya da Hi75C'de olduğu gibi satürn gezegeni olması insanın hoşuna gidiyor arkasına bakmayacak olsa bile. Bu klavyede neden yükseltme ayarı yok diyenler için alüminyum kasalı klavyelerde yükseltme ayaklı bir klavye bulmak gerçekten zor, tahminimce kırılıyor diye yapmıyorlar. Knob kısmı ise acayip iyi tasarlanmış, hem sesi hem de görünüş olarak kullandığım klavyelerdeki en iyi knob kendisi. Knobda RGB'ye sahip. Ayrıca Caps Lock, Windows lock gibi özelliklerin açık ya da kapalı olduğunu görmeniz için bir ışık eklemişler. Şahsen ben mesela caps açık olunca capste ışık yanmasını daha doğru buluyorum. Arkada bulunan 2.4 GHz dongleyi bilgisayarınıza takıp kablosuz kullanabilirsiniz ya da kablolu ve Bluetooth seçenekleri de bulunmakta. ESC'nin yanındaki metal plaka da çıkabilmekte. Şimdi ise birkaç RGB açık fotoğrafını ekleyip teknik özelliklerine geçelim.

1780434640076.webp

1780434663333.webp

RGB'leri switchdeki difüzör sayesinde çok parlak gözüküyor. Tek kötü yanı knobtaki RGB kapanıyor, sabit kalıyor ya da sanıp sönüyor renk değiştirme var mıdır bilmiyorum varsa da bulamadım. Şimdi ise teknik özelliklere geçebiliriz.
Teknik özellikler;
• Alüminyum kasa: 1200-1400 gram.
• Kablosuz 2.4GHz-kablolu-Bluetooth bağlantı.
• Gasket Mount ve 5 kat yalıtım.
• 4000 mAh batarya.
• FR4 Plate/Polikarbonat PLA'te (renge göre PLA'te değişiyor)
• Turquoise switch glazed glass switch strawberry Mint switch (renge göre PLA'te değişiyor)
PBT doubleshot keycaps (renge göre keycaps değişiyor)
• 3-5 pin hotswap 1.2mm RGB PCB.
• %75 düzen ve knob.
• Kaliteli stabilizatörler.
• 17 adet RGB modu.

1780434755287.webp

İlk başta keycapslerden başlamak istiyorum. Keycapsler PBT double shot profili de Cherry'e benziyor. Ses hissiyat ve malzeme olarak gayet kaliteliler. Switchlere geçelim.

1780435024269.webp

1780435296802.webp

1780435581491.webp

Evet switchlerimizin adı leobog turquoise switch. Leobogun çoğu switchi aynı kalitede arkadaşlar gayet güzel kaliteleri. Switchimizin malzemesi pom olarak girilmiş benim en sevdiğim materyallardan biridir switchlerde pom. Switchler ışıkları daha parlak versin diye difüzör koyulmuş. Bir switchde difüzörün olması bayağı bir avantaj sağlıyor parlaklık konusunda. FR4 plateye geçebiliriz.

1780435560845.webp

Genelde FR4 plateler siyah veya beyaz olur FR4 plateyi en kolay bu şekilde anlayabilirsiniz. Hi75C'de iki farklı PLA'te var. Birisi polikarbonat birisi de fr4. ikisini de kullandım, genelde polikarbonatlar biraz daha esnek oluyorken FR4 daha stabil oluyor tabii ki de çok az farkları var plateye bakmadan alın derim.

1780436377818.webp

Stabilizatörlerin resmini maalesef eklemeyi unuttum. Rengi bu şekilde, materyali de pom muhtemelen. Lubeleri de gayet iyi sesi de bayağı hoş çıkıyor bence klavyedeki en önemli şeylerden birisi stabilizatör ve gayet iyi başarmışlar.

Klavyemiz 4000MAH batarya ile geliyor, RGB açık 40-50 saat götürür RGB kapatırsanız bayağı bir götürür sarjı da 1 saat içinde fullenir. Gayet yeterli bir batarya.

Şimdi ise ses testine geçelim.

Sesi bayağı bir hoş, Deep creamy gibi bir sesi var ve switchler kemiksi bir hissiyata sahipler. RGB modlarını da çektim ancak kameram kötü olduğu için yayınlamamaya karar verdim. FN + backspace ile knobtaki RGB'yi kapatabilirsiniz, knoba 2-3 saniye basılı tutunca da knobtaki RGB'yi full açık bırakabilirsiniz. Normal hali ise knobdaki RGB yanıp sönüyor maalesef renk değiştirme Hi75'te var ancak bunda yok sanırım baktım bulamadım. Klavyedeki ışıkları ise knoba bir kere bastığınızda ya da FN + \ ile değiştirebilir, sağ ve sol ok tuşları ile efekt hızını hızlandırıp yavaşlatabilir, üst ve alt ok tuşları ile de RGB parlaklığını kısıp kapatabilirsiniz.

En son olarak driver kaldı, driveri maalesef başarısız. Driver
Siteye girdiğinizde aşağıda dowloand kısmında driver olacaktır, Hi75c Pro olanı indirin ve kurun aşırı basit zaten kurması. Zaten yapılacak bir ayar yok driveri neredeyse boş, ancak zaten klavyelerde driver çok işe yaramıyor. Bu ayarları yapabilirsiniz.

Öncelikle yine başta olmak üzere Ulugames ekibine bu klavyeyi ülkemize bu fiyata soktuğu için çok teşekkür ediyorum, ayrıca kendilerinin iletişimi de harika ötesiydi. Bu incelemeyi okuduğunuz içinde hepinize teşekkürler hoşça kalın.​

Son düzenleme:
Eline sağlık hocam, sesi de kalitesi de çok iyi duruyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: nyha
İnceleme için teşekkürler. Böyle firmaları seviyorum. Muhtemelen satış sonrası desteği de güzeldir.

• Beğen
Reaksiyonlar: nyha
QMK/via desteği var mıydı klavye de driver kötü ama o şekilde halledilebilir. İlk batch alanlarınki bugün kargoya verilir umarım merakla bekliyoruz klavyeyi.

Fotoğraftan mı kaynaklı bilmiyorum ama gördüğüm en parlak RGB'lerden biri olabilir. Dark World'ta RGB nasıl gözükücek diye daha da heyecanlanmaya başladım inşallah en yakın zamanda kargoya verirler.

hocam driverdaki fn1 fn2 ya da tap tuşları ne işe yarıyor?

hocam driverdaki fn1 fn2 ya da tap tuşları ne işe yarıyor?
FN1 ve FN2 tuş değil katman. İkinci katmanda FN tuşuna basılı tutarken neler olacağını ayarlıyorsun. Multimedya tuşları da koyabilirsin istersen. Atıyorum M tuşuna şarkı değiştirme koydun, Fn + M yapınca şarkı değiştirir. Aynı şekilde makro tarzı şeyler de ekleyebilirsin.

FN1 ve FN2 tuş değil katman. İkinci katmanda FN tuşuna basılı tutarken neler olacağını ayarlıyorsun. Multimedya tuşları da koyabilirsin istersen. Atıyorum M tuşuna şarkı değiştirme koydun, Fn + M yapınca şarkı değiştirir. Aynı şekilde makro tarzı şeyler de ekleyebilirsin.
tuş derken kelimesini bulamadığım için öyle dedim de anlamadığım şu 1 ve 2 olarak ayrı ya o nasıl oluyor mesela FN2 de FN + M ye bir şey atadım diyleim FN1 ne işe yarıyor farkı nedir ya da tap ne

tuş derken kelimesini bulamadığım için öyle dedim de anlamadığım şu 1 ve 2 olarak ayrı ya o nasıl oluyor mesela FN2 de FN + M ye bir şey atadım diyleim FN1 ne işe yarıyor farkı nedir ya da tap ne
VIA'da 2 den fazla katman var. Mesela ilk katmanda herhangi bir tuşa katman3 e geçiş tuşu ekleyebiliyorsun. Bu driverda da ona benzer olabilir yada FN1 direkt ilk ana tuşların olduğu katmanı temsil ediyordur. Tap kısmı da hatırladığım kadarıyla bir tuşa basılı tuttuğunda yapacağı eylemi ayarlamak için kullanılıyordu.

VIA'da 2 den fazla katman var. Mesela ilk katmanda herhangi bir tuşa katman3 e geçiş tuşu ekleyebiliyorsun. Bu driverda da ona benzer olabilir yada FN1 direkt ilk ana tuşların olduğu katmanı temsil ediyordur. Tap kısmı da hatırladığım kadarıyla bir tuşa basılı tuttuğunda yapacağı eylemi ayarlamak için kullanılıyordu.
teşekkürler bu arada indirim konusunda attığınız linke tıklayınca driver inmiyor site yanıt vermiyor siz ordan mı indirmiştiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: Renz
teşekkürler bu arada indirim konusunda attığınız linke tıklayınca driver inmiyor site yanıt vermiyor siz ordan mı indirmiştiniz?

Buradan indirebilirsin hocam. Sayfaya girip biraz aşağı kaydır, orda download yazıyor tıkladığın zaman görürsün zaten.

1780502430837.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,049
Üyeler
196,879
Son üye
jeagereren
Geri