Öneri Hafif Kullanımda Şarjı Uzun Giden Harici Ekran Kartlı Dizüstü Önerisi

Çok kafaya takmayın bence render işinde kullanmayacaksanız oyunlarda etkisi fark edilmez büyük ihtimalle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gpu Kullanım olarak 100 oluyor ama az watt çekiyor
Horizon Forbidden West oyununu deneyeceğim ama anca yarın olur. Haber ederim.
Benim cinebench sorunu da nihayet düzeldi. Ama nasıl düzeldi bilmiyorum🤣. Sırasıyla dgu,igpu ve hibrit moduna geçtim( hepsinde yeniden başlattım tabi). Şu anda sıkıntı yok.

Düzeldiyse düşünmeye gerek yok hocam bir daha olmasın da horizonda 2k da zorlanabilir hocam ben dying light the beastte 2kda vram sıkıntısı gördüm

1080p ekranı olsa bu 5070 uçardı ama 1440p ekranında kalitesi başka😅
İlla 1080p olacak diye bir şey yok çözünürlüğü 1080p'ye çekebilirsiniz ben Pragmatayı öyle oynuyorum bir sorun yaşamadım görüntü açısından.

İlla 1080p olacak diye bir şey yok çözünürlüğü 1080p'ye çekebilirsiniz ben Pragmatayı öyle oynuyorum bir sorun yaşamadım görüntü açısından.
Yok ya keskinlik kalitesi azalıyor. Grafik ayarından kısmayı tercih ederim.

He bir de rdr 2 de ekran kartı tam performans çalışamıyor nedenini bilmiyorum ama 80 90 w civarı kullanılıyor
Belki Rdr 2'ye özel bir şeydir veya güç planınız ilgili de olabilir( Gpu için ayarlar var ama hiç ellemedim). Horizon Forbidden West'i biraz denedim. 100-110 watt arası kullanıyor( Çözünürlük 1200p. 1600p'de 110 üstünü de gördüm). Fanlar otomatik, performans modunda. Biri 1200p diğeri 1600p çözünürlükte.

Ekler

• Horizon Forbidden West™ Complete Edition v1.0.38.0 7.06.2026 06_28_46.webp
    Horizon Forbidden West™ Complete Edition v1.0.38.0 7.06.2026 06_28_46.webp
    568.3 KB · Hit: 13
  • Horizon Forbidden West™ Complete Edition v1.0.38.0 7.06.2026 06_36_36.webp
    Horizon Forbidden West™ Complete Edition v1.0.38.0 7.06.2026 06_36_36.webp
    786.5 KB · Hit: 12
Beyler ne yaptınız cihazın performansından memnun musunuz ? @Root61 @Feng Min
Ben AAA oyun pek oynamadığım için elimde olanlarla test edebildim. Genel olarak bf1, cod mw gibi oyunlarda performansını beğendim. Sadece bir kaç sevmediğim noktası var:
1- Pil hızlı bitiyor uzun çalışmalar için almak isteyen kişiye hitap etmez.
2- Kontrol panelinin geliştirmesi lazım biraz hantal bir program.

Beyler ne yaptınız cihazın performansından memnun musunuz ? @Root61 @Feng Min
Ben AAA oyun pek oynamadığım için elimde olanlarla test edebildim. Genel olarak bf1, cod mw gibi oyunlarda performansını beğendim. Sadece bir kaç sevmediğim noktası var:
1- Pil hızlı bitiyor uzun çalışmalar için almak isteyen kişiye hitap etmez.
2- Kontrol panelinin geliştirmesi lazım biraz hantal bir program.
3- Kontrol panelinde reklam var.
4- Bataryaya sınır koyma ayarı yazılım üzerinden yapılmıyor. ( Bir videoda Asus ve msi için bu ayarı yazılım üzerinden yapıyorlardı).
5- Advanced Optimus yok. Yani Geçerli ekran kartı ayarını( sadece igpu,hibrit,sadece dgpu) değiştirmek için yeniden başlatmak gerekiyor.
6- Pil internet/ofis/video izleme kullanımında saatte %14-15 civarı eksiltiyor ( eko mod, 1200p çöznürlük, %50 parlaklık) ama arada harici ekran kartı devreye girip pilinizi içebiliyor( Başıma bir kere geldi. Belki henüz yeni kurulum olduğundandır). Pil önemliyse igpu modu güvenli liman😀.
7- Daha önce siz de bahstmiştiniz ama ben de g sync'i açamadım.
Olumsuzlar bunlar😀. Akşama toplayabilirsem testlerin sonuçlarını ekran görüntüsü olarak da atabilirim. Bakalım.

3- Kontrol panelinde reklam var.
4- Bataryaya sınır koyma ayarı yazılım üzerinden yapılmıyor. ( Bir videoda Asus ve msi için bu ayarı yazılım üzerinden yapıyorlardı).
5- Advanced Optimus yok. Yani Geçerli ekran kartı ayarını( sadece igpu,hibrit,sadece dgpu) değiştirmek için yeniden başlatmak gerekiyor.
6- Pil internet/ofis/video izleme kullanımında saatte %14-15 civarı eksiltiyor ( eko mod, 1200p çöznürlük, %50 parlaklık) ama arada harici ekran kartı devreye girip pilinizi içebiliyor( Başıma bir kere geldi. Belki henüz yeni kurulum olduğundandır). Pil önemliyse igpu modu güvenli liman😀.
7- Daha önce siz de bahstmiştiniz ama ben de g sync'i açamadım.
Olumsuzlar bunlar😀. Akşama toplayabilirsem testlerin sonuçlarını ekran görüntüsü olarak da atabilirim. Bakalım.
At hocam karşılaştırma yaparız. Birde şimdi aklıma geldi şöyle garip bir durum var ama neyden kaynaklı bilmiyorum. Bilgisayarı uyku moduna alınca kendi kendine yeniden açılıp fanlar devreye giriyor. Kablosuz mausu söktüm düzeldi biraz araştırınca aygıt yöneticisinden "bu aygıt bilgisayarı başlatsın" tikini kaldırdım düzelir gibi olmuştu ama düzelmemiş. Bilen yardım etsin :ROFLMAO:

At hocam karşılaştırma yaparız. Birde şimdi aklıma geldi şöyle garip bir durum var ama neyden kaynaklı bilmiyorum. Bilgisayarı uyku moduna alınca kendi kendine yeniden açılıp fanlar devreye giriyor. Kablosuz mausu söktüm düzeldi biraz araştırınca aygıt yöneticisinden "bu aygıt bilgisayarı başlatsın" tikini kaldırdım düzelir gibi olmuştu ama düzelmemiş. Bilen yardım etsin :ROFLMAO:
Windows'ta uyku modu hep sıkıntı. İzlemediyseniz Onur Babacan'ın ... gibi notebook videolarını izleyin ( Google'a gibi notebook yazınca ilk sırada çıkıyor🤣. Ne gibi olduğunu yazamıyorum. Küfürlü ama dediğim şekilde sadece gibi notebook yazarsanız bile çıkıyor. )
Connected standby mı öyle bir nane de gördüm. Belki alakası olabilir. Kapak kapatınca gerçekleşecek eylemi uyku yerine hazırda beklet modu olarak değiştirip deneyebilirsiniz.

Ekran kartı modu değiştirme yeniden başlatma gerektirmesi çok can sıkıcı keşke direkt değiştirebilsek

Hocam modern standby kapatma diye de aratabilirsiniz. Eksilere ek olarak ekran ya 60hz ya 240hz olarak çalışıyor. Arası yok.

Ekran kartı modu değiştirme yeniden başlatma gerektirmesi çok can sıkıcı keşke direkt değiştirebilsek
Öyle olsa büyük nimet olur gerçekten. Beyler ufak bir inceleme yazıyorum bu konularda pek tecrübem yok sizide etiketleyeceğim fikirlerinizi oraya da belirtirseniz sevinirim almak isteyenlerede iyi olur.

Geri