Yardım 9700x Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım ?

İşlemici normal değeri olan 65W TDP'ye alarak kullanın, aksi halde 420MM soğutmayla da soğutamazsınız.
Saçma değilmiya 7800x3d var bende bu bu kadar ısınmıyor

Saçma değilmiya 7800x3d var bende bu bu kadar ısınmıyor
Saçma zaten kendi de yazdıgının ne anlama geldiğini bilmiyor bence.

Ben de yorumumu yapayım bence havalar cok ısındıgı için arkadaşın sıcaklıkları arttı. Cinebench R23' ü stress modundan cıkarıp sonuç alsın bir skoruna da bakalım. 140W için ısılar bir tık yüksek 9000 serisinin IHS si daha iyi. Benim 7800x3d 95W civarında 78-80 derece. 9700X 95W çekse 65-70 hatta daha altı tutar kendini. 140W da 85-90 normal sayılır ama skorun düşmemesi lazım. @sadicemirhn R23 sonucunu paylaş mümkünse. 10 dakka modundan cıkarman lazım. File dicen sol üstten advanced bnechmark' ı tikle skorun altında seçme box' ı açılacak oradan off deyip test yap skor + ısıları paylaş bitince. Test sırasında pc' yi elleme.

Buz gibi beklentim yok soğutucu arızalanmadan önce 70 derecelerde geziyordu maksimum anakartım colorful b650m v14 white modeli kasamda aerocool d501a beyaz rengi
Merak ettim şuan masa dolu benim 9700x ne kadar ısınıyormuş.

5 Dakikadır testte, sıcaklıklar gördüğün gibi.
Kasa Mesh içerisinde 6 adet Thermaltake'in iyi fanları var. 3 intake 3 egzoz şeklinde.
Soğutucu olarak Pearless Assasin SE var
Skor olarak 23400 aldı test sonunda. Maksimum gördüğü sıcaklık 97 derece.
Demek ki 105W TDP modunda bu işlemci ısınıyor. Havalarda sıcak etkisi vardır.
1.webp

Kasa Mesh içerisinde 6 adet Thermaltake'in iyi fanları var. 3 intake 3 egzoz şeklinde.
Alıntıyı görüntüle
eywlh hocam pc toplayayım ram kaldı o zaman bakarız inşallah

Saçma zaten kendi de yazdıgının ne anlama geldiğini bilmiyor bence.

Ben de yorumumu yapayım bence havalar cok ısındıgı için arkadaşın sıcaklıkları arttı. Cinebench R23' ü stress modundan cıkarıp sonuç alsın bir skoruna da bakalım. 140W için ısılar bir tık yüksek 9000 serisinin IHS si daha iyi. Benim 7800x3d 95W civarında 78-80 derece. 9700X 95W çekse 65-70 hatta daha altı tutar kendini. 140W da 85-90 normal sayılır ama skorun düşmemesi lazım. @sadicemirhn R23 sonucunu paylaş mümkünse. 10 dakka modundan cıkarman lazım. File dicen sol üstten advanced bnechmark' ı tikle skorun altında seçme box' ı açılacak oradan off deyip test yap skor + ısıları paylaş bitince. Test sırasında pc' yi elleme.
Hocam dün söktüm sıvı soğutmayı ya kargolucam birazdan yoldayım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Havalar ısınması çok etkiledi galiba ama benimki arızalandığı belli oldu dün sökmeden önce pompaya baktım hava kabarcıkları vardı devir daim yapmıyor gibiydi

Ekler

• Son Fotoğrafları Görüntüle.webp
    Son Fotoğrafları Görüntüle.webp
    128.8 KB · Hit: 16
Havalar ısınması çok etkiledi galiba ama benimki arızalandığı belli oldu dün sökmeden önce pompaya baktım hava kabarcıkları vardı devir daim yapmıyor gibiydi
Hava kabarcık oluyor o normal.
Attığın hwinfo değerine de baktım, benim işlemciden daha iyi soğuduğu belli oluyor. İşlemcin benimkinden daha yüksek hızlara ulaşmış, soğumasa 5.6Ghz göremez.

Çok büyük ihtimal sıvı soğutucudan, daha önce Cougar sıvı soğutmamda aynı sorunlarla karşılaştım. PC den soğutmuştu ilk topladığım zaman, arctic liquid freezer 2 aldım sorunsuz gidiyoruz. Kasaya uyuyorsa alın geçin derim bu sıvı soğutucuyu

Çok büyük ihtimal sıvı soğutucudan, daha önce Cougar sıvı soğutmamda aynı sorunlarla karşılaştım. PC den soğutmuştu ilk topladığım zaman, arctic liquid freezer 2 aldım sorunsuz gidiyoruz. Kasaya uyuyorsa alın geçin derim bu sıvı soğutucuyu
3. serisini almayı düşünüyorum para iadesi olursa

Geri