Matbaa İşi Nasıldır Çalışan Varmı

yusuf544

80+ Silver
Reaksiyon skoru
912
SELAMÜN ALEYKÜM
Arkadaşlar bu sene lise sonun üniversite planım yok bizim buralarda bi matbaacı dükkanı vardı yeni açılmış sanırım 1 sene ya var ya yok nasıl işdir geleceği açık bir işmidir daha önce çalışan varmı bilgi verebilirmi.

Özellikle Türkiye gibi gittikçe odak süresinin azaldığı ve yazılı metinlere olan ilginin düştüğü bir yerde en azından matbaacılığın kitap, dergi, defter baskısı tarafında ne kadar bir geleceği var tahmin edemiyorum. Her şeyin dijitalleştiği bir nesil geçişinde biraz kritik bir konumda. Dergicilik zaten çok dar bir kitle hariç ölüme yaklaştı bile. Matbaacılıkta sadece kitap, dergi ve gibileri tabi ki yok ama diğerlerinden de güzel para kaldırabilmek için tanınan ve iyi iş yapan bir yer olmak lazım. Maaş olarak da "Ben öyle elemanım abi" diyenlerden farklı bir maaş aldıklarını sanmıyorum. 40 bini geçiyor ya da geçmiyordur yüksek ihtimalle.

Çevrende başka bir iş imkanı yoksa düşünebilirsin, zaten üniversite düşünmüyormuşsun. Nereden başlarsan kârdır. Şartları ve aldığın değer hoşuna gitmezse bu yaşlarda bundan başka bulamayacağın iş yok.

Ben olsam eğer turizm şehrindeysen ve B1 falan dahi ingilizcen varsa git otelde bellboy, garson veya İngilizcen daha iyiyse resepsiyonist falan ol. Çalışmaya başladığından itibaren seni bu yaşlarda gerçekten tatmin edecek paralar alırsın, yaş ilerledikçe maaşın da yükselir illa.

Özellikle Türkiye gibi gittikçe odak noktasının azaldığı ve yazılı metinlere olan ilginin düştüğü bir yerde en azından matbaacılığın kitap, dergi, defter baskısı tarafında ne kadar bir geleceği var tahmin edemiyorum. Her şeyin dijitalleştiği bir nesil geçişinde biraz kritik bir konumda. Dergicilik zaten çok dar bir kitle hariç ölüme yaklaştı bile. Matbaacılıkta sadece kitap, dergi ve gibileri tabi ki yok ama diğerlerinden de güzel para kaldırabilmek için tanınan ve iyi iş yapan bir yer olmak lazım. Maaş olarak da "Ben öyle elemanım abi" diyenlerden farklı bir maaş aldıklarını sanmıyorum. 40 bini geçiyor ya da geçmiyordur yüksek ihtimalle.

Çevrende başka bir iş imkanı yoksa düşünebilirsin, zaten üniversite düşünmüyormuşsun. Nereden başlarsan kârdır. Şartları ve aldığın değer hoşuna gitmezse bu yaşlarda bundan başka bulamayacağın iş yok.

Ben olsam eğer turizm şehrindeysen ve B1 falan dahi ingilizcen varsa git otelde bellboy, garson veya İngilizcen daha iyiyse resepsiyonist falan ol.
Hocam aynı şekilde bende öyle düşündüm her şey teknolojik oluyor kağıt işleri vs. Artık çok tutulmaz gibi benimde fikrim.ben normalde bize yakın bir araba ppf kaplamacı vardı oraya soracaktım ailemde matbaa daha iyidir dedi ama bende bilemedim kararsız kaldım.maaş olarak 40 bin vereceğini hiç sanmıyorum nede olsa vasıfsız eleman olarak başlayacağım asgari ücretten başlatır büyük ihtimalle gibime geliyor.

Hocam aynı şekilde bende öyle düşündüm her şey teknolojik oluyor kağıt işleri vs. Artık çok tutulmaz gibi benimde fikrim.ben normalde bize yakın bir araba ppf kaplamacı vardı oraya soracaktım ailemde matbaa daha iyidir dedi ama bende bilemedim kararsız kaldım.maaş olarak 40 bin vereceğini hiç sanmıyorum nede olsa vasıfsız eleman olarak başlayacağım asgari ücretten başlatır büyük ihtimalle gibime geliyor.
Maaşı ben 3-4 yıl sonra harbi eleman olursan onu alırsın diye dedim. Otelde direkt bu yaşla başlasan dahi en az bahşiş hariç 35 alacağın olur. Bu arada araba işi de baya mantıklı, aklıma gelmedi niyeyse. Ya turizme ya da oto sanayiye yönel bence. Sanayide biraz büyümeyi beklemen gerekir ama büyürsen de iyi büyürsün valla.

Maaşı ben 3-4 yıl sonra harbi eleman olursan onu alırsın diye dedim. Otelde direkt bu yaşla başlasan dahi en az bahşiş hariç 35 alacağın olur. Bu arada araba işi de baya mantıklı, aklıma gelmedi niyeyse. Ya turizme ya da oto sanayiye yönel bence.
Pardon hocam ben yanlış anlamışım 🙂.otel olarak çok girişken birisi olmadığım için yapamam gibine geliyor.arabalara çok tutkum var çok severim fakat oto sanayi düşünmüyorum hocam hem ustanın baskısı açısından hemde ailen o tarz şeylere pek sıcak bakmıyor.bundan önce demircide çalışıyordum yaz tatilinde ara tatiller olsun vs. O tarz işler hoşuma gidiyor aslında yapılan iş kolay ve düzenli aynı şeyi yaptığın için fakat ne sigorta yapıyordu nede maaşımı o kadar çalışmama rağmen pekbi yükseltme yapmadıda.yani matbaa işini 2. Plan olarakmı dursun hocam.

Pardon hocam ben yanlış anlamışım 🙂.otel olarak çok girişken birisi olmadığım için yapamam gibine geliyor.arabalara çok tutkum var çok severim fakat oto sanayi düşünmüyorum hocam hem ustanın baskısı açısından hemde ailen o tarz şeylere pek sıcak bakmıyor.bundan önce demircide çalışıyordum yaz tatilinde ara tatiller olsun vs. O tarz işler hoşuma gidiyor aslında yapılan iş kolay ve düzenli aynı şeyi yaptığın için fakat ne sigorta yapıyordu nede maaşımı o kadar çalışmama rağmen pekbi yükseltme yapmadıda.yani matbaa işini 2. Plan olarakmı dursun hocam.
Bak eğer işim garanti olsun, yemeğim sigortam maaşım her şeyim kurumsal olsun dersen en en en iyisi otel. Ondan sonra dediğin ppf işi olabilir. Bence matbaacılık en son seçeneğin olsun.

Bak eğer işim garanti olsun, yemeğim sigortam maaşım her şeyim kurumsal olsun dersen en en en iyisi otel. Ondan sonra dediğin ppf işi olabilir. Bence matbaacılık en son seçeneğin olsun.
Tamamdır hocam öneri için çok teşekkür ederim ozaman ben matba işini bi kenara koyup başka çalışabilceğim yerlerede sorim en iyisi.otel işi ne kadar iyi olsada dediğim gibi çok atılgan birisi olmadığım için maalesef onu yapamam büyük ihtimalle.

Tamamdır hocam öneri için çok teşekkür ederim ozaman ben matba işini bi kenara koyup başka çalışabilceğim yerlerede sorim en iyisi.otel işi ne kadar iyi olsada dediğim gibi çok atılgan birisi olmadığım için maalesef onu yapamam büyük ihtimalle.
Kanka boş triplere girme atılgan değilim demek yerine yapabilirim ne olacak de en kötü tanımadığın turistin tekine rezil olursun unutulur biter sana da tatlı bir anı olarak kalır.

Kanka boş triplere girme atılgan değilim demek yerine yapabilirim ne olacak de en kötü tanımadığın turistin tekine rezil olursun unutulur biter sana da tatlı bir anı olarak kalır.
Hocam öylede işte ne bilim bunca zaman pek sosyal çevremde olmadığı için daha çok evde geçtiği için vaktim alışamadım insanlarla yüz yüze konuşmaya anca yanımda bi tanıdığım veya bi arkadaş olursa ozaman gayet düzgün ve iyi hissediyorum kendimi.mesela bi arkadaşımda gelse otele birlikte çalışmaya o zaman çok iyi olurdu ne bi utanma ne bi çekingenlik kalır üstümde fakat 2 kişi alacaklarını pek sanmam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,172
Üyeler
196,909
Son üye
fozcinar1985
Geri