800.000tl Bütçe ile İlk Araba Sizce Ne Almalıyım

M.Barisk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
192
Herkese selamlar,

24 Yaşındayım ilk defa araba kullanacağım 2. el mazda 3 veya mitsubishi lancer gibi sportif görünümlü güzel ve güvenilir bir araba almayı düşünüyorum egea veya clio önermezseniz sevinirim biliyorum sürtmeler çarpmalar olacak ama bineceğim arabadan keyif almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum.

Orta halli gulietta söylediğiniz arabalardan performans anlamında kat kat önde olacaktır. Görünüm göreceli ama görüntüsünün de fena durmadığını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun aracınız

1.4 benzın+lpg i20 :)

Tam otomatik accent blue mekanik olarak çok sağlam ama konfor, sürüş keyfi zayıf

mazda 3 ve lancer dan keyif alacagına mı inanıyorsun :D

gercekci ol TR de yasıyorsun sanayıde ufak bı ısın olsa mın 5k dan baslıyor

gercekci olarak temiz bir clio 1.5 dci yada egea 1.3 dizel kafanı agrıtma

yada 1.6 dizel alfa gulıetta falan bakabılırsın

yada alfa mıTo alabilirsin

800.000 TL'ye alacağı Lancer da Mazda da muhtemelen temiz ilanlar olacak çok başı ağrımaz ha her türlü yaşlı arabanın sorunu çıkacaktır, zaten bugün 1.3 egea da alsan sanayiye girebilirsin 24 yaşında ilk arbasını alacak gençlere de biraz farklı gözle bakın arkadaşlar. Herkes "masrafsız sorunsuz" (!) arabaya binmek istemiyor yada binmek zorunda da değil. Keyfini düşün her şey para değil bastonun olunca sorunsuz arabaya binersin

öderim hocam sorun değil alfa lancer ve mazda dışında varmı önerebileceğiniz bir araba bu bütçe içerisinde ? ayrıca tr'de yaşıyoruz diye araba kullanmaktan keyif alamayacakmıyım ? :D

800.000 TL'ye alacağı Lancer da Mazda da muhtemelen temiz ilanlar olacak çok başı ağrımaz ha her türlü yaşlı arabanın sorunu çıkacaktır, zaten bugün 1.3 egea da alsan sanayiye girebilirsin 24 yaşında ilk arbasını alacak gençlere de biraz farklı gözle bakın arkadaşlar. Herkes "masrafsız sorunsuz" (!) arabaya binmek istemiyor yada binmek zorunda da değil. Keyfini düşün her şey para değil bastonun olunca sorunsuz arabaya binersin
24 yasinda arabadan anlayan adam foruma soru sormaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaldıki 800k deli dehset bütçe değil arkadasin sordugu arabalar benzinli yokusta bile bayilan modeller sonuc itibari ile yakit parasını kim vericek onlari da düşünün.

24 yasinda arabadan anlayan adam foruma soru sormaz

Kaldıki 800k deli dehset bütçe değil arkadasin sordugu arabalar benzinli yokusta bile bayilan modeller sonuc itibari ile yakit parasını kim vericek onlari da düşünün.
Haklı olduğunuz noktalar var hocam egea ve clio nun sürüş ve kendi maliyetlerinin daha düşük olduğunun farkındayım ancak ben sadece a noktasından b noktasına gitmek için araç bakmıyorum İlk arabam olacak ve birkaç yıl kullanmayı düşünüyorum bu yüzden biraz da görünüşünü sevdiğim kullanırken keyif alacağım araçlara bakıyorum mazda 3 lancer veya giuliettanın performans canavarı olmadığını biliyorum ama her araç seçiminde tek kriter yakıt ve sanayi masrafı değil ki artık clio ve egea nın da masrafları o kadar ucuz değil arabalardan çok fazla anlamasam bile Mazda 3 ve Lancer yokuşta kesinlikle bayılan araçlar değil ve tam tersine ne kadar soru sorarsam daha az hata yaparım. sizin düşünceniz gibi ekonomi odaklı işe gitsem yeter görünüşü umurumda olmayan bir araç isteseydim zaten bu konuyu açmama bile gerek kalmazdı.

Yakıtı ve bakım maliyetini tabikide düşünüyorum ama 800k verip her baktığımda "eh işte" diyeceğim bir araba almak da istemiyorum özet bu

Herkese selamlar,

24 Yaşındayım ilk defa araba kullanacağım 2. el mazda 3 veya mitsubishi lancer gibi sportif görünümlü güzel ve güvenilir bir araba almayı düşünüyorum egea veya clio önermezseniz sevinirim biliyorum sürtmeler çarpmalar olacak ama bineceğim arabadan keyif almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum.
Dostum clio her neyse de ben 1.6 Egea E-torq hatchback kullanan biriyim kesinlikle ön yargıyı hak etmeyen araç. Motor ve şanzumanı konusunda ekşide bir gezmenizi tavsiye ederim. İlle de egea olmasın diyorsan o bahsettiğin araçlar bir süre sonra sana masrafları yüzünden görüntü ve keyiften çok farklı şeyler düşündürebilir. Hele ki sanayide yakından tanıdığın bir usta yoksa. İlle de tarz diyorsan temiz bir Guiletta işini görür. Sanayiye düşmemiş birisi çok rahat sanayi hakkında basit konuşabilir. Ama o kadar basit değil. Sanayi masrafı ve usta yokluğu yüzünden araç satan çok insan gördüm. Araba dediğiniz şey kapıya koysanız bile sanayi harici aylık kafadan ortalama 10-20k masraf yapan bir şey. Kaldı ki bütçe sınırınızı düşünürsem sanayiye 1-2 düşüşten sonra siz de benzer şeyler düşünmeye başlarsınız. Hele ki mazda bu konuda parlak sicile sahip bir marka değildir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,953
Üyeler
197,325
Son üye
panZx18
Geri