Ethernet Kablo Tavsiyesi

mdlbslr

80+
Katılım
19 Nisan 2026
Mesajlar
27
Reaksiyon skoru
12
Selamlar herkese,

Superonline 1000mbps fiber kullanıyorum, kendi verdikleri EX530v_E616 modem ile. MSI PRO B860 wifi anakartın kendi alıcısı ile kullanırken Bufferbloat testi sonuçları hep D geliyor CS 2 de ping 50 altına düşmüyor. Üstüne birde lanet "net jitter" diye bir yazı çıkıyor ara sıra sağ üstte ne demek bilmiyorum ama harbi rezillik. CAT 7 ugreen 5 metre kablom vardı takribi 1.1m falan kısa kaldı o yüzden bana en az 7.5 metre (10 veya 15 de olur) CAT7 veya veya CAT 8 tercihen düz bir ethernet kablo lazım. Önerilerinize açığım.

Not; model arayüzünü kitlemişler QoS ayarı yok.
 
Klasik superonline derdi bendede aynı sorun vardı türknete geçtim sorunum çözüldü. Hatta diğer ismi sansüronline
 
Eklerde belirttiğim testlerde önce telefonu modemin üstüne koyup sınadım gayet makul çıktı ama yan odaya kasaya geçince harbi rezillik. Bana fiyat performans kralı bir kablo söylerseniz çok sevinirim.
 

Ekler

  • WhatsApp Image 2026-06-09 at 21.27.23.webp
    WhatsApp Image 2026-06-09 at 21.27.23.webp
    71 KB · Hit: 9
  • Ekran görüntüsü 2026-06-09 212750.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-09 212750.webp
    74.9 KB · Hit: 9
Eklerde belirttiğim testlerde önce telefonu modemin üstüne koyup sınadım gayet makul çıktı ama yan odaya kasaya geçince harbi rezillik. Bana fiyat performans kralı bir kablo söylerseniz çok sevinirim.
O tarafta fazla bilgim yok maalesef ama hatırladığım kadarıyla ugreen iyi bir marka ugreen den vazgeçmeyin derim.
 
hocam açıkcası çok farketmiyor ama bende 10m alfais cat6 kablo var zırh filan yok ama aşırı bi jitter olmuyor elektrik kablolarının yanında olmasına rağmen yani sadece yürütmek için farketmez ama elektrik kablolarının yanında ise zırhlamalı bakabilirsiniz. O konuda da ugreen iyidir ama pahalıdır. ama sadece yürütücekseniz alfais alın geçin bence wifidan her türlü daha iyi.
 
S link cat 6 kablo kullanıyorum 5 metre ve memnunum. O kadar para vermeye gerek var mı? 75 TL'ye almıştım kapı arasında ezilmesine rağmen işini görüyor.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,246
Mesajlar
11,031,292
Üyeler
197,165
Son üye
EgeUmut
Geri
Top