❌İndirim Bitti! Asus Rog Strıx Z890-A Gamıng Wıfı 13999tl

Sonraki nesili destekleyecek 800 serisi anakartlar, yani Core Ultra 300 gelecek ama 400 de yeni sokete geçecekler.

Bir de kaç kişi aldığı sisteme upgrade yapıyor ki? Veya 5 sene sonra yapayım dese o zamana çoktan ölür iki soket de.
AM5 ölmüyor işte dostum. 2016 da ilk AM4 300 serisi anakartlar çıktı (B350, X370) bu anakartlara 2022 de 5800x3D işlemciler geldi yani 6 yıl sonra. Ölen Intel anakartlar yani AMD değil.

adamlar 16500 liraya 270k plus gibi bir işlemci satıyorlar, anakart fiyatları yine rakiplerinden bir hayli ucuz. yetmiyor bir sürü de kampanya vs yapıyorlar. bu anakartın 1 hafta önce 100 dolarlık gamesplanet kodu kampanyasi vardı mesala (şuan yok, tarih geçmiş). ama hala yaranamıyor hala yaranamıyor. napsın bedava mı dağıtsın dostlar adamlar? bu fiyatlardan gayette intel sistem toplanır. alan insana da habire gelip am5,destek,soket diye sayıklamayı bırakın artık. zaten bu son demleriniz artık. ben seneye görecem sizleri. bugün takım tutar gibi tuttuğunuz marka seneye çok büyük ihtimalle intel olacak 😀.

kesinlikle nerdeyse x2 fiyat farkı içiz z serisini gereksiz buluyorum, oc güncel cpularda gereksiz olduğu görüldü
b ve z arasındaki tek fark oc olarak görmek çok yanlış hocam UV dede daha yetenekli Z serisi ve 2 kat daha fazla veriyoluna sahip.B serisinde Thunderbolt var diyorsun gidiyor bir tane m2 ssd ile paylaşıyor veriyolunu 30 40 bin ekran kartına 15 20 işlemciye verilen senaryoda gidip 6 7 binlik anakart takmak bana mantıklı gelmiyor düşük bütçe sistem kuruluyorsa 15 bin işlemciye vermekte saçma Anakart Orkestra şefidir yüksek bütçeli sistem kuruluyorsa yani 30 35 ekran kartına verdiğin senaryoda 15 e kadar anakartada verilir.

b ve z arasındaki tek fark oc olarak görmek çok yanlış hocam UV dede daha yetenekli Z serisi ve 2 kat daha fazla veriyoluna sahip.B serisinde Thunderbolt var diyorsun gidiyor bir tane m2 ssd ile paylaşıyor veriyolunu 30 40 bin ekran kartına 15 20 işlemciye verilen senaryoda gidip 6 7 binlik anakart takmak bana mantıklı gelmiyor düşük bütçe sistem kuruluyorsa 15 bin işlemciye vermekte saçma Anakart Orkestra şefidir yüksek bütçeli sistem kuruluyorsa yani 30 35 ekran kartına verdiğin senaryoda 15 e kadar anakartada verilir.
Anakartlar eskisi kadar önemli olmamaya başladı çoğu işi işlemci kendi içinde hallediyor artık anakart sadece taşıma görevi görüyor diyebiliriz. Ses kartı, m2 yuva sayısı, usb girişler, wifi kartı, vrm mos bunlar asıl etken. Veri yoluna gelirsek burda önemli bir fark var işlemcinin sağladığı veri yolu sayısı sabittir, senin 2 kat dediğin işlemcinin anakart chipsetine sağladığı veri yolu sayısı 2 kat bu da genelde usbler için kullanılıyor. Ben şahsen anakart chipsete ssd takacağıma işlemci veriyoluna takmayı tercih ederim. İstediğini bilen bir kullanıcı b860 tercih edebilir sadece tek bir ekran kartı mı kullanacak o zaman tek bir pcle x16 yuvası, 3 ssd mi takmayı düşünüyor o zaman 3adet x4 m2 yuvası hedeflemeli buna göre tercihini yapmalı.

Son düzenleme:
Anakartlar eskisi kadar önemli olmamaya başladı çoğu işi işlemci kendi içinde hallediyor artık anakart sadece taşıma görevi görüyor diyebiliriz. Ses kartı, m2 yuva sayısı, usb girişler, wifi kartı, vrm mos bunlar asıl etken. Veri yoluna gelirsek burda önemli bir fark var işlemcinin sağladığı veri yolu sayısı sabittir, senin 2 kat dediğin işlemcinin anakart chipsetine sağladığı veri yolu sayısı 2 kat bu da genelde usbler için kullanılıyor. Bne şahsen anakart chipsete ssd takacağıma işlemci veriyoluna takmayı tercih ederim. İstediğini bilen bir kullanıcı b860 tercih etmeli sadece tek bir ekran kartı mı kullanacak o zaman tek bir pcle x16 yuvası, 3 ssd mi takmayı düşünüyor o zaman 3adet x4 m2 yuvası hedeflemeli buna göre tercihini yapmalı.
1 tane SSD takacaksan dediğine katılırım 2 kat veriyolu derken DMI'dan bahsettiğimi biliyorsun anakart ile işlemci veriyolunu genişletmeyi düşünseydim tek kelime yazmamam gerekirdi bu forumda bir daha. Ben anakartın işlemci ekran kartı ssdleri üstünde tutan işlevsiz bir şey olduğuna inanmıyorum. iyi sistem iyi anakart üstüne kurulur 3 4 binlira gibi komik fiyat farkları için ben gidip B serisi anakart koymam sistemime.

1 tane SSD takacaksan dediğine katılırım 2 kat veriyolu derken DMI'dan bahsettiğimi biliyorsun anakart ile işlemci veriyolunu genişletmeyi düşünseydim tek kelime yazmamam gerekirdi bu forumda bir daha. Ben anakartın işlemci ekran kartı ssdleri üstünde tutan işlevsiz bir şey olduğuna inanmıyorum. iyi sistem iyi anakart üstüne kurulur 3 4 binlira gibi komik fiyat farkları için ben gidip B serisi anakart koymam sistemime.
Hocam kesinlikle katılıyorum anakartı iyi seçmek lazım. Eskiden hazır sistem f/p alır geçerdim artık her bileşeni özenerek alıyorum en iyisi olsun istiyorum. Fakat chipsetlere takılmamak lazım önemli olan anakart segmenti ve ihtiyaca göre seçim yapmaktır. intel 250k kullanıyorum, gigabyte b860 gaming x vardı giriş/orta segment denebilir, geçenki indirimde rog strix b860-f e geçtim fiyatı mükemmeldi mesela o kartın. En üst segment anakart ve tüm ihtiyacımı karşılıyordu düşünmeden geçtim 5-6 yıl bu 2liyle kafam rahat devam etmeyi düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,256
Üyeler
196,921
Son üye
Soles
Geri